Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 21 230
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  О,и аз съм за клуба!  Mr. Green
  И нашата свеки се вживява в ролята на майка.Направо си прекопирва някои неща от младините й и ги упражнява върху своите внуци.  Rage
   Най-много "обичах" да дойде в стаята,където съм с детето(аз примерно правя нещо,а то си лежи спокойно),и да ми го отмъкне без да каже нито дума.  Crazy #Cussing out Даже сега,докато се сещам за това,ми се присвива нещо вътре.  Confused

Цитат
Аз си мисля,че най-добрите свекърви са тези,които живеят далеко и ги виждаш веднъж годишно
  При нас е така.  Peace Ама веднъж годишно жената успява така "хубаво" да ме зареди,че ми идва да не я виждам десетилетия напред.

Стоун,никакви "на мама","мамино" и пр.. Naughty Naughty Naughty Направи й забележка!

# 556
  • IT
За коликите до колкото знам могат до 4-ият месец да мъчат бебоците.
Моето дете го давам, ама не на всеки.

# 557
а аз,сестра ми и братовчедка ми сме деца от двама братя.казваме на баба ни и до ден днешен "мамо нино" (тя николина се казва).представяте ли си какво им е било на майка ми и стринка ми/леля ми при това положение? даже моя голям син и казва мамо нино.това и вече нещо като як псевдоним.предполагам и Алессандро така ще и казва,ако доживее тя тези моменти хахахахаха.(имам природени брат и сестра съответно от майка ми и от баща ми с други партньори.те също и казват мамо нино.чак брат ми от майка ми,който няма нищо общо с нея,но е идвал с нас там и казва така хахаахах)

# 558
  Маритке!  Joy
  Я попитай майка си,как го е понасяла това "Мамо нино" ?  Rolling Eyes

# 559
Излиза май, че не е бил проблема в моята ревност...еййй вече ще правя съвсем спокойно леки забележки, повечко дистанция и се надявам да се оправят нещата. Вместо да тровя себе си и отношенията с мъж ми - че все на него си го изкарвах май, защото на нея не смеех нищо да кажа...защо съм такава newsm78 - щв се взема в ръце за напред. Даже му се извиних преди малко и сега се чуствам като нов човек. Абе не съм вярвала, че един форум може да помага толкова и то по всякакви въпроси хихи Simple Smile Благодаря ви!

П.п. замисляли ли сте се, че "мама" наобратно е "ам ам" Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 15:29 от stone2009

# 560
  • Sofia
Здравейте,
Надявам се, че днес след разходката, сме си набавили необходимата доза Вит.Д. Знаете ли колко време ни е необходимо да сме на слънце, за да си я набавим? Ние бяхме около час навън, но се прибрахме, че много плачеше бебка, цялия квартал ни чу. Но сме били поне половин час на слънчице.

А някой може ли да си обясни защо със свекървите чувстваме такова дразнение, а с майките си не? Аз и с каката и сега с бебка го усещам, но честно казано помощ СЕГА приемам. С каката, като беше бебе дълго време отказвах да я оставим на свекърва ми, за да излезем например на кафе с мъжа ми. Но сега съм съгласна, още повече, че искам да си опресня шофьорските умения и да стана активен щофьор, че съм такава само на книжка. Ще гледам да си взема и златния талон от КАТ който ми се полага, че кой знае какви приключения ще имам по пътищата, като подкарам по-сериозно колата. Laughing Стискайте палци да не ме срещате някъде по пътищата в СОфия, че жална ви майка...Simple Smile

Хайде, хубав ви ден и вечер.

# 561
  • Stavanger, Norway
stone2009 , останах потресена от това обръщение  #2gunfire Само като си помисля, че някой може да се държи така и полудявам. Не знам как бих реагирала ако  моята свекърва го направи, но със сигурност нямаше да е положително  NaughtyИначе аз от свеки не мога да се оплача  Simple Smile Не е идеална и имаше едни моменти, в които супер ме дразнеше (например на разходка ми казваше да се прибирам заповедно и аз с всичкия си акъл тръгвах  ooooh!), но тези моменти намаляха до минимум с времето. Аз уж на шега един ден (нареждах на малкия за свеки  hahaha) и си казах това -онова и тя май се усети. Беше нещо от сорта :" Ех, мамо, другия път баба като каже на мама да си ходи, ще й кажем тя да си отива!". Абе казвам ти бульо, сещай се снахо  Mr. Green hahaha Обаче хората като ни видят все си мислят, че тя ми е майка, а не свекърва. Пък и тя ми помага много и мога да оставя малчо без притснения (или поне без големи). Досега не е вършила нещо, което няма да ми хареса и за което не ме е питала предварително. Съобрази се дори с недаването на вода, въпреки, че беше на друга позиция. Ако направя чай ще даде, ако не - няма  Peace
да се похваля - днес бяхме на разходка от 10 сутринта до 15 следобяд newsm44 Прибрахме се за мако да го нахраня и да отида до тоалетната и хайде пак навън  Peace Интересното е, че втория път малчо направо си поиска разходката (млъкваше само на терасата,а вътре пищеше)  Mr. Green Ех, дано все повече такива разходки и дни като днешния да имаме  Heart Eyes
bobbi_bobbi , не знам дали сте пробвали, но при нас откакто започнах да давам Биогайа положението значително се подобри. Много рядко се сгърчва, а ако се случи е за малко  Peace И самото дете стана някак по-спокойно откакто давам тези капки. Може да е защото започнахме 4-ия месец,а може да е от капките, но според мен е и от двете. Опитай все пак  Peace

# 562
Здравейте

Снощи Ния пак ни прави на луди калинки с баща й  #Crazy То не беше рев, превиване, пръцкане, мрънкане и гризане на ръцете. А вече сме на 4 месеца - колики ли са това?! Даваме и Биогайа и Ентерокинд и пак си се гънем и приплакваме като акаме, а акаме на всяко хранене  ooooh! И направо ще си отхапе ръцете да ги гризе. Баща й вика дай да и дадем поне биберон - е да ама не. Най- демонстративно си стиска устата и ако успеем някак си да го набутаме или го изтиква с език или го вади с ръка и после пак започва да си "опитва" ръчичките  Crazy Добре, че реши, че й е време за следващото ядене и посука и заспа... че вече сигурно е към 7кг и като я нося с часове съм като разглобена  Tired а ако я оставя надава дори по-силен рев  #Crazy

Диването, ама направо да ти завиди човек за кроткото и "всеядно" бебе  Hug Ние нищо вече не щем от шише - само сучем и т'ва е, а биберон май не ядем от както виждаме по-ясно какво ни се тика в устата. Че като се изнерви и да суче не ще и само носене и рев  ooooh!

Стоунче и аз съм така - като ми вземе свекървата детето и чак се разтрепервам. Ама ме успокоява факта, че детето хич не й се кефи  Heart Eyes Дере се докато не си го взема аз  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes И свекървата вече си е научила урока и сама "доброволно" си ми връща детето да си го успокоя  Mr. Green Бях оставила малката на свекървата и свекъра да я гледат за няколко часа, за да излезем с миллото да си купим някоя дрешка. Е като се прибрах едвам стиснах зъби и то заради милото. Бебка си събула едното терличе и свекървата и го обула върху другото а свекъра на 4 крака прелазил целия апартамент и се тюхка, че не намира терличето. Казала съм Ния да не си яде играчките от гимнастиката, а свекървата и ги откачила от кукичките и й гидала. И милинкото дъвче като са му паднали. Аз питам "защо???" и ми се отговаря "ми тя не ги дъвче, а само ги целува". Бях дала 80мл кърма (само толкова имах в хладилника) та ако озверее от глад докато си дойдем да я залъжат. Те й дали 50мл и решили, че и стиа толкова. Печките и зключени и Ния увита в леглото си, че кихала. Аз и пипам носето и то ледено... почвам да обяснявам, че на бебето му е студено и трябва печките да са включени и свекървата с всичките си "знания и опит" ми заявява, че от старите хора знае, че когато нослето на бебето е топло това значи, че бебето има температура. Е какво да добавя?!  #Cussing out

Трябва другия месец да идем с милото до Стара загора, че сме на сватба на сестра му и нашите ще гледат малката за един ден... ми още от сега ми е притеснено, че ще плаче за мен и за баща си (сами си я гледаме и роднините са извън София), че не яде като хората от шише, пък и размразената кърма мирише някак странно  Sick НАправо всичко ми се свива като се сетя. Пък и ако ми звъннат, че не ще да яде Стара загора си е на няколко часа път - докато се върнем ще се е одрала да реве. А тя не е от тея дето се "наревават". Като е крива реве направо в градация и се ядосва и се търкаля и трепери от разочарование, че не е на найното. Абе има си характер детето както казва педиатърката.

Айде стига съм се оплаквала от тревогите си, че дълго стана и ще ви отегча  Whistling

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 17:22 от MammaMmia

# 563
  • Stavanger, Norway
Между другото днес опитах да дам глюкоза на Алекси (нали напоследък пие чайче отлайак с охота). Е, да, ама НЕ! Плюе и не ще. Направих му чай от лайка и изцока 70мл  Shocked Май се е пристрастил към този чай  hahaha Но щом му харесва... И друго - как давате чайчетата на ХИП? Аз имам 2 вида и все като видя тези изкуствени гранулки вътре и ми се отщява да дам на Алекси  newsm11 И си седят така върху пералнята в кухнята да събират прах  Whistling

# 564
  • Бургас
Здравейте, момичета! Вчера бяхме при нашата всеобща любима др. Димитрова -зарадва ме че шумчето на сърцето вече е изчезнало. Също за ротарикса ми хареса мнението й- Therisa-преди прегледите трябва да обменяме инфо, че май едни и същи въпроси задаваме  Laughing
bubole4kata-приятно ми беше да се запознаем  Peace Направихме хубава разходка  Hug  Цветулка, Кирова и Звездичка-жалко, че не дойдохте.

Една от темите беше топката за пилатес-тук има инфо
http://www.bb-team.org/articles/3856/#axzz1361gZaVz
а аз искам да добавя, че с тази топка се правят упражнения не само за мама, но и за бебчето  Peace

Цветулка, чувалчета на штернталер има мн. хубави в м-н Unique в пресечката на  болницата Св. София преди Богориди.
Тези са http://www.bebe-best.com/sterntaler-filou-tchuvaltche-lisitche-77017-p-21252.html             http://uniquebg.com/?go=product&p=detail&itemId=1238
в моthercare    http://www.mothercare.com/Mothercare-Unisex-knitted-Snowbag/dp/B … 4041&mcb=core
а нашето е от м-на на Таня от нашата темичка (Vipkids под стоматологията). Ще пусна снимки по-късно в албумчето. И беше на супер цена 30 лв Peace Таня, между другото, ви носеше и карти за отстъпка, ама нямаше на кой да ги даде  Laughing Сега купих това, много е хубаво, жалко, че номерацията се изчерпа http://direct.asda.com/george/baby-clothes/unisex/snuggle-suit/G … 7,default,pd.html
От сега нататък вече по-добре направо космонавтче, според мен  Peace

# 565
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Таня, между другото, ви носеше и карти за отстъпка, ама нямаше на кой да ги даде  Laughing Сега купих това, много е хубаво, жалко, че номерацията се изчерпа http://direct.asda.com/george/baby-clothes/unisex/snuggle-suit/G … 7,default,pd.html
От сега нататък вече по-добре направо космонавтче, според мен  Peace

Уф защо не дойдох и аз!  ooooh! Нямаше кой да ме докара, а пеш до морската... нищо другия път. Нашето беше като това последното но крачетата му са съединени. Този магазин Випкидс ще го навестим значи. Пък аз днес го мерих нашия с рулетката и го измерих 67см. Мин месец на 30ти беше 63см как няма да му омалее.
Рибката помниш ли в Девата на училището как ни зарибяваха за тоя Ротарикс, а то какво се оказа. Ще слушаме Димитрова  Peace
Радвам се че шума е изчезнал щом Димитрова е казала значи е така.  Hug

Ние пък днес изобщо не излезнахме. Имаше слънце но на мен нещо не ми беше добре и си останахме вкъщи чак сега като пих кафе и малко се освестих, защо не се сетих по-рано но нали уж да не прекалявам...Най-вероятно пак кръвното ми нещо ми прави проблем.

# 566
алекса, страхотно да си изкарате в Барселона. Ние бяхме миналата година по това време, какъв сувенир си донесохме, ако знаеш  Wink

И майка ми, и свекърва ми казват "на мама" като от време на време се поправят на "на баба". За мен е нормално, особено в началото докато всички си свикнат с новите роли - аз ако знаете колко време казвах "на кака детето"  Laughing Embarassed. Най-смешното е, че зълва ми се обиди и се тросна на майка си, че тя била на мама момичето, пък Лили била на баба момичето  Rolling Eyes - това жена на 22 години  Laughing

От нашите приятели ние сме първите с бебе и малката е атракция за всички. Първият въпрос като дойде някой е "Като си измия ръцете, мога ли да я взема?" Давам на всички - щом съм поканила някого вкъщи, значи го приемам со все бацили  Wink. На мен би ми било обидно да пазят бебето от мен като че ли кой знае какво пренасям  Tired

Леле, отивам да си търся майчинския инстинкт, че явно ми липсва  Mr. Green

# 567
  Маритке!  Joy
  Я попитай майка си,как го е понасяла това "Мамо нино" ?  Rolling Eyes

аз знам:) дразнеше я,ама беше приела съдбата си.ама особеното при мен специално е,че тази мама нина доста годинки ме отгледа вкл. и първите 7:)
понякога мама ни казваше 'само да не започнете д аказвате и на дядо ви тати,че тогава ще се обидя.не съм спала с него все пак"  Joy Joy Joy

# 568
И ние днес бяхме при Димитрова....всичко е ок.Пораснали сме +0.850кг (т.е 5830) и сме 0.61см....и цял ден бяхме на разходка
Рибката като идваш пак в Бургас да ми се обадиш за разходка.....много хубаво се разходихме вчера. Hug

# 569
Моля за парола за албумчето Sad

Общи условия

Активация на акаунт