Когато мама пее,СЕПТЕМВРИйче весело се смее!

• 22 346
  • 702
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Добро утро от моя милост Heart Eyes. Ревнувам си децата, но няма как - давам да ги гушка и някой друг помощник, че не смогвам и за двете, а събота и неделя с три броя ми е мнооооооого трудно Mr. Green. Ние иначе сме добре, караме я постарому, само дето мене ме беше затресла една депресия - мале мила, направо ужас, идваше ми да гръмна някой Angry. Моите зверчета решиха да хапнат преди малко - няма проблем, но има една малка подробност - искаха да ядат едновременно, което няма как да се случи Mr. Green Баща ти ми (така баткото нарича татко си Laughing) е доста болен и реших да го оставя да почине. За еднократната помощ - аз си подадох документите в началото на септември и вчера все още не беше преведено нищо. Чао засега - отивам да поспя, че в 7 трябва да приготвя баткото за градина, но имам някакво усещане, че и близнетата ще решат да хапват по същото време. Хайде, лека ви...

# 646
Добро утро!!!Днес май ще пада седене в къщи с това време ooooh!
Ние вчера бяхме на консултажия и вече сме 5500,ама хич не сме пораснали на см newsm78  Този запек ще ни довърши,педи каза всяка сутрин по 5мл дуфалак,че май сме с лениви черва ooooh! и другото което ме кара да правя,а аз все още съм в размисъл да давам сутрин и следобед по 10мл сок от круша,мисля че е рано,но пък това неходене по 5 дена е измъчващо за нея. newsm61
А колкото до ревност при мен я няма,давам да я пипат да я носят,даже в неделя я командировам у нашите и ми е почивен ден,само притичвам да я храня,че сме в съседни блокове,е няма такъв релакс,нека не свиква само с мен,че после няма мърдане.Е  има хора,които,колкото и деца да са отгледали пак н е са се научили,че на бебето му се държи главичката,а не се оставя да се мята като пружина(визирам свекърва ми),но добре че не ни посещава редовно,че сигурно ще  #2gunfireНие с таткото пък от както се роди малката сме в едно такова романтично отношение,голяма любов,голямо разбирателство,знаех си аз ,че нещо ни липсваше преди,ама пу,пу да не се урочасам newsm68 И нашата ваксина БЦЖ-е подута,и сега като ви чета,явно е нормална реакция Peace
Хайде лек ден и послушни бебоци днес  bouquet

# 647
  • София
nat003, благородно ти завиждам, че майката ти живее наблизо и че можеш да й оставяш детето. Hug

# 648
aissa80, свекърва ми идва един път в седмицата да го види. Последният път като дойде се сдърпахме кой да бута количката, аз дърпам и казвам, че не ми пречи, тя дърпа и казва: ами нищо, де дай ми да я бутам.  Joy Joy Joy сега ми е смешно, но тогава бях като майка лъвица.
Mr. Green
Същата картинка бяхме и ние със свекърва ми преди повече от 4 години. Само дето сцената се повтаряше почти ежедневно.
Сега, като че ли не съм толкова ревнива. Дали защото детето е второ или пък защото държа на страна всякакви помагачи и позволявам само от време на време да идват и да се радват не децата - не знам. Както и да е - явно е нормална тази майчина ревност, но с времето и с порастването на бебето отминава.
Да се присъединя към пожеланието на  nat003 за послушни бебета днес, че каквото е намръщено времето, май няма да става за разходки.

# 649
Добро утро момичета!  Hug

Мноооого гадно време.  ooooh! Но пък за сметка на това вчера си изкарахме много хубаво - ресторантче, барче...еееех, най-накрая и аз да се почуствам малко човек. Прибрахме се в 23.45ч.   Mr. Green Благодаря ви за пожеланията.  Hug

Каква ревност какви 5 лева. На мен пък ми е много кеф когато майка ми ми помагаше, когато я гушкаше и когато виждах в очите и каква любов изпитва към моята дъщеричка. Разбира се не бих я дала да я премятат от ръце на ръце заради микробите, но ми е кеф да я гушкат най-добрите ми приятелки или да бутат количката в парка, защото знам, че им доставя голяма радост. С едната ми приятелка се познаваме от 25 години. Дупе и гащи бяхме като малки и тя сега ще иска да бута количката и аз няма да дам...е как така...та тя ми е толкова близка, че е част от мен. Вчера като оставихме малката обаче ми беше много мъчно, много е странно.

