Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 76 230
  • 720
  •   1
Отговори
# 390
  • София
eйй супер,ще го пробвам и аз тогава

МОми4ета мога ли да си направя маска с тривитаминол+рициново масло+стимулант Икаров??Да не си противодействат?? Mr. Green
Правила съм си с тривитаминол и стимулант на Икаров,добре ми действаше,с коса съм си все още,значи не си противодействат тези двете  Joy

# 391
  • В полите на Пирин планина
Само искам да вметна, че понякога рициновото масло е възможно да предизвика алергична реакция. Затова направете тест за поносимост на кожата за 24 часа.

Освен това редовното ползване на талк-съдържащи препарати в корените може да доведе до запушването им и косопад. Визирам пудрата и сухия шампоан на Клоран. Това са методи за спешни случаи, а не за редовна употреба.

# 392
Само искам да вметна, че понякога рициновото масло е възможно да предизвика алергична реакция. Затова направете тест за поносимост на кожата за 24 часа.

Освен това редовното ползване на талк-съдържащи препарати в корените може да доведе до запушването им и косопад. Визирам пудрата и сухия шампоан на Клоран. Това са методи за спешни случаи, а не за редовна употреба.

а в кои други продукти за коса се съдържа талк?

# 393
  • София

Не знаех,мерси че каза,не го ползвам всеки ден,но ще гледам да е колкото е възможно по-рядко.
Аз за силикона знам че запушва

# 394
мпмичета от старата си фризиорка, която както вече споменах я няма в бг  Cry Cry Cry Cry Cry си вземах една маска с авокадо само че не и знам името  и немога да я намеря  Confused Confused Confused Confused  Sad Sad Sad Sad Sad Sad  Rolling Eyes  Rolling Eyes ако някоя се сещя за маски с авокадо да пише моля ви може да я открия сред вашите предложения благодаря предварително  Praynig Praynig Praynig

# 395
Още едно предложение от мен и отново е с авокадо  Mr. Green http://www.youtube.com/watch?v=SWQ4PCEzlVo&feature=related
Не знам дали се мие лесно, но май и аз ще взема да го пробвам това авокадо.  Grinning

# 396
  Ползвала съм авокадо многократно. Това беше любимата ми маска преди време. Добре узряло авокадо, взимала съм си и презряло ( 1 плод ми стигаше за 2 пъти) намачквах с вилица и добавях 1 с.л. мед. Има едни жилки, които лесно се махат като е намачкано. Стояла съм 30-40 мин., 2 часа...  Косата става бляскава и жива, а с отмиването проблем не си спомням да съм имала  newsm78 ,защо твърдите, че се отмива трудно ? Сега съм намислила да си взема такова масло. С този курс на тривитаминола си използвам кокосовото масло, а за следващия мисля да се снабдя с масло от авокадо. В почивката от конския витамин ще си изразходвам маслата да не ми застояват. В тази връзка да кажа, че колкото хубаво да е кокосовото масло за косата, толкова кофти ми изглежда прическата след него.  Опъва ми къдриците и  косата ми става прекалееено мека. Може би добре действа на здравето на скалпа и от там на косъма, но ефекта не ме радва. Е изръсих се за него, ще го ползвам, но посъветвайте ме как да си възобновявам къдриците след това. Дали обливането с лимон или ябълков оцет е добър вариант. Иначе добре ми действа амлата вместо маска ( балсам не ползвам) ,но не ми се ще да я ползвам всеки път...

# 397
Здравейте отново, момичета.

Да ви споделя моя скорошен проблем. Почнах да ползвам шампоан и балсам без силикон и спрях кристалите за коса. След няколко седмици естествено, ми се отмиха натрупванията от силикон по косата и в резултат на това за пръв път в живота ми тя почна ужасно да се заплита в краищата, на цели топки направо,голяма мъка е да я среша.
Можете ли да ми препоръчате някакъв продукт за след измиване БЕЗ СИЛИКОН, който да ми улесни разресването? Сега съм се принудила да слагам по малко кристали на върховете, че иначе направо ще се омъкна цялата, като се реша....

# 398
   wackamotto аз слагам съвсем малко масла на все още мократа коса- от пшеничен зародиш, арган или съвсем малко кокос. Нямам проблеми с оплитането. Само дето имат лек мокър ефект, но когато ми изсъхне косата я мачкам на сухо ( все едно с пяна) и хем се маха мокрия ефект, хем ми се оформят къдриците. Кристалите не съм ги пипала от както се сдобих с маслата  Peace

# 399
  Ползвала съм авокадо многократно. Това беше любимата ми маска преди време. Добре узряло авокадо, взимала съм си и презряло ( 1 плод ми стигаше за 2 пъти) намачквах с вилица и добавях 1 с.л. мед. Има едни жилки, които лесно се махат като е намачкано. Стояла съм 30-40 мин., 2 часа...  Косата става бляскава и жива, а с отмиването проблем не си спомням да съм имала  newsm78 ,защо твърдите, че се отмива трудно ?
Оооо. при мен не знаеш какъв ад беше ooooh!. почти 2 часа стоях под душа, опитвайки се да махна малките частици авокадо от косата ми. А после мъката продължи с разресването  Tired, колко сълзи пророних, само аз си знам. Никога, никога, ама никога няма да повторя. Кел файда, че косата ми стана ужасно мека, след като се проскубах да махам авокадото.
Поръчах си кокосово, shea масло и авокадово от iherb.
И да се оплача: косата ми е до под гз, а с новата ми работа нямам време да отида на фриз.  #Crazy

# 400

wackamotto готов продукт, много трудна работа, особено в българия. всичко има силикони Grinning Потърси евентуално в био и еко марките, до които имаш достъп. Иначе, ето тук има много идеи. Най-лесно ще ти е просто да ползваш някакво масло.

Шушулче, чудна комбинация! Препоръчвам да ссе смесят трите на водна баня на мнооого ниска Т, и хбаво бъркане, може да се добави масло от Вит Е, няколко капки етерично масло, и после се разбива с миксер докато се втвърди, става много по-лесно и приятно за употреба.

# 401
В ДМ има продукти за коса без силикони.

# 402
  • Somewhere far away
На Balea?

# 403
На Balea?
Да  Simple Smile
На Alverde също.

П.П. Вдъхновение за хората отказали продуктите съдържащи силикони или имащи желание да го направят - http://www.haarforum.de/anti-silikon-bewegung-275557.html
На първите три снимки Nicky774 е използвала продукти съдържащи силикони, а на следващите три снимки - продукти без силикони.

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 18:08 от B & C

# 404
ДРАСКАМ НАБЪРЗО ЕДНА ИЗПИТАНА ЕФИКАСНА МАСКА ЗА КОСА ЗА КОСОПАД
1,2 С.ЛЪЖИЦИ БИРА +1 ЖЪЛТЪК (АКО КОСАТА Е ДЪЛГА СЕ СЛАГАТ 2 И ПОВЕЧЕ БИРИЧКА  Laughing )
МАЖЕТЕ СЕ И СТОИТЕ ТАКА ОКОЛО 20-30 МИН .АЗ Е НАПРАВИХ 2 ПЪТИ Ж ЕДНА СЕДМИЦА ПРЕДИ КЪПАНЕ И ВЕЧЕ НЕ МИ КАПЕ КОСАТА  Peace

Общи условия

Активация на акаунт