Преди година новина за наш'то юлче долетя

• 21 191
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
И аз попаднах на интересна статия, по-точно за задушаващата и прекомерна родителска привързаност.
http://semeistvo.rozali.com/mama/p14158.html

# 661
И аз попаднах на интересна статия, по-точно за задушаващата и прекомерна родителска привързаност.

О,да!Видях аз и тази статия !  ooooh! ooooh! ooooh!

# 662
  • Stavanger, Norway
Juturna , изказването е по повод, че нашия малчо реве на разходките и не ги обича. Вкъщи е много по-спокоен  Peace Та се опитаха да ме убедят, че мога да го "науча" да харесва разходките, ако го изкарвам едва ли не насила, което разбира се не правя. В началото се опитвах спокоен или не да го изкарвам, ама само го изнервях повече и спрях. Сега излизаме, само, ако той е спокоен и като го изкарам на терсата веднага си проличава дали иска навън или не  Peace
За противогрипната ваксина - много е индивидуално. Аз преди си слагах всяка година, защото имах проблемни сливици и ловях всички зимни грипове и настинки. На мен ми действаха добре  Peace НО, като слагах 2 поредни години на мъжа ми той се разболяваше от грип от ваксините  #Crazy Даже едната година си беше с температура  ooooh! Ама то нашето гардже трябва да се метне на някой за чувствителността към ваксини  smile3506

# 663
cvetulkaкъде точно се намира този магазин на Таня и имаш ли представа с какво работно време е.Че аз днес обиколих един куп магази да търся едно якенце и така не го намерих,и се надявам поне там да си харесам нещо.

# 664
  • IT
Ваксина си сложих миналата година за първи път, тогава тъкмо беше набрал сила свинският грип, след това и забременях. Мисля да си посетя хомеопата, защото в момента в който Микеле заподсмърча аз съм 2 дена след него със силна хрема. И Микеле съм го записала на хомеопат, което автоматично отхвърля ваксината против грип.

# 665
  • София
Противогрипни ваксини не слагам на себе си, на децата - още повече.

dunaika, завиждам ти за каката. Нашата още спи при нас. Бебето изпревари обзавеждането на детската стая. От два месеца и половина имаме детска, в която спи ... таткото!  Simple Smile Аз с двамата съм на спалнята. Всеки ден почти я питам кога ще ходи в нейната си стая и все още не иска. Само една вечер спа до 3:00 часа и дойде при нас. Аз и много не й давам зор, че още се отделят вредности от тия пусти мебели.  Sad Иначе е много самостоятелна, но може би ревнува от бебето и затова иска при нас.

Бебето е вече само на нашето легло. Преди го връщах след кърмене обратно в легълцето му, но сега то се буди и си спим цялата нощ заедно. Проревава няколко пъти на нощ и му давам да суче за най-лесно.   

# 666

дааа, така е! Виждала съм такива майки, дори не забелязват в какво са превърнали децата си. Обикновено така се държат и бабите обаче. Ние затова си имаме вечните противоречия.
В статията обаче има една...неточност или не знам как да го кажа.. пише "прекомерната любов". Според мен по-скоро става дума, за неправилния израз на любовта към детето. Защото няма как да кажеш на майката "обичай го по-малко" ..  Simple Smile

# 667
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Добро Утро!

В нашата къща днес се случват странни работи: снощи към 2:30 Борко прокрънка обаче честно казано на мен не ми се ставаше и само си викам "айде още малко" и задърпах връвчицата. Така сега да обясня за връзката: кошарата е люлееща се, в наш'та стая е и  си имам връзчица с която аз като си легна в спалнята и мога да си подръпвам и да залюлявам кошарата  Flutter Та задърпах аз връзката и по дно време сама се събуждам към 5 часа гледам го Борката спи  Heart Eyes чааак в 6 се събуди да яде. После баща му го взе и не знам спал  ли е не е ли обаче сега като се хранихме пак заспа! Ама си спи като пън и си припява даже  Shocked  Такъв сън аз от това дете не съм виждала... Crazy
Аз пък се зачудих за пюретата и да питам по-вещите какво трябва да следя да има/няма в пюрето. За сега само ги разглеждам, за да съм подготвена, а не като отида в Метро/Кауфланд/Карфур след един/два месеца и да чета етикети. Глутен например трябва ли да има? За добавена захар се досещам, че не е добре, за солта също. А млечен протеин  newsm78  май пак не е хубаво? Вие ориентирали ли сте се към някакви пюрета? Аз естествено искам да е хубаво на хубава цена  Party

# 668
Здравейте момичета!
Интересни неща сте обсъждали. Аз не мога да кажа кое е най - доброто за възпитанието на детето, но се надявам да се справя добре като следвам инстинкта си и се надявам, че ще успея да направя детето си едни самостоятелен , добър и стойностен човек.
Един въпрос, вашите деца успяват ли да заспят сами? Крис това упражнение милия хич не го умее. Като му се доспи и почва едно мрънкане, едно кривене. или трябва да му дам да суче или ако не иска го люлея на ръце или в шезлонга. Много му е трудно да заспива сам. Как да го науча, не му идва на ума да си затвори очичките и да спи.
Мамите на момчета, имам въпрос към вас. Тази сутрин като сменях памперса на Крис забелязах, че от това вдигане на пишлето нагоре в основата на пишката там където се огъва, за да стои нагоре е леко като порязано. Може би от запарването и това изправено положение кожата се е протрила, ама чак пък да има и кръв. Не го боли, защото го пипах там и го намазах с кремче, но ме притеснява. На друга мама случвало ли се е?

# 669
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Мамите на момчета, имам въпрос към вас. Тази сутрин като сменях памперса на Крис забелязах, че от това вдигане на пишлето нагоре в основата на пишката там където се огъва, за да стои нагоре е леко като порязано. Може би от запарването и това изправено положение кожата се е протрила, ама чак пък да има и кръв. Не го боли, защото го пипах там и го намазах с кремче, но ме притеснява. На друга мама случвало ли се е?

На мен ми се е случвало в основата на тестисите. Аз си мисля, че като уринира там се събира влага, която не се попива веднага в памперса и затова се получва така. Аз го намазах с крем против подсичане, ползвам един който се приготвя в една аптека, и на второто мазане му мина. Сега мажа по-обилно на тези места, защото ако е по-мазничко влагата няма как да достигне кожата. (напр ако си намажеш ръцете с мазен крем и после ги намокриш нали знаеш как водата остава на капки и се стича - аз на това разчитам като мажа по-обилно с мазен крем).
За заспиването сам- зависи колко му се спи. Понякога се получава без да искам: играем си и аз го оставям в кошарата (от както се обръща не смея да го оставя на спалнята) напр. да видя нещо на печката, връщам се той спи  Mr. Green

# 670

дааа, така е! Виждала съм такива майки, дори не забелязват в какво са превърнали децата си. Обикновено така се държат и бабите обаче. Ние затова си имаме вечните противоречия.
В статията обаче има една...неточност или не знам как да го кажа.. пише "прекомерната любов". Според мен по-скоро става дума, за неправилния израз на любовта към детето. Защото няма как да кажеш на майката "обичай го по-малко" ..  Simple Smile
  Eй точно заради такава неточност статията изобщо не би трябвало да бъде публикувана.  Peace

# 671
Вие ориентирали ли сте се към някакви пюрета? Аз естествено искам да е хубаво на хубава цена  Party

Аз на първо време ще ги приготвям вкъщи. Няма да ми дотежи да сваря а пара половин зеленчук, нито пък да пасирам плодове. Simple Smile От време на време ще давам и някой буламач на Хип.

За статията, мисля, че пределно ясно се разбира какво точно се има предвид под израза прекомерна любов.  Peace

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 10:10 от Анонимен

# 672
Териса, глутен не се дава поне до 10я месец. Глутенът се съдържа в житните растения. Обикновено захранването със зърнени почва с ориз, елда, просо и после се минава на глутен-съдържащи като ръж, ечемик, овес, пшеница (ако не се лъжа, точно в този ред).

Ранното захранване с глутен крие рискове. Дори едно време нашите майки, които са следвали педиатрите и са ни захранвали доста неправилно (поне според сегашните препоръки на СЗО), са препичали брашното, което са слагали в кашите. Препичането унищожава до известна степен глутена. Например, като си препечеш филийка, тази апетитна миризма на препечено идва именно от глутена.

Млечен протеин също не е добре, да. Изобщо - само естествени съставки е добре да съдържат пюретата и кашите.  Peace

# 673
  • Stavanger, Norway
Кирова, магазина се намира в уличката над стоматологията (между стоматологията и ХЕИ). Има много хубави неща. Разбира се има и по-скъпички, но има и хубави цени. Изборът обаче е много голям и има наистина качествени неща (не разни турски боклуци  Rolling Eyes, макар, че и от тях понякога има качествени)  PeaceНашият ескимос струва 45лв. Най-евтините в другите магазини бяха по 35, но не отговаряха на изискванията ми, така че...
За пюренцата и аз мисля да си ги приготвям вкъщи отначало  Peace А после ще видим - или на млечна кухня, или баба му ще приготвя разни неща, че аз сигурно ще съм на работа след 1 годинка  Rolling Eyes
Евридик@ , това за кашата с препечено брашно го знам. Малкият ми брат имаше непоносимост към прясното мляко, а майка ми нямаше кърма. Разните млека се намираха трудно тогава и бяха много скъпи  ooooh! Та си спомням, че той от много рано беше захранен с такава каша. Даже захар слагаше. Сега не са му развалени зъбите, ама явно си е ген при него  Mr. Green

# 674
Аз пък не виждам какво общо има между спането на бебето и самостоятелното му живеене по-късно... Wink Все пак самостоятелност се възпитава като се оставя избор на детето и възможност само да взима решения...а гушкането е нещо съвсем различно... Naughty

Тези дни слушах една лекарка да обяснява, че противогрипните ваксини трябва да слагат задължително на рисковите групи, което вкл и децата...нищо чудно скоро да влезе и в имунизационния календар. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт