Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 76 211
  • 720
  •   1
Отговори
# 435
Прочетох, че шампоаните за обем не изглаждат косъма....дали е вярно? Защото аз искам хем да е плътна, глатка, хем по тежка и да не хвърчи, но и да не е сплескана за главата и мекичка. Към кой вид продукти да се насоча? За обем или за изправяне?
към шампоан и маска за изправяне на косата, а в корените си слагаш продукт за обем или го постигаш с помощта на четка и сешоар  Simple Smile

# 436
  • в 1001-та нощ
Прочетох, че шампоаните за обем не изглаждат косъма....дали е вярно? Защото аз искам хем да е плътна, глатка, хем по тежка и да не хвърчи, но и да не е сплескана за главата и мекичка. Към кой вид продукти да се насоча? За обем или за изправяне?

често пъти се смесват понятията - обем в косата - бухналост и плътност на косъма

за първия вариант действа оирането на статичното електричество и зареждането с положителен заряд - това леко отблъсква космите и ги държи на разстояние,  не сплескани; остъргването на косъма от тержести - силикони и други натрупвания .... - така общо взето действат шампоаните за обем

а плътноста идва от протеинови терапии, които реструктурират косъма - отвън и вътре и став апо-жилаво плътен

и накрая как ще изглежда косата  зависи от стилизирането - като техника и продукти

# 437
  • Sofia
А какви са тези енергизиращи шампоани? Как действат? Не съм чувала досега за тях.

И само да добавя, че днес направих маската с тривитаминола като добавих бадемово, арганово и масло от жожба. Ефекта е страхотен! Блясък и обем!  Party

На коя фирма е аргановото масло?
Akamuti

# 438
Вчера пристигна спреят на CHI, който си поръчах и преди малко го пробвах. Но.... пак нещо бъркам, защото не се получи добър ефект. Много моля тези от вас, които го имат, да споделят как точно го ползват. На етикета е написано да се напръска на суха коса, след което да се започне работа с пресата. Така и направих, напръсках доста малко количество и веднага започнах да се изправям с пресата, но кичурите станаха на клечки и се заплетоха. Тоест не можах да се изправя като хората и се отказах. След това сресах косата и ефекта на клечките изчезна, но защо така се получи и не можах да си изправя косата. Знам, че много тъпо го описвам, но не съм ветеран в ползването на такива продукти и затова ми е трудно. Дали първо не трябва да се изчака кичурите хубаво да изсъхнат от спрея и чак тогава да се работи с пресата???

# 439
А кои протеинови продукти да ползваме за гъстота ???На коя марка и какъв вид продукт??Балсам ,маска или шампоан??

# 440
  • в 1001-та нощ
kiαrrα,

до колкото знам с преса се работи на суха коса - след като напръска спрея - изчака ли го да изсъхне или косата беше още влажна?

преди него - какво ползва?

allexa27 - ако имаш предвид плътност на косъма - са протеиновите реконструктори и протеиновите терапии

и да споделя, че от maxi hair косата наистина расте по-бързо  Peace

# 441
a.l.e.n.a, кичурите които бях напръскала със спрея, не изчаках да изсъхнат, а направо започнах с пресата. На етикета не пише, че трябва да се чака. Според теб това ли ми е грешката? Следващият път ще изчакам да изсъхнат напълно и тогава ще я изправя, да видим дали ще стане по-добре от днес. Иначе преди спрея не съм слагала нищо, снощи измих косата си и я изсуших със сешоар и четка. Не съм пръскала лак за коса или друг продукт.

# 442
  • в 1001-та нощ
а  Mr. Green то оставаше и лак за коса да сложиш  Mr. Green

не съм чела упътването - но са ми казвали (фризьори), че спреят се пръска на влажна коса преди сушене - суши се с него (за да пази от сешоара също) и после с пресата

веднъж действаш като теб и от неизсъхналия спрей, на иначе сухата коса - направо -цвърчеше - все едно пържа - като сожиш нещо влажнп между две плочи на 200 градуса - какво да стане .... ooooh! ooooh! а горкият косъм - изпържен....

когато косата е била суха не съм имала проблеми

при теб - дали е било добре разнесено/разресано?

# 443
  • Sofia

А от колко време ги взимаш? Нали става въпрос за тези таблетки: http://www.iherb.com/Country-Life-Maxi-Hair-90-Tablets/1714?at=0
Аз си мислех да си взема тези: http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Hair-Skin-with-MSM-and-Glucosa … apsules/1926?at=0

Сега вече се замислям за Maxi Hair  newsm78

# 444
a.l.e.n.a, е и при мен цвърчеше...  Mr. Green Явно съм поизпържила и без това сухата си косица...  Embarassed По принцип преди да прочета етикета, мислех че се ползва така, както ти описваш, още преди да съм изсушила косата, но когато прочетох какво пише на спрея, реших да действам така. Изрично пише да се впръска на суха коса.... Ще взема да пробвам и по твоя начин следващият път и ще пиша какъв е резултата.  Grinning Иначе мирише невероятно и сега косата ми стана много мека на пипане, само дето не успях да си я изправя както трябва с пресата и прическата ми е ужасна.
Също да кажа, че вече ползвам лосиона против косопад на Фитовал и засега е ок. Поне не ми омазнява косата или нещо друго, за резултат ще споделя след месец поне, дано има ефект.

# 445
  • в 1001-та нощ

А от колко време ги взимаш? Нали става въпрос за тези таблетки: http://www.iherb.com/Country-Life-Maxi-Hair-90-Tablets/1714?at=0
Аз си мислех да си взема тези: http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Hair-Skin-with-MSM-and-Glucosa … apsules/1926?at=0

Сега вече се замислям за Maxi Hair  newsm78

да- точно тези - http://www.iherb.com/Country-Life-Maxi-Hair-90-Tablets/1714?at=0  newsm78

киара - сега ще видя на моя спрей какво пише  Hug и ще се включа Wink

# 446
Аленка,а колко см за месец расте от Maxi hair косата??? newsm78

# 447
  • София
a.l.e.n.a, е и при мен цвърчеше...  Mr. Green Явно съм поизпържила и без това сухата си косица...  Embarassed По принцип преди да прочета етикета, мислех че се ползва така, както ти описваш, още преди да съм изсушила косата, но когато прочетох какво пише на спрея, реших да действам така. Изрично пише да се впръска на суха коса.... Ще взема да пробвам и по твоя начин следващият път и ще пиша какъв е резултата.  Grinning Иначе мирише невероятно и сега косата ми стана много мека на пипане, само дето не успях да си я изправя както трябва с пресата и прическата ми е ужасна.
Също да кажа, че вече ползвам лосиона против косопад на Фитовал и засега е ок. Поне не ми омазнява косата или нещо друго, за резултат ще споделя след месец поне, дано има ефект.

Аз също използвам продуктите на CHI от доста време, но на влажна коса слагам коприната и изсушавам. Спреят го използвам преди преса /косата ми е напълно суха/, като за по-сигурно си пръскам на дланите, разнасям добре по косата и след около 10 минути започвам да действам с пресата. Изполвам тези продукти отдавна и нямам забележки - преса използвам веднъж седмично, а въртяща се четка почти всеки ден и мога да се похваля със здрава коса.

# 448
  • в 1001-та нощ

ами не я меря с линийка, но ....преди правих корени на около 3 седмици, като след втората вече беше дразнещо, вярно, че не ги чакам да ми стават дълги.....сега едва дочаках да минат 2 седмици и ....бях за боядисване...на всичкото отгоре в четвъртък ме правиха и вече виждам избиващо тъмно отдолу

направи не ми се вярваше....но е факт

преди това - мисля от след раждането имаше и забавяне в растежа и можех и  4 седмици да изкарам - без да се налага

мога да кажа, че ми расте поне 2 пъти по-бързо  Hug

# 449
  • Sofia

ами не я меря с линийка, но ....преди правих корени на около 3 седмици, като след втората вече беше дразнещо, вярно, че не ги чакам да ми стават дълги.....сега едва дочаках да минат 2 седмици и ....бях за боядисване...на всичкото отгоре в четвъртък ме правиха и вече виждам избиващо тъмно отдолу

направи не ми се вярваше....но е факт

преди това - мисля от след раждането имаше и забавяне в растежа и можех и  4 седмици да изкарам - без да се налага

мога да кажа, че ми расте поне 2 пъти по-бързо  Hug
а от колко време ги пиеш?

Общи условия

Активация на акаунт