ДА СПРЕМ ЦИГАРИТЕ ЗАЕДНО! - 2 част

• 43 086
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
lasi   Hug Тъкмо се чудих какво става с теб. Радвам се, че си сред нас. Аз също наблюдавам хората, които пушат и вече хич не ги харесвам. Забелязах също , че вече не съм такъв нервак или ако се ядосам ми минава с пъти по-бързо от преди. Много си ми е добре така. Не усещам грам никотинов глад вече или ако позволите едно сравнение - пуши ми се точно толкова, колкото ако сега съм загасила фаса, демек никак! Обачеее, изпитвам ужасен страх от цигари  Mr. Green Страх ме е някога нещо да не ми щукне на главата и да не ги почна пак  #Shocked
Pinkito Спокойно, ще дойде и твоето време и ние ще сме тук за да  те подкрепим! Simple Smile Дано сега ти не ми се обидиш, но не е кретения, а наркомания. Точно защото никотина те кара да палиш Hug нищо лично към теб Simple Smile
Аз, като че ли, се опитвам за втори път да се разболея, голяма грипна епидемия има в София, ужаааас  #Crazy

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 13:21 от Shakazull

# 391
Шакирче, , ама изобщо не ти се сърдя !  Не ми е минало дори и през главата, ами да, наркомания си ...  точно така, и ще я преборя!  Hug

# 392
 Hug Шакирче  не ми бяха казвали, ама е готино   bouquet Много ясно, че ще се пребориш! Има къде, къде по-хубави неща за правене от пушенето на цигари. Ако знаеш само и какво обоняние ще имааааш, лелеле. Когато си готова психически скачай и няма да съжаляваш. Довери се на една мрънла, където много много не търпи на дискомфорт и такива неща - не е трудно, само го поискай  Peace

# 393
Цигарите са отрова, след като дълго време не бях пушила, първата цигара направо ме събори........ #Crazy Зави ми се свят, сърцето ми се разхлопа силно  и започна да ми се гади  ooooh!, но въпреки всичко я изпуших, защото това е зависимост  Rolling Eyes .........и след това исках още.
Когато постоянно пушим, тези ефекти от цигарите и всички вредни вещества в тях ни убягват, организма привиква на отровата, но след като дълго време не си палил , първата цигара може да ти даде представа на какво се подлагаш всеки път  Sick
Гадно е

# 394
  • Варна
Седми ден..........голям кеф  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

# 395
Можеш да ги бъзнеш, като ги питаш дали ги е шубе да спрат цигарите?

Ако ти кажат, "кой, мене да ме е шубе - спирам ги когато си искам" можете да хванете бас за непушене на работа, поне една седмица. Сега можеш да ги ловнеш, ако кръшкат, по всяко време - носът ти няма да те подведе.

:о)

Иначе, да от колеги не очаквайте никаква подкрепа, пушачите имат изкривено мислене и то се дължи на тяхната зависимост. Само че мозъкът им прави ужасни лупинги, само и само да не си признае че е никотиново зависим - за това те смятат че се държат адекватно, но всъшност трябва да изпитаме съжаление към тях - те много добре знаят къде се намират, когато някой от техните спре да пуши.

#Dany# Следвах горе-долу същия подход и за мен той беше правилният. С него изгубих смисъла на пушенето, нямах причина да пуша ...
От вчера един колега и една колежка само за цигари ми говорят  #Cussing out Искат ми цигари , врът ми ги пред очите, а знаят, че не пуша. Май ще престана да разговарям с тях. Голяма подкрепа можеш да получиш от пушач - няма що! Сърдита съм  Crossing Arms

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 14:19 от nicofree

# 396
Здрасти, Пинкито

Да ти кажа, от опит знам че до сега с пушене само и един пирон не е забит. Освен метафорично, разбира се, и то на едно не дотам приятно място :о)

Искам да кажа че пушенето не решава проблемите в живота, това го знае всеки и е адски банално. Като пушиш, прибавяш още един проблем към останалите - с тва вече счупих клише-метъра.

Много хоря смятат че цигарите им помагат да преминава по лесно през проблемите на живота, тъй като се успокояват с тях. Но всъщност цигарата успокоява само никотиновия глад от предната цигара, и не успокоява а просто се опитва да ви върне в нормалното положение.

Когато към всекидневните грижи, се добави никотиновия глад, то всеки проблем започва да изглежда по-страшен отколкото е всъщност. Като запалиш цигара - никотиновия глад изчезва за малко и виждаш проблема в истинския му размер, до след един час, когато пак се нуждаеш от цигара, поради никотинов глад.

За това ходиш да запалиш - не защото си слаба, глупава, или слабоволева. А защото си завиисма от никотина. Нищо повече. Трябва само за спреш цигарите от раз и всичко ще се нормализира :о)

УСПЕХ!

А аз минавам за да си призная,че се издъних... Embarassed   Оправданието ми е,че  ама наистина си имам много ядове...смешно ми е,като го пиша,защото наистина звучи ,като оправдание ,а иначе си е истина... Е,пуша много малко....ама пуша...записах се за емайлите на никофрии, и до сега четох, и вас си ви чета, и знам,че скоро и аз ще се похваля,че не пуша...ама защо тогава пак си запалвам? И ми е съвестно.....седя си сама навън,/не пуша в нас,че мирише гадно.../, осъзнавам как правя някакви безмислени движения и всмуквания, изследвам се и аз...гася я на половината, ама отидох да си я запаля ,нали?  Не мога да кажа,че се мразя,защото аз си се обичам..... Crossing Arms, ама като пък толкова се обичам, защо се тровя и не спра? Ей такива монолози водя аз ....
Спасимира 46,, много ме обнадежди...Благодаря ти !  Hug  И всички други разбира се, много ви се радвам...Аз си мислех,че от всички тук най-дълъг стаж имам../27 г/...сметнах ги точно....а ето,че имало и  други,които са успели също след дългата кретения..../лично мнение е това за кретенията, да не ми се обидите!  Ама как да го нарека това- да осъзнаваш какво вършиш, от колко време го вършиш..и пак да продължаваш да си скапваш здравето ...ами кретения си е за мене.../

# 397
Спасимира поздравления!!!  Hug HugПонеже нямам време да чета всички за което се извинявам затова поздравления  Hugза всички които са все още на "Бойното поле"
И аз съм тук вече 19 дни.Чуствам се чудесно въпреки че тези дни прекарах този отвратителен грип и добре че не пуша иначе да съм" гушнала букетчето"  bouquet  bouquet

# 398
 Party Минавам да се разпиша,месец и половинааа!!!
Поздравления на всички борещи се!  bouquet

# 399
Ох много много ме е срам....И аз съм пак на старта..а този път бях толкова убедена- което го прави още по-ужасно Embarassed
Сега даже съм и болна от гадния грип  Confused имам чувството че ми е един вид наказание към пристрастеното ми тяло с акъл на наркоман в него.  #2gunfire
Нищо де...почвам отначало

# 400
Мори, това ни показва колко силна може да е психическата зависимост.

за да може всичко това да има смисъл - просто разкажи какво точно се случи, защо запали цигара, в каква ситуация, какво то1но се случи?

За да спреш лесно цигарите, човек трябва да се справи първо  с психическата си зависимост. Тогава никога няма да се изкуши, след като знае как точно става номера :о)

Ох много много ме е срам....И аз съм пак на старта..а този път бях толкова убедена- което го прави още по-ужасно Embarassed
Сега даже съм и болна от гадния грип  Confused имам чувството че ми е един вид наказание към пристрастеното ми тяло с акъл на наркоман в него.  #2gunfire
Нищо де...почвам отначало

# 401
Хайде Мори,   с мен , от днес, 23 ти !   Hug Не се ядосвай ,ами атакувай пак ! 

# 402
Ох то е ясно- няма да се отказвам  Rolling Eyes
хубавото от лошият опит е че знам че в дадената ситуация нищо не спечелих и че спокойно можех и да не си купувам.
Ми тъпо ми е щото имах изпит същия ден и ми се пушеше адски- не запалих... Ходих на пицария не се изкуших. И тъкмо да се прибера и минах покрай магазинчето и си купих.  Confused И после като я запалих си викам....за това ли бяха нервите и цялотожелание- да пуша гадни отрови от изсушени тревички завити в хартийка...супер виновно ми стана.  Close
  Браво на другите- не се изкушавайте- НЕ си заслужава!

# 403
Никакво чувство за вина не трябва да има!

Никотина е по страшен наркотик от хероина, пристрастява много по силно и ще ви кажа защо.

Самите симптоми на пристрастяване - никотиновия глад- са много слаби. няма болка, няма гърчове, няма изпадане в ужасни крайни състояния ... И за това хората могат да са пушачи с години, без да подозират че са наркомани.

От друга страна има много хероинови наркомани, които са спрели хероина, но продължават да пушат цигари с тютюн.

Не подценявайте никотина. работете върху психическата си зависимост от никотина.
Потърсете помощ от някой който може да помогне и разбира процеса на спирането на цигарите.

Ох то е ясно- няма да се отказвам  Rolling Eyes
хубавото от лошият опит е че знам че в дадената ситуация нищо не спечелих и че спокойно можех и да не си купувам.
Ми тъпо ми е щото имах изпит същия ден и ми се пушеше адски- не запалих... Ходих на пицария не се изкуших. И тъкмо да се прибера и минах покрай магазинчето и си купих.  Confused И после като я запалих си викам....за това ли бяха нервите и цялотожелание- да пуша гадни отрови от изсушени тревички завити в хартийка...супер виновно ми стана.  Close
  Браво на другите- не се изкушавайте- НЕ си заслужава!

# 404
Момичета не се обвинявайте. Обвинете за всичко никотина, той е виновен за това, че се проваляте. Изкарайте си го на него  #2gunfire Важното е да не се отказвате от борбата. Аз съм с вас.
nicofree Нормално ли е да мисля още за цигари? Като казвам мисля, нямам предвид нон стоп, но се сещам и от време на време, като че ли ми се припалва  #Crazy , но в момента в който си кажа, че не го искам наистина и си спомня причините, по които спрях да пуша, всичко отшумява ? Като влезна в заведение, в което се пуши и стоя при пушачи не се блазня, не ме дразни, нищо ми няма. Божееее, умирам от страх да не ги почна и аз пак  #Shocked Rage

Общи условия

Активация на акаунт