Когато мама пее,СЕПТЕМВРИйче весело се смее!

• 22 335
  • 702
  •   1
Отговори
# 465
Palmirka
твоето педи... май нещо...
как така имало грипове да не извеждаш малката... малка била какво и е малкото та тя гони месец!
аз Димитър го извадих на 11-тия ден!

не го разбира аз това. детето има нужда от въздух от разходки
 Naughty

newsm12 довечера мъжа вади количкатаи утре страх не страх излизам че смао на терасата не става знам ли ако я возя може д аи е по хубаво baby_neutral

няма от какво да те е страх
ако те е страх от грипове това дете никога няма да излезе от вас! ние първите разходки още бяха по 1ч а сега правим по 4ч навън
и мен много ме е страх да не лепне нещо нали и преживяхме вече една хрема ама не мога да лиша детето от чист свеж въздух естествен приток на витамин Д и слънчице!

# 466
Kirra блазе ти,че АМ го приготвяш за 3мин.,на мен ми отнема поне 10-15мин.  hahaha Този Hipp много трудно се разбива,за разлика от NAN-а
Много интересно ще се получи при нас ако оставям Ади изобщо да не плаче.В този случай ни WC ни храна ще видя(не че сега ям много-но сандвич на ден пак успявам) Да не говоря да имам време да си погледна къщата или да направя нещо за хапване на мъжо.Ако не го храня малкия,ще го динкам да заспи и сложа ли го в кошарата рев,рев.Никъде не заспива освен на ръце или по корем върху мен-даже вечер така спим,за да подремвам и аз  Tired А излизането навън е голямо препядствие,но... да не обяснявам,че сигурно не съм единствената.Дотежава ми защото денонощно сама се занимавам с бебока,а имам нужда някой да ме отменя поне да поспя малко  Confused

# 467
Kirra блазе ти,че АМ го приготвяш за 3мин.,на мен ми отнема поне 10-15мин.  hahaha Този Hipp много трудно се разбива,за разлика от NAN-а
Много интересно ще се получи при нас ако оставям Ади изобщо да не плаче.В този случай ни WC ни храна ще видя(не че сега ям много-но сандвич на ден пак успявам) Да не говоря да имам време да си погледна къщата или да направя нещо за хапване на мъжо.Ако не го храня малкия,ще го динкам да заспи и сложа ли го в кошарата рев,рев.Никъде не заспива освен на ръце или по корем върху мен-даже вечер така спим,за да подремвам и аз  Tired А излизането навън е голямо препядствие,но... да не обяснявам,че сигурно не съм единствената.Дотежава ми защото денонощно сама се занимавам с бебока,а имам нужда някой да ме отменя поне да поспя малко  Confused

Вани няма ли някоя баба да те отмени за една неделя ? таткото давай му повечко задачки
аз нашия татко съм го научила прави му млякото за 1 мин  храни го за норматив даже той по хубаво го храни от мен.
може да сменя и памперс

# 468
LITA за жалост няма кой да ми помага  Sad А нашия тати страхотно го гледа докато беше в бащинство.Аз едно мляко не съм забъркала тогава поради тежкото си състояние след раждането.Сега обаче мъжо като е отново на работа се прибира скапан,прави си нещо за хапване и ляга да почива,та...грижите по малкия са изцяло за мен.Гледа го колкото аз да вляза да се изкъпя и много набързо да пооправя,но не винаги.Та...да се надявам с времето да става по-лесно  Confused
В момента пак е в ръката ми малчо,заспа и докато  го сложих в кошарата ревна,ейй как усеща,че  е там не знам,но резултата е-пак сме на ръце  Joy

# 469
vany666 ,ами аз по микровълновата се засякох случайно за колко става,докато пусках стерилизатора,а иначе на мен никво мляко не ми се опира hahaha ,а бебчо за 10 мин,макс 15 е изял всичко и е готов да захапе шишето hahaha
Иначе като трагнем да излизаме и ние сме голям филм,вчера докато спеше,свалих количката до колата,нагласих стола и на бегом горе Wink,оттам обличане къде него ,къде мен и докато излеземмм,но так е докато се науча Crazy
Аз добре че имам кои да ми помага,майка ми е на разположение,свекърва ми,а вече и прабабата на бебчо/вмъквам че прабаба ни още не се е пенсионирала Grinning/,те са като ми потрябват,а мъжа е просто златен,върши абсолютно всичко и се редуваме през ноща кой да спи,днес май е мой ред да дремна Wink,добре че не ми се оправдава че бил на работа Whistling

# 470
LITA_, активните гимнастики всичките вършат работа според мен. Която и да вземеш, няма да сбъркаш. С дъщеря ми имах една с килимче като калинка, имаше и огледални играчки висящи, и пеещи. Сегашната ни е с лъвче и някакви други животинки, като зоологическа градина. Висят там разни дрънкулки, някои имат и звук. Дани отскоро прояви интерес към нея, опитваше се да удря едни ключове и даже успя няколко пъти.  Peace

vany666, не че нещо, но с времето става по-трудно  Mr. Green Сега поне където го оставиш, там го намираш, а като плъзне из къщата, едно че трябва всичко да се обезопаси, второ, че съвсем време за нищо не остава. Wink

# 471
  • София
Палмирка ,взимай количката и навън ,на беба ще и хареса със сигурност  Peace .

Лита ,моята девойка си се заглежда по активната гимнастика и от време ,на време се опитва да удари играчка.Като цяло си купих най-евтината в магазина и мисля ,че е перфектна .

vany666 ,пробвай със шезолонг  Peace .От както ми го подариха се родих.През деня успявам да я приспя в него ,а вечер я качвам на масата и я люлея докато вечерям  Laughing .

# 472
Включвам се набързо, преди бебето да се е разревало. При нас какво се оказа - денем има рефлукс, а вечер колики  #Crazy . Страшна работа! Нашата девойка по цял ден е раздразнителна, а вечер, макар и не редовно, реве от колики. Хрумна ми да поразровя из интернет, и открих, че най-вероятно има проблеми с рефлукса. Като суче винаги го прави бързо, а и при едно неразвито стомахче, редовно връща малки количества мляко. Откакто открих, че причината е рефлукс, детето спинка по-спокойно. Уригвам я по-дълго, макар и преди да не пропусках, и я държа изправена по-дълго време след хранене. Сега поне не си мисля, че детето ми има лош характер, а просто си страда, милото. Вечер обаче не знам какво да правя, коликите и не са много чести и не реве зверски, но пак си има. Сега съм и сложила топличко на стомахчето и е кротнала. Дали да и давам капки? Кое ли е по-малкото зло - коликите или запека?
Ако на някой детенцето му е като моето, да ме посъветва, моля  Hug
ЛЛЛ или НАПК Simple Smile, знаете ли какво друго може да помогне за рефлукса? Благодаря предварително!

Във връзка с помагането на татковците, моя е златен - всичко прави, само не кърми. Като се запали обаче по някое от хобитата си - оглушава. Онзиден беше на вълна филмчета за мисиите на НАСА, вчера сглобява Лего  Laughing. Легото е подарък за рождения му ден, и да ви кажа, улучих десятката. Това мъжете винаги ще си останат деца!

# 473
Към мамите, които ползват Колийф - след колко време да очаквам ефект от тях? А вие преди абсолютно всяко хранене ли ги давате?

# 474
  • София
Ние пак се кърмим и разнасяме на ръце едновременно Sad .

# 475
благодаря ви за отговорите, майчета  Hug

Тео го мъчат колики, за него единственото успокоение е цицата - резултатът е хаотично кърмене на през 30 мин, или час, или 1,30, абе когато ревне дерящ се, спасение няма, само цица...... А той ми е лакомичък, на мама момчето, гълта много въздух, после се почва повръщане  #Crazy А и трудно се уригва, направо пълен разкош  Close  Sad Заради коликите се напъва, така пак повръща, душицата. Само се моля коликите по-бързо да минават, че да не се мъчи детето ми и да влезем в някакъв ритъм. Tired (Аз капки не давам)
урааа, има парно, сега ще ми се улесни животецът  Party