Между другото и ние сме във фаза на постоянно хленчене и носене. Заспива ми на гърдата и не се нахранванва добре и от там идва всичко. Вчера обаче получи един страхотен подарък, който много я забавлява - музикален прожектор на Фишер Прайс. Има музика и проектира картинки на тавана. Горещо ви го препоръчвам.  Peace

# 650
Мами.е..х си гадния вирус,където го е хванала голямата.Такова повръщане и разстройство,че не истина.Дано малката не се зарази. PraynigНа всичкото отгоре ме боли глезена,едвам вървя.Ужас! #Cussing out

# 651
Добър ден  на всички   bouquet .Ние сме будни от сутринта, малката де аз почти не спах пак.И ние сме във фаза нервни , все на ръчички. Ядем и повръщаме(мислех , че е от Инафакола, но и Аеро ред пак ми повърна  #Crazy),като спеше нощем по 5-6 часа,така вече спи по 2-3 и се буди, а денем спи 2 часа другото е преструвки за по 10-15 минути. Само мисля ,че е заспала и почвам я готвене,я пране и тя викне и до тук  smile3514. Сега се чудя коя да хвана по първо да спя ли,да ям ли .....???
Каде можех да прочета за рефлукса, както яде милата и почва да и тече от устата и да повръща  newsm45.
Нощем чак ме е страх да и сменя памперса да не повърне хапва  и после я чакам 20мин, а тя вече заспала после се събудя да я подсуша и няма заспиване  Thinking едни усмивки и чудеса, а денем се мръщи и гърчи. Оф и аз се оплаках   bouquet

# 652
  • Щастлива мама на 3 слънца
Мили мамчета здравейте
да почерпя бебка става на 1 месец днес

нямам много време да пиша за това по набързо .
Относно ревността не бих казала,че я ревнувам то и идват мн хора у нас де.Мисля ,че близките и лелите ,бабите имат право да я видят и да я гушкат.Много съм горда с нея.Като е ли таткото малко се дразни ,но така ще е  Simple Smile
Снощи добре спа от 1 до 5 и така.Наддаваме добре и няма да я тъпча да кърми ,когато и колкото тя иска .
Чао за сега ,че малката ревна
лек ден и много усмивки

# 653
Добро утро

И ние сме хванали някакъв вирус,или просто простудихме каката в неделя в парка ConfusedОт днес сме на АБ,задържахме,но кашля жестоко и го почваме.дано да не тръшне брат си,че ще се побъркам.

bubbast,дано да оздравеете бързо Hug
Jani4ka,браво за хубавото изкарване,а щом има и на кой да повериш малката е супер. Heart Eyes

Аз вчера малко остро се изказах,не е съвсем да не давам децата.Но Мая за пръв път спа при майка ми на 1 годинка,и аз цяла нощ не мигнах(даже ревах Crazy)да ми се чуди човек,моята майка цял живот е покрай деца които гледа,имам и пълно доверие,но някакси все си мился,че детето ще страда за мен.Аз също живея на една ръка разстояние от майка ми и сестра ми,много е хубаво. Mr. GreenСамо малко за закрепне дребния и ще се възползвам от това съседство за някоя друга вечер.Че вече три години никъде не съм ходила.

Много гадно дъждовно време.Само за спане,ама кой ли ще те остави да спиш Laughing

# 654
Дани поспа тази нощ, но в 5 реши, че му стига толкова и се разигра. После разбира се стана играчка - плачка  Mr. Green Постоянно мрънка през деня. Периодите, в които е напълно спокоен са когато се къпе, когато го събуя гол без памперс и точно след като се е нахранил. Тогава си слуша и гледа музикалната играчка или го слагам в гимнастиката. Размрънка ли се, се гушваме и така до следващото хранене.

Да ви питам, вашите бебоци гледат ли ви съсредоточено в очите за повече време? Защото Дани ни гледа в очите, усмихва ни се, но после почва да си зяпа да речем в лампата или където той си реши. Ако му се надвеся да му говоря, ме гледа около 15 секунди и после се насочва надругаде. Категорично вижда добре, защото следи предмети много хубаво, но в очите ни гледа за няколко секунди, докато да ни се захили и после мести поглед. А имам някакъв спомен, че батко му към 3 месец много хубаво позираше за снимки и гледаше постоянно в обектива. Ама кой знае колко си спомням и аз, може и към 4 месец да е било вече  Grinning Най-много ме гледа, като го кърмя, ама тогава не ми е удобен за снимане Mr. Green

# 655
Честити месечинки!!!
Честито на всички,имали повод да празнуват!

Дана,и Ивайла така прави.Усмихне се и хайде хоп-някъде другаде.

Алхимика,благодаря.Гадно ми беше,защото за пръв път като е болна,не спах при нея.Тази роля беше за баща ѝ.На всичкото отгоре снощи като повръща,имаше кръв,и това много ме стресна.Слава богу днес е по-добре.Лекарката идва току-що,прегледа я и каза,че самия вирус е такъв:"Дано не зарази малката",бяха думите ѝ.

За моя крак се оказа,че имам шип и започвам да мажа Алга сан.Дано ми помогне.

# 656
Добро утро.
При нас положението като че ли започна бавно да се подобрява (пу-пу, да не го урочасам). Успях да изцедя около 90мл общо през нощта (това е от двете гърди, той е хапвал само от по една, аз доизцеждах тази, от която е ял и другата, от която не е, като съм се цедила на два пъти). Преди малко яде от двете гърди, като се опитах да му додам това изцеденото започна да го плюе, така че предполагам, че е сит. Да видим колко време ще изкара преди да поиска пак да яде.
Вчера пробвах да го слагам в кенгуру - то било голям рахат. Успях така да изгладя една пералня. Сега ще излезем така, че трябва да купя памперси, само да поспре да вали...
Хубав и уютен ден ви желая на всички!

# 657
  • София
Здравейте,и ние по поспахме тази нощ.Таткото я приспа снощи в десет /чудо невиждано/ и тя се събуди да папка в 4 .Папкахме ,приспивахме се до 5:30 и сън до 9 сутринта.
Сега се опитвам да сготвя и да я дондуркам едновременно  Mr. Green да видим кое ще е по успешно .
Изкарах наследствените зимни дрешки да ги пера ,че гледам студ се задава.Добре че на братовчедка ми момиченцето и Йоана са родени през няколко дни /е различни години де/ и дрешките й ни са точно за сезон  Laughing .И добре че ми ги и даде де  Mr. Green .Тази моя братовчедка е златна и като бях бременна ми даде дрехи и сега за беба ме снабдява .....

Dana_2010 и нашата госпожица си гледа така.Само дето като я кърмя гледа  една точка супер съсредоточено ,бръчка чело и си подпира брадичката с юмруци  Laughing все едно извършва много тежка работа или има голяма гатанка да разреши  Laughing .

Да знаете как ми се ходи и на мен на клубче ,на кръчма ,пият мии е коктейли и ром с кола и хубаво червено вино....... Mr. Green .

# 658
  • София
Щица ,радвам се че се подобряват нещата !
Подсети ме за кенгурото ,харесала съм едно ,но още се чудя дали да го купя ,тъйкато моята беба нали е наопаки на всичко не харесва слинга и незнам как ще реагира на кенгурото.

# 659
Здравейте момичета и от нас с Доли Simple Smile
Виждам, че говорите за заглеждането на малчовците.
От няколко дена Доли се заглежа в ръцете си и когато ги събере си събира и очите, нещо което мен много ме притеснява.
Знам, че е нормално да не са много добре развити очните мускули и за това децата така си правят очите, но на мен ми е много страшно. Постоянно внимавам да не я стресна или да не дойде колика в този момент, че тогава да не остане така.
кажете ми и при вас ли е таково положението?
Иначе ние от два дена сме е криза от коликите и много трудно я увладявам, вече не знам какво да правя, но трябва да мине нямам право да се отказвам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт