Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 21 254
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
То и аз горе - долу така процедирам - цицата е за ядене и за успокоение и (вече все по-рядко) за приспиване.Но си мисля като го отбия какво ще правя.Имам една позната,която кърми детето си до 3 години и то до ден днешен ( а вече е почти на 5) си търси цица,а най-лошото е ,че търси и от други жени,а не само от майка си.Много кофти.Не искам в никакъв случай да стане така.Още повече е момче.

# 481
  • Stavanger, Norway
stone2009 , мехлемчето се продава в аптеките (поне в Бургас). Немско е. Кутийката е оранжева и на него пише "Alter Heideschafer" "Melkfett mit Ringelblume Salbe  Peace Виждала съм как затваря възпалена рана от операция на корема (без антибиотици на нашата котка)  #Crazy Много е добро за трудно зарастващи рани Simple Smile

# 482
Благодаря ще го потърся. Дано да мине докато го намеря, но от месеци си стои Simple Smile

# 483
  • IT
Здравейте,
за ротарикса-педиатърката и на мен ми даде листовка, но нищо не съм решила.
Най-накрая купих шезлонг-най-обикновен защото не бях сигурна как ще стои в него-за сега е добре-седнал си е в него и си мачка листата на една играчка цвете-те шумолят. Надявам се да не е като всяко чудо за три дни.

# 484
  • София по рождение
Ще прощавате, че се намесвам, но тъй като гледам филм и нямам много време, та през куп за грош...чета нещо за майчинството през комунизма....Еййй, така ме размяхте...Нека не забравяме, че освен работническа класа имаше и интелигенция. А и явно аз не съм живяла в тази държава, дето я описвате, а спомените ми от онова време са доста ясни...Майка ми ме е гледала до 3 годишната ми възраст. Две години платен отпуск по майчинство и 1 година неплатен, като ти пазят мястото. Вие май забравяте, че сега е анархия, а не тогава.
Незная как е било за работничките по заводите, те малко трябваше да се съревновават с мъжете и да изпълняват план...но едва ли някой иска да прилича на тези жени. Останалите работеха или на намален работен ден или изобщо се правеха, че работят...та до 19 ч са работили само тези, които работят на смени.
Освен това нали именн за комунистите "семейството беше най-малката клетка на обществото", как ще разделят семейства и майките от децата...сигурно е само за нискоквалифицирания труд.
Айде, хубав ден от мен...

# 485
# 486
  • Sofia
Ще прощавате, че се намесвам, но тъй като гледам филм и нямам много време, та през куп за грош...чета нещо за майчинството през комунизма....Еййй, така ме размяхте...Нека не забравяме, че освен работническа класа имаше и интелигенция. А и явно аз не съм живяла в тази държава, дето я описвате, а спомените ми от онова време са доста ясни...Майка ми ме е гледала до 3 годишната ми възраст. Две години платен отпуск по майчинство и 1 година неплатен, като ти пазят мястото. Вие май забравяте, че сега е анархия, а не тогава.
Незная как е било за работничките по заводите, те малко трябваше да се съревновават с мъжете и да изпълняват план...но едва ли някой иска да прилича на тези жени. Останалите работеха или на намален работен ден или изобщо се правеха, че работят...та до 19 ч са работили само тези, които работят на смени.
Освен това нали именн за комунистите "семейството беше най-малката клетка на обществото", как ще разделят семейства и майките от децата...сигурно е само за нискоквалифицирания труд.
Айде, хубав ден от мен...

Хели, искаш да кажеш, че си измислям ли? Майка ми е учителка, както е била и по онова време. Защо ли и се е наложило на 10 месеца да ме остави в седмичната градина? Защо и леля ми, която също беше учителка и се е наложило същото? А това, че са работили и в събота? Майка ми ме е сотавяла да спя сама и е пращала ученици да ме наглеждат. Не е било правилно, но не е имала избор. Бабите и дядовците са били далеч, били са и работещи, а баща ми често е отсъствал от в къщи, както вече писах. Та не знам какви са твоите спомени, предполагам е било изключение. Явно не сме били от интелигенцията. Peace

# 487
За чайчетата - аз миналата седмица ги открих. Бебка се разболя и много лошо пресипна, гърлото я болеше и от това почна да реве и да се дере, а гърлото още по-зле стана  ooooh!

Та открих успокояващия чай на Хипп, който е лайка и още нещо, после давах само обикновен лайка заради гърлото. Ей, много добре подейства, успокои се зверчето, престана да реве, наспа се и почна да оздравява. Днес най после гласчето вече е наред, леко гърлено гука, но се надявам да мине до утре.
А бебка умира за нови вкусове - опитва всичко различно от кърма с интерес. Като се почна от хомеопатичните хапчета за колики, биогайа, смекта й
давах заради акото и миналата седмица почнахме чайчетата заради гърлото.

Чаят изобщо не я кара да яде по-малко! Вярвах твърдо в това до сега, когато на практика се оказа че си папка пак по толкоз. Ако иска чайче си пийва, ако не иска си играе с бибата на шишето и я изплюва. Ако е гладна няма сила на света дето да я накара да пие чай, търси си гърдата Simple Smile
Вече са достатъчно големи и различават кърма от други течности, не можеш да ги излъжеш според мен  Mr. Green

# 488
Момичета знам, че четох за бънджита, но не помня какво  ooooh! Препоръчва ли се от ортопедите или не? И ако отговора е да от кой месец??

# 489
Момичета знам, че четох за бънджита, но не помня какво  ooooh! Препоръчва ли се от ортопедите или не? И ако отговора е да от кой месец??

Този на който ходих аз беше твърдо против, но други ортопеди ги препоръчват. Както с всичко останало няма твърдо за и против, ти си решаваш  Simple Smile

# 490
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз да питам слагате ли вече бебо в полуседнало положение? Четох, че не трябва да им се помага на мъниците ама ако го оставям само да лежи на спалнята той кога ще се научи да сяда? Пък и някой беше писал за друго дете което го оставяли само в кошарата и то мн късно си развило двигателните умения.
А ортопеда каза от 3 мес. и 1/2 , че може в полуседнало  и сега се чудя да го слагам ли или не?  newsm78

# 491
  • Sofia
Евита_фр, нека да ти е жив и здрав рожденника, да има щастливо детство и живота му е низ от прекрасни моменти. Весело празнуване на цялото семейство.

Алекса, честита ви придобивка, и аз все още се чудя дали да купувам шезлонг, дано дечко много му се радва.

Ремка, някои ортопеди отричат бънджитата, други са за. Явно ти сама трябва да си вземеш решение.

# 492
Баща му и седнал го оставя в него по малко - докато го изхващам Simple Smile . Иначе аз го държа и на крачетата му изправен и той умира от кеф, ама така се смееее - само както той си знае Simple Smile Във вибриращия шезлонг си стои и полулегнал, както и изправеничък - то пише на опаковката. Има положение за 0+ има и за 3+. Вече така е свикнал, че само докато го оставя в легнало положение и все едно тръни има в кошарката му. Добре, че поне вечер си заспива там без проблем за сега. А вибриращия стол е песен. Ей сега даже си седи там и си оглежда - вижда ме и е спокоен - докато отида до кухнята да видя какво става из темата  Blush и се разтройва. Не му се седи сам май.

# 493
  • IT
аз го повдигам лекичко и сега на шезлонга не е легнал, а повдигнат. Той се обърна от гръб настрани няколко пъти, а сега се наддига все едно че да прави мост.
За гледането преди -аз съм на 33 години и майка ми не се е връщала бързо на работа, ходихме на ясла и детска градина-нормална първо защото бяхме породени,второ защото баба ми работеше още, а майка сама не е можела да ни гледа,брат ми беше невъзможно палав. svetlana79 не знам защо на майка ти се е наложило да те оставя в седмична детска градина,може би професиятя и го е изисквала, майка ми работеше в изчислителен център с нормален работен ден и единственото нещо беше, че детската градина беше близо до работата и. Даже като не можехме да ходим на детска ходихме с майка на работа  и за нас това беше най-голямото удоволствие.

# 494
  • в 1001-та нощ
за мехемчето - от майка си знам за него - тя е имала много кожни проблеми и разбира, навремето сама си го правеше, сега знам че се продава и че е вълшебно, наистина  Peace

за чая - настина не пречи на храненето - защото - най-много да го оложи малко....нама опасност - да не де после, ако е пил чай....

за изправянето седнал - ще го изчакам сам да започне да се мъчи и ще му помагаме - сега правим други гимнастики

за отглеждането - мен майка ми ме е гледала и като съм била на година и нещо се е родила сестра ми ...не планирано....майка ми ни е гледала, докато и тя стане на година и нещо и после на ясла и двете Wink , градина ...

спомням си, че като станх 1 клас - аз вземах сестра ми от градината, сами ходехме на училише ...нямаше занимални....сега и по-големите деца се движат само с придружител.....

Общи условия

Активация на акаунт