лека нощ, с повече сън  Hug

# 476
здравейте момичета Simple Smile
Ние с Доли имахме малък инцидент и за три дена бяхме в болница и чак сега успях да ви изчета. Много теми сте обсъждали и виждам че всички сте на тема колики. Аз понеже от две три седмици съм на тази вълна вече се специализирах. Давам Инфакол (от Англия), Лефакс (от Германия) Еспумизан и БиоГайа. Всички помагат, но само да успокоят положението. Има дни в които коликите са много силни и нищо не помага. Открих, че детето трябва да се държи изправено да не му е свито стомахчето и така се успокоява. Не я оставям на леглото а я нося на ръце но е изправена, все едно я уча да плува по гръб и я придържам отдолу. Опитайте и вие дано да ви помогне.
Чета, че давате на децата си гърда винаги когато плачат от колики, според мен това не е правилно и така освен че обърквате режима на детето му затруднявате и храносмилателната система. коликите се образуват след хранене от храната докато минава през червата, ако постоянно минава нещо от там наличието на колики постоянно е гарантирано. Не искам да приемате това мое изказване като упрек, просто си разсъждавам по темата.
Задължително трябва да се оригне детето и ако хълца не го оставяйте да хълца легнало, така се усилват коликите. Ако се нахрани в изправено положение, с почивки, а не лакомо да нагълта храната и се оригне, нещата с повръщането и коликите се оправя.
Доли много лесно заспива в леглото. В началото когато се върнахме от болницата и тя доста се опъваше да спи там, но майка ми се сети нещо и от както го разбрахме нямаме проблем със заспиването там. Приспиваме се на ръце и когато е заспала я поставям в леглото, но то е затоплено и и подлагам одеалцето с което съм я носила. Така тя не усеща рязко липсата на мама и не се буди. За разлика от майчината прегръдка леглото е много много голямо и студено и в него всичко е чуждо. Когато е спокойна я оставям там да си гледа играчките и да ме следи докато аз съм из стаята. Така както си гледа спокойно си заспива. Не спирам обаче да и говоря за да ме чува и усеща присъствието ми.
Споделям всичко това, като успешни за нас практики, дано и на вас ви помогнат.
Хайде спокойна вечер от нас и щастливи бебета Simple Smile

# 477
  • Пловдив
Добро утро мами Simple Smile!

Към мамите, които ползват Колийф - след колко време да очаквам ефект от тях? А вие преди абсолютно всяко хранене ли ги давате?
На нас Колийфа не ни помогна въобще!По времето, когато го пиехме коликите се засилиха много.Сега сме на Саб Симплекс/преди всяко хранене/ и Мезим Форте/3хчетвъртинка/ и най-ефикасното са едни хомеопатични канадски хапченца, които се дават само ако има колики.Може да се дават до 8 пъти едно след друго през 15 минути.Колкото и силни да са коликите /а Крисито наистина има силни колики/ до 3 прием се е успокоила нацяло и е заспала!!!Много съм доволна!
По темата за плачовете, искам, не искам, двама са и е неизбежно да си поревават.Не мога да гушкам 2-мата едновременно!Хубавото е, че както при beb4o_fb , обикновенно единият спи, а другият будува.И точно така, точно когато и вторият заспи, първият се събужда.Това е някакъв закон Simple Smile!
TanitaDanaia, аз също смятам, че храненето през час и на често засилва коликите!Затова ние гоним режим, без да се втелясвам до минутака, разбира се!
А активната гимнастика вече ни е интересна и на нас!Радват се много, особено на огледалото Simple Smile
Хубав ден на всички Simple Smile!

# 478
TanitaDanaia Абсолютно съгласна съм с всичко написано!!!И ние процедираме по същия начин със заспиването и слагането в леглото!Даже съм си сложила едно много меко одеалце на което го слагам да спинка, защото тези матраци много студено държът.....Когато го сложа в леглото и не е заспал още гледам и аз да се въртя из стаята да ме чуства че съм там и е спокоен и заспива..  baby_neutral
А да питам- децата до колко месеца се повиват докато спят?Нашия много се дразни когато са му вързани ръцете...  Sad
Съжалявам за тъпия въпрос но какво е рефлуксEmbarassed newsm78
Иии всички ли давате витамин Д? На нас тук не са ни казвали,че има нужда да се дава нещо...  newsm78
Възглавница със сигурност знам,че не се слага най-малко до годинка- нямат нужда! Peace
Гимнастиката ни е супер... нашия още не се заглежда много- но му харесва едно светещо кълбо което стои най-отгоре  Simple Smile
Палмирка наистина мятай малката в количката и излизай на въздух- те много обичат да се возят в количката и да спят на вън....
 Нашия като е в колата направо се разтапя- може и цял ден да спи!!!
Вие къде оставяте малчовците да спят през деня? Аз го оставям на дивана до мен, понеже съм по цял ден в хола и така си го наблюдавам.... Пък и той като се разсабуди и ако не съм на близо голям рев му удря... Като седна до него даже и да не го пипам се успокоява и пак си заспива... Много усещат тея малки маймунки ей....  #Crazy Joy

# 479
  • Щастлива мама на 3 слънца
Добро утро момичета
влизам само да пожелая притен ден.Ние заминаваме на разходка.

Общи условия

Активация на акаунт