Отговори
# 30
Не съм плащала. След като изчистих отпуски, започнах да ползвам болнични. Но бях на платен пакет ЖК.

# 31
Никога не са ми искали пари за такова нещо.Съветът ми е да си потърсиш правата и да се обърнеш към съответните институции.

# 32
Никога не са ми искали пари за болничен,дори не се налагаше да напомням кога да ми го продължат,сами следяха датите ми.

# 33
Не.  Peace
Досега пари само за ФМ и 2-та лв за кръвни изследвания съм давала.

# 34
На мен за болничните не са ми искали, но чух от едно момиче че си е плащала за болничен от частна клиника някъде към 35 лв. за 30 дневен болничен.

# 35
Не са ми искали, но аз съм ползвала само 2 пъти по време на бременността - 1 път след амниоцентезата, когато ми издадоха болничен за 1 месец от МД и след това 45 дни преди термин, който ми беше издаден от моя АГ.

# 36
Никога не са ми искали пари,но пък за сметка на това ме караха да лежа в болницата 4 дни.

# 37
Не би трябвало да ти искат пари, бременните са освободени от такси  #Cussing out тия доктори са за убиване какви далавери въртят само... #2gunfire

# 38
и на мен не са ми искали пари

# 39
  • Mediterraneo
В нашия град към частна клиника има ЛКК, но болничният там струва 30 лв. Веднъж ми се наложи да ползвам удължаване, но в момента не разполагах с тези пари и се принудих да се върна на работа.
Иначе си има и "нормална" ЛКК, където болничните не се заплащат.

# 40
Не са ми искали и ми звучи много странно. Точно днес ходих да искам продължение на 14те ми дена болничен, лекарката каза да отида утре и да си взема болничния, който е за 30 дена. Пари не ми е искала, тя не работи със здравната каса, плащам си на частно, но до момента плащам само за прегледите с ехограф и за иследвания, които минават по здравната каса.

# 41
Не съм плащала нищо - нито за болничен, нито за видеозон. При лекарка по ЗК съм и нямам забележка. Само по 2лв на регистратурата плащах за кръвните изследвания.

ФМ и БХС са друго нещо, те не се покриват от ЗК.

# 42
  • в ябълковата градина
Не, не са ми искали.
Не бих и платила. Знаех си правата.

# 43
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
АГ-то ми не е искал пари, но, когато отидох на ЛКК за продължение на първия болничен ми взеха 25лв.

# 44
  • Червено знаме 11:)
Аз плащам по 37 лв. за болничен,при положение че е наложителен,а не че сама искам да си седя и да мързелувам

Общи условия

Активация на акаунт