Вятър духа, дъжд вали, Февруарчето усърдно все напред върви! (21)

• 23 073
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Добро утро!  Embarassed
Метнах се заедно с децата и ей ни на - близо 4 часа сън.  Blush То се видя, че тази вечер ще дочакат татка си.  Laughing
Бръмби, честита ти количка, ще останеш доволна със сигурност, а и в края на краищата струва по-малко от една читава играчка.
Силвъри, хич не се учудвам за хипарското пюре аз - по нищо не отстъпва на останалите предлагани боклуци, само дето цената би трябвало да говори друга, ама нейсе.  Mr. Green
Максо също не яде Гербер, рядко му прокарвам някое.  Rolling Eyes
Кристинче, твоята свекърва открай време ме радава, явно е много точна жена! Късметлийка си ти!  Laughing Hug За обувките - няма нищо да купувам засега.
Сиянче, извий му врата като на пиле!  Whistling

Отивам да храня поколението. И моя дребен нещо няма апетит тези дни, млякото си го пие без проблем, обаче днес с мъка изяде едно пюре от иначе любимите му.

# 541
Леле, големи са сладурковци тия двамата! Grinning

Аз мисля на Митко да му купя ботушки от Марикита, те имаха сайт негде, но да видим дали ще го намеря. Аз от там си купих гумените ботуши на лалетата.
Ей го:
http://www.smenzamen.com/

Мммда, сайта явно скоро не са го обновявали, в магазина има къде къде повече неща..

# 542
Здравейте!
Честита месечинка на Калина и другите бебоци които ги изпълват днес!
Ники дано оздравяват бързичко момчетата ти HugБраво за хубавото наспиване!
Сиянка Hug
Стеф бях чела някъде из форума за Ганчево пюре в ковто имало стъкло Shocked,мислех че Хип са много повече от тях,но явно не...
Кристинче браво на твоята свекърва!Моята каза,че ако имаме нужда ще праща свекъра да гледа Сияна Simple Smile
ДаркАн големи сладурчета си имаш Heart Eyes

Днес явно е ден за спане,Сияна спа 2 часа преди обяд и 2 часа следобяд,страх ме хваща за тази нощ дали ще се спи,защото обикновено съня и е около час за целия ден Crazy
Времето беше облачно и не посмях да излезем да не ни завали,пък то заваля чак сега!
Какво друго-Сиси не пие от чаша,бръщулеви си нейните-мама,баба,бу,ля,изправя се от  всякъкви състояния(легнала,седнала,занея не е проблем да стане),гърне още не съм  купувала...Родих се с тая проходилка,на нея много и харесва Simple Smile обикаля навсякъде.

# 543
Здравейте момичета. Отдавна не съм писала, ама то няма и какво да напиша - то все е дно и също при мене. Влизам набързо да се оплача, че на Жорката вчера му тече кръв от носа  и  днес пак. И личната се притесни много и утре ще ходим на изследвания. и аз като пълен идиот като се зачетох из нета и кви работи намерих newsm17 newsm45  за едни страшни болести - малииииииииииии. Ако някой има някакви предположения за  какво може да иде реч да пише, че до утре сигурно ще откача.

# 544
  • София
Иве, идея нямам от какво е, но дано не е нищо сериозно!  Hug

Като заговорихме за зимни манджи - правя страхотна кавърма в омлет, става много лесно, но се готви доста време. Ако има желаещи ще напиша рецептата в темата.

DarkAn, много са сладки близнаците!
Аз се разхождам понякога с една майка с 3 деца - първокласник и близнаци колкото нашите бебоци /общо 3 момчета/. Тя е като тебе - много оправна мадама, срам ме хвана като каза, че редовно меси питки.  Blush

# 545
Мерси, Ника, вие пък да не ме мислите за терминатор?! Елате ме вижте кат ме хване Голямата депресия, рИвъ кат магаре когато ми дойде нанагорно. Добре, че бързо ми минава.
А пък иначе и аз се хващам да правя палачинки, макарони на фурна, баница, пица, но чак пък да меся?! Добре, че са кротки близнаците, каката е по-бясна в сравнение с тях. Но си е зор с три деца, няма спор.
За пюретата - когато не сме на кухня, в почивините дни давам на Ганчев, преди ползвахме на Гербер и Бебивита, но тъй като нямат претенции, реших да мина по-тънко  Wink.
Проходилки няма да купувам /поне докато устискам/ щото четох, че било по-добре децата да се учат да пълзят, пък и място нямаме много.
Ника, как са твоите племенници, успокой ме, моля те, че ме чака светло бъдеще!

# 546
ДВ дами!
DarkAn баш си си терминатор  както вика другаря Кънчев "Чест и почитания"  omm Изкренно се възхищавам на близншките майки,мен едно дете ме прави луда  Rolling Eyes
Бръмби честита бегачка,искам и аз такава ама благоврения дума не дава да се кажае ,че две колички имаме.
Ника дай тази каварма да я видиме,интересно звучи.
iva.vt дано да не е нищо притеснително  Hug ,на мен като дете често ми кървеше носа-диагнозата беше слаби капиляри и го натраснах  Hug
Кристинче и аз се зачудих за ботушки,то има богат избор по ски магазините,ама ми казаха,че не се препоръчват за прохождане.Иначе до сега Яворчо ходеше с едни български буйки и маратoнчици на Reebok,но днес татко му ни изненада и му купи един Geox,много ми харесва.
За пюретата,не се изнендвам-за съжаление грешки стават,ние трябва да сме внимателни  Tired

# 547
  • София
DarkAn, проходиха сладурите, като прохождането беше най-трудната част за майка им и баща им.  Mr. Green Като цяло са сравнително кротки деца, ядат, спят - поне с това нямат проблеми. За уикендите задължително едното стои у нашите, за другото помагат на снаха ми родителите, че да се видят и те малко в почивка. Смята около 2 годинки да ги дава на ясла.

Кавърма в омлет:
1 кг. свинско на парчета /2х2см/
олио
3 глави лук
50 мл. червено вино
1 лъжица дом. пюре
4-5 печени белени чушки /може и от буркан/
сминдух, магданоз, черен пипер, чубрица

Месото се запържва с лука, след това се добавят чушките. Позапържват се леко и те и се добавя дом. пюре, размито в 2-3 лъжици вода. Разбърква се и се добавя виното, малко топла вода и подправки на вкус.
Остава си в тенджера на котлона на бавен огън докато остане на мазнина. Може да отнеме и 2 часа.
За омлета - разбивам едно яйце ХL и пека като палачинка в тефлонов тиган без мазнина, обръщам го от двете страни.

В омлета се слага кавърма и се прегъва на две. Става изключително вкусно /месото буквално се топи в устата/ и ефектно.  bowuu

# 548
Ще го пробвам това, но по мързеливата част- в гювеч и без да правя омлети, че ме мързи. Mr. Green

# 549
Момичета, добра вечер   bouquet!

Честито на порастналите бебоци  smile3525! Да са ни здрави и щастливи!

Нямам много време, ама някой и друг ред ще драсна.

ДаркАн, страхотни са ти момчетата! И верно, че като се появиш у форОмско, срам ме Фаща за мойте несгоди, дет се оплаквам  Mr. Green .

Бръмби, честита количка, страхотен вариант е наистина, да имаш такова возило в колата под ръка винаги  Peace!

Кристинче, браво на свеки, е т'ва е жена мечта, такова желание има да ти помага, просто супер! Дано се случи, както сте го намислили!

Ника, поръчвам от утре малките ти мъжове да са здрави и спокойни! А тази вечер да спят непробудно три пъти повече от следобеда  Hug! Кавърмата ми звъчи много Фкусна, смятам да я пробвам по некое време в обозримо бъдеще  Peace!

И моето дЯти минава през период на капризничене към храната - каши не ще, на зеленчуковите/месните пюрета се мръщи, та днес й дадох булюн от свинско месо със сухар и малко домашно пюре - е нямаше такова зяпане и лапане  Mr. Green. А следобед плодов йогурт на Бебевита, ама не й се услади много (той си беше и ллеко кисел, де)... Та за утре съм се запасила със супичка, която ще пасирам със сухар, па да видим...

Днес й биха хепатитната ваксина, рева предварително, рева по време и след убождането, на воля  Rolling Eyes. За 20 дни е порастнала до 73см (+1.5см), ама незнам колко е качила и е 8350г, май +250г. Както и да е, каза да давам жълтък и попара и е готова за кухня  Mr. Green. Яйцата без значение дали са домашни или купешки, важното да ги измивам добре и варя 15 мин, вика всичко живо измира (мисля си какво остава от прословутите витамини в тях след това  Thinking)

Зъби се не видят, пълзенето и то е мираж, не се изправя, поне седи  Mr. Green, ходи в проходилката и като я държа за мишничките, опитва се всичко що й покажеш да имитира, много е интересна  Peace.

Мацки, зарязвам ви, че съм уморена и ми се спи, а мен още работа ме чака  Twisted Evil и биричка  cheers!

П.С. Забравих да се оплача, баткото е лепнАл некъв вирус и сЯ кашля, киха, запушен нос, май и спазъм направи, зле работЪтЪ, че съм на тръни за Деа, дано не й се лепне...По препоръка на лекар давам профилактично 1/2 каспулка изопринозин дневно...

# 550
Ааауу, тая кавърма е страхотна!  Crazy Наистина! Аз правя същата, но със сурови чушки и на сач, не в тенджера! Става перфектна!   chef Само дето не мога да направя такива големи омлети, че да събера повече манджа вътре   Crazy  и обикновенно задушавам ориз отделно за гарнитура... Mr. Green и някаква прясна салата ... иии...  Да ви е сладко!!!  bowuu

Неви, дано Деа не лепне батковия си вирус, че лошо  Praynig Наздраве на биричката, ние вече сме на винце - домашно...  Blush Добре е Дейка, добре се развива! А за яйцата и аз така правя както ти е казала педи, то за витамини незнам, но има други много полезни неща, дето не им пречи дългото варене  Peace А за ваксините - нямат ли край вече, бе... изтормозиха се дечицата...  Tired
ДаркАн, евала... Ти си СуперМама!!!  Hug
Кристинче, браво на свекърва ти!  Завиждам ти благородно!  Mr. Green Няма да купувам нищо за обуване за вън, напролет... За сега съм й взела едни за прохождане на КиК, че у нас никъде нямам килими и да не е боса по ламината и по теракота!
iva.vt, дано да не е нищо сериозно!  Praynig Hug

Щях да забравя..., а затова влязох у форОма... За винцето - към майките, които още кърмят?! Пийвате ли си? Втора вечер си наливам по два пръста (хоризонтално  Mr. Green ), дали не Упивам Ина, но много се изкушавам, пък  и е домашно  Blush Споделете! Пък ако има и някоя дама в оранжево да се изкаже по- компетентно... Hug
И друг проблем имаме... Пак не иска да суче от лявата ми гърда, по трудно слиза кърмата май и няма търпение...  Rolling Eyes

Лека нощ, момичета!  Hug

Последна редакция: ср, 27 окт 2010, 23:02 от pina_preslav

# 551
Здравейте! Simple Smile
Благодаря за поздравите Hug. Слънчи твоята Калинка е толкова хубава и нежна Hug
Танче, гледах снимки и на Алечка, страхотна е! Hug Ами Ели на Силвъри, напълни ми душичката-сладкиш Heart Eyes
Не искам да изброявам поименно, защото ще изпусна някой, но ВСИЧКИ бебета са уникални и разкошни всяко по-своему, само за гнявене Mr. Green
Пожелавам тази вечер повече наспани мами да има, включително и аз Grinning
Ника да се оправят твоите момчета по-бързо
Любезна дано скоро да си получиш подаръка, ще чакаме снимки
Бръмби, честита придобивка
Стефания отказа пюретата след като опита манджите на баба и, която готви специално за нея. Хапва си с такъв апетит. Един ден аз и сготвих супа от броколи, картов и морков и такава отвратена физиономия направи Sick Mr. Green
Даркан момчетата ти са страхотни да са ти живи и здрави Hug Иаз ти се възхищавам, силна жена си ти  bouquet
За тези, които не успях да отразя в поста Hug Hug Hug, изчетох ви всички  bouquet
Лека нощ от мен, отивам да си видя другото детенце дали е заспало. Hug   

# 552
Много са сладки всички дечица,досега разглеждах албумчето и качих няколко снимки в 8 месечните,включително и от срещата на Мартин с Ина на Пина,големи образи бяха,представям си като проходят какви ще са ни срещите Crazy
Lothlorien никоя майка не може да готви така като баба,ама и ти с тая комбинация от зеленчуци,макар че при нас всякакви бъркальочи се приемат и ядат с удоволсвие Mr. Green
По едно време Марти капризничеше и въртеше глава и пюеше,но доста бързо отмина този период Peace
Нещо не съм по винцето Пина,но от време на време пийвам по малко биричка като Неви,а в студентските години какви количества и какво ли не изпивах,ех години...толкова ми липсват,не пиенето,а приятелите Rolling Eyes
От ботушки ще се въздържим до прохождането ако има нужда от такива разбира се,може и да няма сняг и да е топло дотогава.Макар че е доста стабилен може като баща си на 9 месеца да проходи,ако не успее дотогава бабите все ще го тормозят и движат крачетата му правилно Crazy
Кристинче,имаш свеки мечта,пожелавам ти винаги да имате такива прекрасни и рядкосрещани взаимоотношения!  Peace

# 553
Добър вечер!

Лотлориен, благодаря за хубавите думи за нашата мишчица! Hug
ДаркАн, радвам се, че писа! Целувки на теб и близнаците!   love001  love001  love001
Пина, не съм компетентна по въпроса с алкохола, не съм и пияч (никога не съм пила алкохол през живота си), но смятам, че малко домашно червено винце не би навредило...
Ива, нямам представа каква може да е причината за кръвотечението, но стискам палци да не е нещо сериозно! fingerscrossed  Praynig
Невче, браво за мерките на Дейката!  Hug И ние сме на вашия хал с пълзенето и изправянето, само по зъбки ви водим с два.  Wink Laughing Бързо да оздравява бати и ЧароДейка да не приФаща! Praynig
Никааа, от тая рецепта ми се засили слюнкоотделянето! Сигурно става божествено!
Пухи, и Аля не ще да пие от чаша с мек накрайник. Тя и от шишето толкова пие, де, ама от чашата- съвсем.
Кристинче, хубаво е, че така се спогаждате със свеки. Пък и това за къщата с двор е готино. Аз съм израснала на село в къща с двор, градина, отпред- поляна, до нея- горичка и знам колко е прекрасно. Обувки за навън ще купувам, като проходи. дотогава ще се учим вкъщи с Кик и по терлички.

Сега с риск да досадя пак ще питам за плодовите пюренца- давате ли още всеки ден на дечицата?

И да споделя- като къпахме Аленцето тая вечер забелязах дребни червени пъпчици по гръбчето. Съмнявам се в три неща- сравнително отскоро ползваме нов шампоан за тяло, балсам за тяло и от 2 седмици ядем жълтък. Чудя се от жълтъка може ли да се получи такъв обрив?  newsm78 Между другото при първото й къпане и мазане с балсам като новородено пак се обрина така, един ден не я мазах с нищо и й мина. Сега реших да опитам да я мажа пак със същия балсам, ползвах го вече няколко пъти, но чак днес забелязах обривчето. Дано да е в него причината!  Praynig

Сега ви пожелавам спокойна нощ!
newsm46

# 554
Щом и преди е имала подобен обрив,вероятно причината е пак в балсама,едва ли е от жълтъка все пак от 2 седмици и го даваш и чак сега да се обрине не ми се вярва Thinking
Плодово пюре в момента не давам,а пасирам пресни круши,ябълки,банани и дяли(тях в минимални количества,че са по-тежка храна,а и запичат).
Пина ако пробваш компресия на гърдата по време на сукане може и да помогне или пък топли кърпи като в родилния,а също често и упорито слагане на гърдата,ама ти това си го знаеш Peace

Общи условия

Активация на акаунт