Отговори
# 75
# 76
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Този месец ще трябва да платя 25лв. за първия болничен. В началото на месеца бях на преглед и другата седмица излизам болничен. И тъй като се налага 2 пъти да ходя в 1 месец, трябва да платя съответно пари като за втори преглед  Simple Smile Натам не знам дали ще плащам.

# 77
Явно никой, включващ се в тема на 5-6страница, не чете за какво е темата.....еми плащайте като искате-никой не може да ви спре Mr. Green

# 78
По време на цялата си бременност бях в болничен и нито веднъж не са ми искали пари  Peace

# 79
До сега сам си взела 3 болнични:1 от гинеколога и 2 ЛКК.Нито веднъж не са ми взели пари.

# 80
Не ! Нито веднъж ,а съм взимала много .

# 81
Добре де,нали когато ви издават болничен има подписите на поне двама лекари,т. е. има лекарска комисия.Аз мисля,е пари се дават за самата комисия. newsm78

# 82
Не ,никога не са ми искали.

# 83
Нее,, и на мен не са ми искали нито стотинка ...

# 84
Плащам си на касата на болницата, дават ми касова бележка.
Не виждам проблем с това. Като за всяка услуга и тази се заплаща.
Другото повече ме учудва, как така не искат никакви пари на повечето хора за ЛКК комисия.

# 85
Парите,които даваме са за комисия.В петък ми дадоха последен болничен -45 дни преди термин и не  ми взеха и стотинка.

# 86
Плащам си на касата на болницата, дават ми касова бележка.
Не виждам проблем с това. Като за всяка услуга и тази се заплаща.
Другото повече ме учудва, как така не искат никакви пари на повечето хора за ЛКК комисия.

Самоцитирам се от предната страница, щото темата е мнооооого дълга, и явно е проблем да се прочетат 5странички  Whistling

Това абсолютно не е така!
Първо, болничния по никой начин не касае лекаря! Той не ти плаща болничния, а работодателя.
Да, пакета за ЖК вкл. определен бр. прегледи, но налагането на повече такива, си е "рискова бременност", което също е по ЗК; а евентуално плащане на др прегледи може да възникне ако се ползват др пакети на болниците за следене на бременни, които вкл. само определен бр и вид прегледи-създадени в самата клиника/болница, или бъдещата майка е неосигурена.

Факта, че  в различните болници/клиники и пр, ви искат различни суми...а на повечето, които са отговорили-НЕ, е красноречив, че навсякъде си правят каквото искат.
С две думи-за осигурени бъдещи майки, е незаконно искането на пари за издаване на болничен.
Все едно да ви искат пари за да ви напишат рецепта, или така нашумелия "избор на екип"-параван за събиране на такси...
Има горещ телефон на ЗК-попитайте там Peace

# 87
и аз плащам,за първичен от 14 дни ми искаха 8лв в Медлайн Пловдив,и ми казаха че другите болнични с ЛКК трябва да плащам по 30лв на болничен и аз се ужасих,все пак това са 9месеца,всеки месец по 30лв,ми то да се плащаше само това......разтърсих се и намерих в МЦ Капана-Пловдив ти издават болничен с ЛКК за 10лв,което определено е в пъти по-добре от 30лв

# 88
  • София
С ЛКК или обикновен болничен, не би трябвало да давате 10 лв. ! В Майчин дом-София и за двете бременности ми се е налагало да ползвам болнични всякакви и не са ми искали никакви пари, освен за тонове в края на бременностите

# 89
Работата стана "старата тема на нов глас" или "мамите си лаят, а някои продължават да събират парички за щяло и нещяло". На всички (или поне на повечето) е ясно, че за издаване на болничен лист, бил той от личен лекар, личен стоматолог или ЛКК, не е законно да се заплаща.
Проблемът с корупцията обаче виси - не само при лекарите, а навсякъде в страната ни, както авторката на темата пита "Искат ли ви пари за...?", а не "Законно ли е да ви искат пари за ....?".

Ако все пак някой има време за губене, може да си поиска не само фискален бон, но и фактура за парите, които са му поискали за издаване на болничен лист. Нека видим какво ще напишат на фактурата, ако изобщо се съгласят да я издадат. А после с тези документи сигнали до дупка, макар и със съмнителен ефект върху системата ......, но поне може да ви дадат по "телевизора"...

Общи условия

Активация на акаунт