Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 76 226
  • 720
  •   1
Отговори
# 405
Момичета аз имам чуплива коса.Една позната ме съветва след като си измия косата да я залея с бира и така да си я оставя.Била много добре за чупливи коси.Някой да е пробвал? Thinking

# 406
   wackamotto аз слагам съвсем малко масла на все още мократа коса- от пшеничен зародиш, арган или съвсем малко кокос. Нямам проблеми с оплитането. Само дето имат лек мокър ефект, но когато ми изсъхне косата я мачкам на сухо ( все едно с пяна) и хем се маха мокрия ефект, хем ми се оформят къдриците. Кристалите не съм ги пипала от както се сдобих с маслата  Peace

Точно такъв ефект ми трябва - да ми пооформи къдриците, ама все не мога да улуча точната доза масло и или ходя мазна, или неразплетена  ooooh!

# 407
Аз много си харесвах зеления Sun Silk, той си беше балсам без отмиване за къдрава и чуплива коса.Оформяше къдриците и не си личеше че си използвал нещо.Сега се чудя с какво да го заменя, че отдавна не го произвеждат.Някакви препоръки?

# 408
Какъв е проблемът със силиконите, особено по дължината?
Спрейовете, лаковете и други продукти, нанасяни в корена, проблемни ли са?

# 409
И аз не разбирам какъв е проблема със силиконите. Само в маските и балсамите ли ги има, в шампоаните слагат ли ги? Разгледах снимките на Nicky774 от линка, който е дала B & C. Такава гладка и блестяща коса като на това момиче съм виждала само на къносвани дами. И цвета на косата на четвъртата снимка ме навява на мисълта, че и  Nicky774  се е къносвала.

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 05:24 от lu_lu

# 410
Силикони има и в шампоаните.

# 411
Момичета,маската с тривитаминола веднъж седмично ли си я правите?

# 412
До колкото знам, трябва да се използва всяко миене.Например се използва всеки път в продължение на 2 месеца, а после 1 месец почивка.Не трябва да се прекалява.Мен много ме мързи да седя с него 2 часа на главата, хич не ми е комфортно. newsm78

# 413
  • София
Момичета,маската с тривитаминола веднъж седмично ли си я правите?
Аз си правех веднъж в седмицата (мия си косата през ден),но моята маска беше малко измислена ... тривитаминол,стимулант на Икаров и бадемово масло

# 414
На Alverde също.

П.П. Вдъхновение за хората отказали продуктите съдържащи силикони или имащи желание да го направят - http://www.haarforum.de/anti-silikon-bewegung-275557.html
На първите три снимки Nicky774 е използвала продукти съдържащи силикони, а на следващите три снимки - продукти без силикони.

Доколкото успях да си преведа с преводача казва, че с продуктите без силикони имала много повече блясък.
Може и да има нещо такова, не съм сигурна. С шампоана на Alverdeс авокадо и маската за блясък имам ужасно много обем и много блясък, но пък вълните ми не могат да се оформят добре и косата ми седи по-права. Този ефект не ми харесва, затова не мога да кажа, че съм кой знае колко доволна от тях.
И все пак ми се струва, че на следващите снимки, където не е ползвала продукти със силикони си е изправяла косата или и е правила нещо със четка и сешоар. Много по-гладка и подредена изглежда.
Но все пак съм озадачена - нали едно от предназначенията на силиконите е точно да придават блясък на косата?!

# 415
Първите  две снимки без силикон са правени не на дневна светлина, а за това дали си е изправяла косата с четка и сешоар - не знам.
Това не са единствените снимки, които показват промяната в косата, когато се спрат продуктите съдържащи силикон. В този форум има доста такива.  Simple Smile
Проблемът при спирането на силикона е трудното разресване в началото. Също не е лесно да се открие подходящия продукт без силикони. Изборът не е много голям.

# 416
Така е, със заплитането си е проблем. Аз плесках повече маска /имам предвид тази без силиконите/ и тогава горе долу ставаше работата. Сега съм се подстригала и ще взема да пробвам сега как ще е положението, дали пак ще се заплита.

# 417
Така е, със заплитането си е проблем. Аз плесках повече маска /имам предвид тази без силиконите/ и тогава горе долу ставаше работата. Сега съм се подстригала и ще взема да пробвам сега как ще е положението, дали пак ще се заплита.
Колкото по-къса е косата, толкова по-лесно и безболезнено става, но винаги си е шок в началото. Първо трябва да се измият всичките силикони, след това трябва да се намерят подходящите продукти, а продукти без силикони не се намират лесно.
Ако спреш силиконите трябва да забравиш за пресата и е желателно да не ползваш сешоар.
Маслата и домашните маски се отразяват превъзходно.

# 418
Е, аз толкова не съм се вманиачила по тази тема...слава Богу Crazy Laughing Ползвам и със и без силикони, стига да отговарят на други изисквания и да ми действат добре. Предполагам, че био продуктите за коса ще са без силикони /не съм се заглеждала/.
Преса така или иначе не ползвам, сешоар рядко.
Маските с масла си ги правя често, наистина ако човек реши да ползва по-малко или никакви силикони трябва да наблегне на маските с масла.

Най-дволна съм от шампоана на Bioderma - Node fluid, който е без силикони и без SLES, обаче е много рядък, съответно свършва бързо, а цената му е солена и ми идва неизгодно. Мислех, че с нещата на Alverde ще мога да заместя, но не става.

# 419
Какъв е проблемът със силиконите, особено по дължината?
Спрейовете, лаковете и други продукти, нанасяни в корена, проблемни ли са?

Силиконите образуват около косъма слой, който пречи на полезните съставки да проникнат в него. Един вид, "скрива" истинското състояние на косата. След измиването на този слой се вижда в какво състояние е всъщност косъмът.

Общи условия

Активация на акаунт