Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 22 106
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Аз щях да питам още нещо мамите, които са на АМ. Купувате ли картонени кутии с АМ и къде изсипвате млякото от найлоновата торбичка вътре или директно от там си го ползвате. Аз си мислех да пресипвам във метална, но не знам как да я стерилизирам.
Ние сме на Фризовом,кутията е метална,директно от нея вземам,не я стерилизирам.Аз докато я отворя и тя свършила за има- няма 3 дена.

# 241
  • в 1001-та нощ
за вниманието - той си е свикнал да е самостоятелен, аз съм била така и баща му също - като малки не сме били зависими от това някой да ни забавлява
обаче много му харесва някой да му говори, пее....и тази мисия имат баби, лели, когато им се случи да с него

аз също се маймуня, но не за дълго, докато го преобувам и след къпане на гимнастиката

обаче - друго ми прави впечатление - в последните дни......ако говоря с баща му - щом изрека нещо спира да яде и се втренчва в мен -все едно на него му говоря, ако има диалог се върти ту към единия, ту към другия...и е като маймуна - само се върти по звука и се вторачва в нас.....

и още нещо- докато кърмя - обикновено ровя в нета - ако го държа с лявата ръка- съм обърната на дясно към лаптопа и той с ядосва - спира да яде и ме плесва леко с ръчичка, поглеждам го и се усмихва и продължава да яде

ако обаче е на дясната ми ръка- пак съм обърната на дясно и той е с илюзията, че съм обърната към негои го гледам......
тогава няма протести

много ми е смешен- като ме бута и ми се хили после и доволен продължава

давам си сметка, че съм от майките, които изобщо не си "дундуркат" детето, но той яде много бавно и често –при хранене ми е по час в ръцете…..като беше по-малък се хранеше и на често – през час и нещо по час и нещо ….имах рани на опашката от седене ….

затова  сега – освен при кърмене – няма допълнително носене, гушкане, пипане ….

таткото – напоследък е доста активен, освен, че му се радва, като се прибере (някой път и на обед си идва) ….. привечер след кърмене - оставям малкия в спалнята при него (където таткото си почива в леглото с лаптопа), но в детското легло……хем за малкия е разнообразие – много обича това легло и играчките там ….хем аз да правя, каквото съм си наумила …(през деня малкият е с мен в дневната – в кошара)….
общо взето вечер таткото има мисията да се оправя (без хранене) и му помагам чат-пат

в началото имаше измъкване – „изморен съм, искам да си почина” и т.н…и сега се случва, но е по-скоро изключение, а не правило

# 242
Леле, ние даваме заявка за манекенки, не стига че качва малко, а ми направи 4 часа пауза, като давах цицата най-демонстративно си завърта главата, иначе да сметна снощи яде в 8, събуди се в 12 цокна малко, после в 3, 6 , 12 и чак в 16 часа, ще видим кога ще реши, че е гладна. Обаче има и друг момент, ако има колики не иска да се храни плаче и се гърчи на гърдата, а колко изяжда идея нямам, един път е яла от шише АМ 90 грама и го повърна.

# 243
a.l.e.n.a направо ти завиждам малко за самостоятелното бебче. И в нас цареше подобна идилия и спокойствие. Тошина почти по цял ден и цяла вечер, едно сладко гукащо си на играчките и смеещо се бебе, усмихната и спокойна майка, НО откакто бях в болница за 3 дни и свекървата гледа бебето всичко се промени коренно. Тя по цял ден му говори на главата и вика после, че не му се спяло, не заспивал разбираш ли. Само недоумявам как за толкова кратко свикна? Вече вкъщи има една почти изтрещяла вечно скачаща, пееща и лигавеща се майка или едно крещящо бебе. Вечно се чува нечий глас в нас. Но си мисля, че явно е било така писано да се случи.

# 244
Аз също в началото бях решила да не го "научавам" на ръце малкия.Но..... сега си го гушкам много.Той на последък предпочита да си лежи и аз да му се циркосвам пред това да до гушкам,което е разбираемо.Но аз ще си го гушкам и хич не ми пука ,че всички ми казват : "Лошо го учиш" .Че нали като порасне няма вече да иска да се гушка,та сега ще си взема дажбата.  Laughing
А от таткото в началото май имах оплаквания,но вече всичко си е на местото.Сега понякога ми липсва вниманието му към мен,но това към детето не отсъства.Да повдигна и една друга тема - ние вече правим секс много рядко. Sad Аз вече съм забравила за раждането и няма никакъв физически проблем,но или сме уморени или нямаме време ,кофти работа.

# 245
Леле, ние даваме заявка за манекенки, не стига че качва малко, а ми направи 4 часа пауза, като давах цицата най-демонстративно си завърта главата, иначе да сметна снощи яде в 8, събуди се в 12 цокна малко, после в 3, 6 , 12 и чак в 16 часа, ще видим кога ще реши, че е гладна. Обаче има и друг момент, ако има колики не иска да се храни плаче и се гърчи на гърдата, а колко изяжда идея нямам, един път е яла от шише АМ 90 грама и го повърна.

И при нас беше така в началото. Като са малки и не сучат ефективно, бързо се изморяват и отказват. Аз така почнах да дохранвам с кърма от шише и много бързо дръпна на кг. А сега като позаякна почна доста по-бързо и ефективно да опразва гърдите.
АМ-то по-бавно се смила, а и може да не е свикнала с него, това не е гаранция колко яде Simple Smile

# 246
  • Sofia
Моето бебе спинка вече 4 часа, направо не мога да повярвам. Голям сън му удари. През 2 минути проверявам дали не се е събудила. Аз нямам притеснения от това дали ще се носим дълго време на ръце. Тежи ми само като я приспивам и ми се върти в обятията, трудно я удържам. Държи се така само като и се спи. Иначе много обичам да си я гушкам. Истината е, че каката сега я гушкам и цункам само като спи, тя самата се дърпа, в будно състояние, дразни се. Много ми е мъчно, че така стоят нещата, затова сега се наслаждавайте на тези толкова кратки моменти, в които няма кой да ви се дърпа. Laughing

# 247
Хмм, ами не съм много по гушкането. Даже не ми липсват много първите месеци, когато беше много по-малък на размери. Вече си добива вид на момченце, не на бебе и мен това ме радва много. Нямам и търпение да започне да тича и да си играем из парка. И сега му се радвам де Simple Smile Да не си помислите друго. Просто, както споменах няма как да го нося колкото ни се иска и на двамата. Ума не ми стига как мамите със секцио са се справили след раждането. Аз с тази малка операцийка вече месец не мога да вдигам тежко(в случая Калоян).

# 248
Скарли, явно си изяжда необходимото за по-бързо време, в началото ядеше през час и е сучела и по 40-50 минути, но щом е спокойна явно и стига. А нали и идва време да увеличат интервала, аз например съм била пълно бебе, а съм яла на 3 часа от самото начало( майка ми си пази бебешкия дневник)  и съм сучела 5-10 минути. На 3 месеца съм била 5.800 при 3.200 на изписването.

# 249
Даааам,и аз обичам да го гушкам,но предвид размерите му,вече не му е удобно в мен.Иска да лежи и да рита,или да го люлея в стола за кола.Каката и тя рядко вече иска да я гушкам,а когато иска е за цели 3 сек. Crazy

За очетата-и ние кривим дясното.В такъв случай и аз да питам,от коя страна трябва да му стоя newsm78

За храненето-на 5-6 хранения сме,обаче идея си нямам колко изяжда newsm78

Послушно ми е бебето,само в количката да искаше да се вози........супер щеше да ми е,но уви Confused

# 250
AndyB,във връзка с потрперванията на Филип ,какво стана с ваксините при вас?(Извинявай,ако съм пропуснала... Rolling Eyes )

И моят Алекс имаше АД(продължава да си го има ,де).Чак до кръв му се е разранявала кожата на места.Горе-долу около 3-месечна възраст се сдоби с него.....Не знам защо,го свързвам с първия Пентаксим.... Thinking
Да, от пентаксима е! Една приятелка ми каза, че нейната джипи и е казала, че вече имала няколко бебета с атопичен дерматит в следствие от пентаксима. А и в гугъл има такова инфо...

# 251
Точно в момента чета за ваксините и вече съвсем не мога да взема решение...определено не искам да ги слагам (особено като чета за нарастналия брой на деца с аутизъм), но в същото време не съм готова да поема отговорността. Confused

и аз много четох...и взех решение.. не ваксинирам.
Препоръчвам тази книжка: http://homeohelp.eu/index1/1-latest-news/310-vaksinite-vaprosi-i … hti-roditeli.html

Всички искаме децата ни да са здрави, вярно е че страха да поемеш отговорност често ни кара да "прехвърлим" отговорността на други, които си мислим, че знаят повече от нас или пък ги е грижа за децата ни. Обаче ...на никой освен на нас не му пука за нашите деца....

# 252
Ума не ми стига как мамите със секцио са се справили след раждането.

Не питай, че хич не беше кеф  Confused.

буди се на всеки час през нощта, но не за да яде, а просто си се буди, плаче,  сърди се направо незнам какво и е.През деня спи по 30 мин 3-4 пъти и това е сили нямам вече Tired Няма признаци да е болна или да я боли нещо

Същото  Tired. Първо мислех, че е криза на растежа на 3тия месец (то май си съвпадна и със съответната криза), после мислех, че е зъб, после бяхме настинали аз и мъжа и мислех, че и тя е настинала, после реших че е криза на растежа на 3тия месец  Laughing. Както се оплаках в чужбинската, че е криза, криза е  Laughing, но не знам каква. Сутринта се събуди със същия плач, с който обажда, че е превъзбудена и преуморена  newsm78. Сега съм нагънала трите книги за съня да видим ще измисля ли нещо. По този повод: вашите бебета по колко често и дълго спят през деня? Като че ли там ни е проблема (или един от проблемите).

# 253
За храненето-на 5-6 хранения сме,обаче идея си нямам колко изяжда newsm78

Кат' ви гледам килограмите ........ на мен просто не ми стига фантазията колко може да е това "колко".... Mr. Green  Hug

Да, от пентаксима е! Една приятелка ми каза, че нейната джипи и е казала, че вече имала няколко бебета с атопичен дерматит в следствие от пентаксима. А и в гугъл има такова инфо...
  Виж ти....
   Аз писах само за личните си наблюдения и подозрения,а то какво се оказа..... Rolling Eyes

# 254
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Добавих две снимки на Борко в албума на групата във Фейсбук. Снимките ги правих с телефон, моля да ме извините за качеството  Embarassed

Аз да ви кажа нашия татко много ми помага и не само с бебо ами и в домакинството   Heart Eyes  даже с него сме на смени - през нощта аз ставам той спи, а след "закуската" в  5 сутринта той го взима и отиват двамцата в хола аз да си поспя и ми го носи в спалнята в 8 за хранене. Иначе Борко само на него се смее с глас, на мен само усмивка дава  Rolling Eyes  и сега на шезлонга грифа трябва да му е на нивото на крачетата и си рита игрчките, ама така съсредоточено ги рита и им гука, че ако му ги дръпнеш се сърди  Laughing забавлява си се сам човека  Mr. Green  аз също не съм много по гушканията Simple Smile гушкам го само когато аз искам да си го гушна, но не и постоянно да ми е в ръцете  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт