Скоро МАЙчето ще лази, как ли мама ще го пази? №9

• 22 457
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Благодарим за чудесните пожелания- аз и Криси , която сама си ги прочете! Heart Eyes

Целувки на всички от нас! Heart Eyes

# 541
Привет

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КРИСИ, ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ДА РАДВА МАМА

Честит имен ден на малкото грахче Hug и честити 5 и 6 месечковци

Мами, вижте какво намерих http://biodetskakuhnia.com/ newsm78

Такаааа, моето пате получи алени обриви по лицето и дупето в неделя, вчера лицето се успокои, остана дупето а днес е  и с разстройство. Доки каза че може да е от зъбките или да е понастинал, въпреки че го слуша и не откри нищо. Сега съм в чуденка какво да му дам за разстройството, а зъбите направо много го мъчат милия скимти не спинка пропищява на сън и все е с ръцете в устата и едни реки от лигииииии #Crazy

Вчера се разхождах с Точе, леле малката Рони много изтормезва мама само се носят и си угаждат

На болничките скорошно оздравяване Hug

# 542
Ей, страхотно време беше днес  Party Къде го видяха тоя дъжд и студ  Thinking

ДеЩоВиди, добре дошла  Hug

Дудунски, да не е нещо от храната това  newsm78 От каквото и да е, бързо да му минава на човечето  Praynig

# 543
Ох забравих одеве да поздравя за добре дошла новата мама - ДеЩоВиди, дано ти е весело с нас:) и поздравление и на теб и на Меги за избора да имате 3 дечица Hug

Десекс, не мисля да е от храната защото от отдавна не е ял нова храна, пък не е ял нищо застояло от предния ден, яде купешки пюрета, всички пукват като ги отворя..... newsm78 знам ли какво му е на патаран, ама пък е жизнен за двама де и не му се притеснявам много много

# 544
Дудунски, много гадно това с обрива, дано му поотмине бързо на Мишока.

Добре дошла на новата мама ДеЩоВиди Simple Smile

Аник много хубаво, че са пристигнали Оражелите, че с тези зъби на моменти не се трае направо. Аз съм за среща, когато кажеш. Какво стана с вратата, сложиха ли я вече?

Хепинес в неделя не беше точно лекция, а нещо като разговор между всички за споделяне на опит и знания. Хубавото е, че имаше доста мами с по-големи деца и се получи много добре Simple Smile Ама като се видим ще си говорим повече Hug

# 545

И аз чух за тази кухня, но 7 лева за едно ядене не е ли малко множко?

# 546
Аз си затворих 2 бурканчета с тиква, дали е станало както трябва не знам, за първи път затварям буркани. Сварих тиквата, намачках я, набутах я в бурканчетата, затворих ги хубаво и ги обърнах, с капачки на винт са. После в хладилника ще ги прибера, като изстинат.
Утре сме на тиква, под "сме" имам предвид и двете, защото аз само дояждам пюренца. Blush

# 547
Мили момичета!
Благодаря Ви много, че се сетихте за моя Димитърчо! Ани, както винаги ти си първа, мила! Благодаря!   bouquet
 Днес наистина имаме двоен празник- станахме на 5 месеца и имаме имен ден!
Най важното е да е жив и здрав и много щастлив!  Hug
Започва да ме обзема носталгия как лети времето.

Честита рожденничка на Ани М. Да те радва много!  Hug

Дилянка ние бяхме така преди седмица, сега поутихнаха нещата. та се чудя, зъб ли, какво е било.  newsm78

Меги, не е много работа да спят в една стая с бебето. Баткото няколко пъти пробва да спи при нас (не че си няма детска стая, де), ама не е работа. Когато Димитърчо спи неспокойно, баткото се буди и не е никак добре. На другия ден не му върви ученето.

Ани, добре дошъл на татито Ви!  Hug И никакви такива работи вече! Praynig

За срещата, ние сме навити!

Да ви питам: донесоха ми хубави чушки от село- мога ли да му въведа зелена капия, за червената знам, че не може?  newsm78

Дудински за разстройството: оризова каша, оризова вода или направо ориз, чай от шипки.
Мисля, че вече  сте се захранили с тези неща. newsm78    

Ето го именника: http://may2010.snimka.bg/baby/5-ti-mesec-na-mayicheto.544095.21186392

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 23:17 от грахка

# 548
Честито на всички с повод за празнуване днес, именници, месечинковци и рожденници! Да са живи и здрави.
Аз също съм "навита" за среща Wink

Минах на диагонал през темата и не съм много в час какво се случва, ще гледам да изчета какво сте си дърдорили Simple Smile

# 549
Уфффф за малко да пропусна - Грахи честит имен ден на Димитърчо!

Честито и на всички месечинковци и на Криси на мама Анни М!

Лека вечер на всички Hug

# 550
Дудунски, за разстройството грахка е права ... също да добавя и има пюренце на ганчев ябълки с шипка (също запича яко). Ох да забравих да кажа, че не може да е от настинка, ако беше щеше да му тече и нослето Wink

Ние утре ще ходим на вилата с мънечката Simple Smile А за срещата сигурно няма да мога Sad че няма как да се придвижа, ако вали било дъжд, било сняг Sad

# 551
Момичета, благодаря за хубавото посрещане.  Hug

didka, може да ми пишеш на лични като вземете да идвате в Плевен и може да се видим. Честито първо зъбче! На моята Елена първият зъб изби на година  и четири месеца   Crazy
За захранването - явно детето не  еготово още, хубаво е да се изчака да прояви истински интерес към храната, да посяга с ръчички, така ще се научи от сега, че това е хубаво преживяване, иначе рискуваш да стане злояд.

Baby Love, вкъщи сме много хора от зодия Близнаци. Тео се роди на рождения ден на свекър ми - 31ви май, аз съм на 2ри юни, голямата ми дъщеря е на 19 юни, единият ми дядо е на 23 май...  Crazy
Кърмата може да увеличиш и поддържаш в завидни количества единствено като предлагаш на детето по-често да суче през деня, ако проявява желание -и нощем.
Аз захраних Елена с тиква. Може да не я правиш на пюрета, а просто да я печеш или задушиш на пара и така да я предлагаш или с малко ам или кърма. Във фризера също може да се съхранява нарязана на парчета  ив пликове, няма нужда да се обработва допълнително. Все още и времето е ок и тикви има доста, може да стоят по тераси  и мази и да се ползват по предназначение.

KikiNiki, много добре си е качило детето и педиатърката ти е права да не препоръчва добавки и захранване, поздравления, че си имаш лекар, който е в час с добрите практики. На тази възраст дечицата вече качват по-малко, очаква се чак около годинката да утроят рожденото си тегло.
Добре, че сте отложили ваксините, колкото повече се отлагат - по-добре според мен. Тео не сме го ваксинирали, в Родилно също ги отказах, мислех просто да ги отлагам във времето, но в последствие реших изобщо да не му поставяме.
Успех с градината!

dudunski, дано не ви притеснява този обрив повече.

Ето обещаните линкове за захранването, сигурно ги знаете, ако четете из другите подфоруми.

http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/
http://missby.wordpress.com/2010/03/16/basic-solids/ - отдолу има и няколко препратки

http://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/vavezhdane-na-tvardi-hrani-1/ Горещо препоръчвам този метод, със сигурност няма да си отгледате злоядо дете, ако го следвате, също така няма да давате хиляди пари за пюрета  и каши...
http://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/vavezhdane-na-tvardi-hrani-2/

Схема за захранване на бебета след 6-месечна възраст
http://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/shema-za-zahranvane … -mesecha-vazrast/

И много други има в Библиотеката на Кърмаческия форум, но според мен тези са чудесни.

Има и много хубави теми из форума, в които се дават направо готови рецепти за готвене, но още ни е рано за тях сякаш...
Ако някой се оправя добре с търсачката ще му кажа какво точно  и как да търси.

Лека нощ засега!   bouquet
Някой път ще ви пусна снимки на децата

# 552
Привет от нас!

Честито на всички именници, особено Димитърчо на Грахка! Да са живи и здрави   bouquet

Честита малка рожденичка на Ани М! Да е щастливо и здраво дете и много да ви радва    bouquet

ДеЩоВиди, добре дошла при нас. Много се радвам на мами с 3 дечица  Hug Да са ви живи и здрави  Peace

Ние утре сме на консултация и ще питам пак за захранването. Белла обаче проявява всички признаци, че вече е готова, включително и да се опитва да ни бръкне в устата, докато се храним  hahaha но за сега изчаквам  Peace

Тук при нас цял ден вали и не можахме да направим разходка днес. Някой беше писал, че не извежда бебето в по-хладно време  newsm78 Мен единствено дъжд може да ме спре, иначе всеки ден сме навън. Белла за навън я обличам с късо боди, памучна блузка, чорапогащник и тънко панталонче и завивам в количката. Отгоре с якенце  Peace ( това за около 10 градуса ). Да не казвам, че онзи ден беше 5 градуса през деня и видях 3 бебета боси без чорапи  Crazy Тук много, много не ги обличат децата и са супер калени. И аз гледам нашите много да не ги навличам  Peace За България като че ли положението е по-различно - там все се трепери да не изстине детето. На мен лятото ми правиха няколко пъти забележка, че извеждам бебето голо и без чорапки  Shocked  newsm78

Днес мъжо купи моркови и тиква от пазарчето. Сварих ги на пара - имам стиймър на Тефал. Супер ми е удобен, понеже сварява големи количества зеленчуци на веднъж. После с малко преварена вода ги пасирах в процесора и във фризера  Peace Ползвам чашките Виа на Авент за готовите пюренца  Peace И да знаете, че картофи ако замразявате, после пюрето става много гадно, така че избягвайте  Grinning

Отивам да чета статиите за захранването, които е дала ДеЩоВиди  Hug

# 553
Хайде днес кафето е от мен  Grinning

Аз рано рано се оцъклих и се отказах да правя опити за спане.

# 554
добро утро   bouquet

маделикс, точно от кафе имам нужда  Hug  Laughing

мамите, на бебчетата с хрема - колко време продължи това чудо? вече е седми ден и просто се  #Crazy Crazy #Crazy иначе му няма нищо друго, а и носа му е чист и сополите се някъде назад - чувам го как прихърква. хайде ще бягам да водя баткото на училище.

хубав ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт