Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 21 272
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
 Grinning

в такъв случай след като за теб няма нищпо грубо в това да кажеш на някой, който изобщо не познаваш, че е смешен.....

аз ще ти кажа, че ти за мен си още по-смешна, но и много повърхностно разсъждаваща. Това, че вярваш на сляпо без дори да си се поинформирала малко...колкото и да твърдиш,  че си го правила си личи, че не е така.  А и да, все пак си груба:) Но ти не се обиждаш, че ти казвам тези неща нали? Аз не съм груба...аз съм Не лицемерна Simple Smile)))

# 361
тези майки, които имате второ дете - можете ли да кажете, че с второто Ви е по-лесно - че онзи първичен стрес (като за всяко първо нещо с първото дете) е отминал и не се повтаряили поне не със същия първичен интензитет (като ри първородото), че се чувствте по-уверени и повече му се радвате (на второто), защото липсва напрежението от грешка?

може би трудност има в това, че вече вниманието не е само за 1 дете, както е било с първото и трябва да внимавате да няма ревност у голямото дете .... грижите са за две деца .....

с първото, като че ли много неща се научават "за първи път" и се утъпква пътека

може ли да се генерализира в подбен стил или с всяко дете е толквоа различно, че все едно е за 1 път  newsm78
                                                                                                                                                               a.l.e.n.a да с второто дете се чувствам по-уверена,но е  по-трудно с 2 деца,все пак всяко си иска вниманието според възрастта.Ревност има малко при нас(като гушна бебчо и Плами идва и се гушка и тя)старая се  да обръщам достатъчно внимание и на двамата.Уча кака Плами че бебенцето е малко и има нужда от грижите на мама и кака.И така  иска да помага и тя(да носи памперси,да подава козметиката,да носи дрешките за пране).На мен лично с Плами  ми беше по-лесно-тя нямаше толкова силни и толкова продължителни колики,заспиваше си сама в леглото.... ТРУДНО Е НО СИ ЗАСЛУЖАВА

# 362
margi_tr,не смесвай проблемите на нашето здравеопзване със задължителния статус на ваксините.
Аз също бих искала да не се набляга на това как някой не си е ваксинирал детето,за мен той е в нарушение,което би застрашил здравето на моето дете.
nlight,бих казала,че Диването е просто не лицемерна,не груба.
добре де, обясни ми как неваксинирано дете ще е заплаха за ваксинирано?? Нали се предполага, че ваксинираните са защитени? Ето тук всички, които са убедени, че ваксинирайки детето си, така го защитават о въпросните болести...изпадат в противоречие със себе си. Така излиза, че слагат ваксините, но не са убедени в тяхната ефективност.
А що се отнася до това кое е не-лицемерие и грубост, смятам, че реплики от сорта на "смешна си" влизат във втората катргория
Ще ти обясня,но малко по късно,че имам излизане,но да има риска да и то точно за бебето ми,защото големите ходят на градини и могат да заразят бебе,а те да изкарат болеста леко ,защото са ваксинирани,и още и  още но нямам време...

имунитета който би трябвало да се изгради след ваксина е най-силен именно в първите месеци след ваксинацията, след това отслабва и тябва отново да се реваксинираш. Едва ли ще пуснеш детето на ясла преди годинката, така, че би трябвало да си спокойна, че то е защитено от ваксините.

# 363
  • Бургас
Grinning

в такъв случай след като за теб няма нищпо грубо в това да кажеш на някой, който изобщо не познаваш, че е смешен.....

аз ще ти кажа, че ти за мен си още по-смешна, но и много повърхностно разсъждаваща. Това, че вярваш на сляпо без дори да си се поинформирала малко...колкото и да твърдиш,  че си го правила си личи, че не е така.  А и да, все пак си груба:) Но ти не се обиждаш, че ти казвам тези неща нали? Аз не съм груба...аз съм Не лицемерна Simple Smile)))
Това на мен ли го казваш?
Ако е така не не ме обиждаш,няма как да го направиш.Не съм дребнав човек и не се обиждам лесно.
А за информирането и идея нямаш колко много съм се информирала,но няма да споря с теб това е сигурно,просто не е градивно.

# 364
  • Тук и сега
Вие сте се разговорили за ваксини, а аз преди малко влезнах да приветствам бъдещите Юлки 2011. И ми стана едно носталгично.  newsm45 Толкова ми домиля, че чак се разчувствах. Помните ли как се присъединявахме една по една, как се разправяхме на моменти, на някои хормоните им надделяха и ни изоставиха. Как чакахме месец по месец малката точката. Толкова ми е било гадно на моменти, а сега копнея този миг да се върне. Честно!

Честит юбилей от мен на нашата славна дружина! Октомври месец е паметен за всички. Радвам се, че сме се запознали /дори и само виртуално с повечето/ и че сме си полезни и в добро и в лошо! Никога не съм вярвала че във форума ще срещна толкова сродни души и толкова добри жени и майки! Нека бъдем живи и здрави целият юлски отбор.

# 365
Но ти не се обиждаш, че ти казвам тези неща нали? Аз не съм груба...аз съм Не лицемерна Simple Smile)))

Съвсем не!  Laughing Ако трябва да съм искрена, през оная работа ми е точно ти какво мислиш за мен.  Mr. Green

Алена, за второ бебче ли се гласиш вече?  passifier

# 366
Grinning

Това на мен ли го казваш?
Ако е така не не ме обиждаш,няма как да го направиш.Не съм дребнав човек и не се обиждам лесно.
А за информирането и идея нямаш колко много съм се информирала,но няма да споря с теб това е сигурно,просто не е градивно.

не бе:) тва беше за диването Simple Smile Да не би на теб да съм го написала.. сори ако е така ...

# 367

Нлайт, а защо си мслиш, че точно ти си много информирана? На каква база раздаваш оценки  newsm78
Последните дни се начетох на един куп глупости как ваксините причиняват аутизъм, без към тия изказвания да са прикрепени някакви конкретни научни доказателства. Само хипотези и лични наблюдения. Че на това отгоре си позволяваш да обявяваш за невежи и нечели хора, които са на друго мнение  #Crazy

# 368
Еййй, не мога да разбера защо една дискусия трябва винаги да минава в лични нападки?!

За мен е много по-важно, каквото и решение, да съм взела за себе си, да чуя различни мнения...а понятия като "смешна си" за  мен минават границите на добрия тон и елементарното възпитание, а пък и никак, ама никак не ме интересува кой какво мнение има за други потребители във форума и как му звучат постингите....като са тъпи и смешни, просто се аргументирай.... Crossing Arms

Хайде да се върнем към любимите и безкрайно "интересни" и никого нестресиращи теми...Филип направи пауза от 8 ч през нощта и се изака след не знам колко дни неакане (дори не съм ги броила). Mr. Green

# 369
аз ще ти кажа, че ти за мен си още по-смешна, но и много повърхностно разсъждаваща. Това, че вярваш на сляпо без дори да си се поинформирала малко...колкото и да твърдиш,  че си го правила си личи, че не е така.  А и да, все пак си груба:) Но ти не се обиждаш, че ти казвам тези неща нали? Аз не съм груба...аз съм Не лицемерна Simple Smile)))

Нлайт, а защо си мслиш, че точно ти си много информирана? На каква база раздаваш оценки  newsm78
Последните дни се начетох на един куп глупости как ваксините причиняват аутизъм, без към тия изказвания да са прикрепени някакви конкретни научни доказателства. Само хипотези и лични наблюдения. Че на това отгоре си позволяваш да обявяваш за невежи и нечели хора, които са на друго мнение  #Crazy

явно сме чели разични неща Simple Smile

а иначе не обвинявам никой, като каза диването, това е просто "НЕ-Лицемерие" Simple Smile

# 370
аз ще ти кажа, че ти за мен си още по-смешна, но и много повърхностно разсъждаваща. Това, че вярваш на сляпо без дори да си се поинформирала малко...колкото и да твърдиш,  че си го правила си личи, че не е така.  А и да, все пак си груба:) Но ти не се обиждаш, че ти казвам тези неща нали? Аз не съм груба...аз съм Не лицемерна Simple Smile)))

а иначе не обвинявам никой, като каза диването, това е просто "НЕ-Лицемерие" Simple Smile
Е това изказване е мега зряло и показва желанието за водене на конструктивен спор по дадена тема  Laughing Поздравявам те за него  Peace
А Диването да вземе да почерпи, че така изведнъж се превърна в такъв авторитет  Joy

# 371
Оффф абе хора вие спирачки нямате. Не ви ли омръзна вече тая тема за ваксините. Наистина такива мами като мен с първо детенце съвсем психясахме. Нали вече няколко пъти стигате до извода, че всеки сам си решава и след 2-3 поста айде пак лудница. Хубаво е да сме информарини, да си вземаме решенията и да си носим отговорността, но не мисля, че е правилно да си мислим, че нашето мнение е най - правилно. Няма смисъл от спорове. Молетесе децата ни да са здрави и да растат силни, стига сте мислили ако....

# 372
Момичета има ли мами които смятат да приложат изключителното кърмене до 1г. , аз още съм в мисли поне до 10м., ама ще решавам, че нали смятам да пращам детето на ясла есента, там не им подават цица, а лъжица  Grinning

Алена с второто ми е по-лесно, а с третото ще е песен (само да навия док. да ме заколи пак). Това в реда на шегата, всяко дете си е индивидуално и се гледа различно, пожелавам ти ако си решила да имаш второ детенце да имаш моя късмет, баткото беше кротък, а малкия е още по-кротък. Вече съм готова за трето  Laughing

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 13:48 от ТиНе

# 373
А Диването да вземе да почерпи, че така изведнъж се превърна в такъв авторитет  Joy

Аз ще почерпя, ама да спрем да кърмим първо, че ще е много нефелна почерпка сега!  Joy

# 374

Нлайт, а защо си мслиш, че точно ти си много информирана? На каква база раздаваш оценки  newsm78
Последните дни се начетох на един куп глупости как ваксините причиняват аутизъм, без към тия изказвания да са прикрепени някакви конкретни научни доказателства. Само хипотези и лични наблюдения. Че на това отгоре си позволяваш да обявяваш за невежи и нечели хора, които са на друго мнение  #Crazy

Е това изказване е мега зряло и показва желанието за водене на конструктивен спор по дадена тема  Laughing Поздравявам те за него  Peace
А Диването да вземе да почерпи, че така изведнъж се превърна в такъв авторитет  Joy

виж, нали знаеш, че когато някой не желае да види някой неща, колкото и големи лупи да му сложиш на очите, той все ще стои със стиснати очи. Ето затова няма смисъл да се опитвам да показвам нещо, което ще бъде отхвърлено веднага само поради простата причина, че отсрещната страна не желае да го види...от страх, че ако го види, ще се наложи да се изправи пред един наистина труден избор. Уважавам майките които независимо какво решение са взели, първо са се запознали наистинаи с двете страни на медала, а не просто да обиждат тези, които са избрали другата страна.

Общи условия

Активация на акаунт