Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 76 054
  • 720
  •   1
Отговори
# 585
А откъде мога да взема от тези алги? Купуват ли се?  Поръчват ли се?
В България обикновено се дават от човек на човек - подаряват се  Simple Smile
Но могат и да се купят. Ето ти един сайт, където се продават: http://www.kefir-knolle.de/
В сайта има дори и рецепти Simple Smile Има и снимки и филмчета.

И да поясня - аз го знам този кефир, но не го ползвам Joy
Вместо кефир, ползвам Kerastase Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 10:44 от B & C

# 586
Незнам, на мен са ми странни всичките тези гъби  Naughty
и на мен ми бяха странни написах ги в темата , защото са много добри за коса Peace

# 587
А за плацебо ефект чували ли сте? Joy
Аз не отричам кефира, но при толкова продукти и таблетки за коса, да купувам кефир и да го размножавам заради косата си - не  Naughty
Но всеки сам си решава.

# 588
  • Пловдив
. Ето ти един сайт, където се продават: http://www.kefir-knolle.de/

Мерси за сайта, но това са гъби а аз питах за Алги.

# 589

Ти истински кристали ли очакваше да видиш?  Joy
В сайта има това което търсиш - Japankristalle - Японски кристали  Simple Smile Това е третото

Първото е комбуча (чаена гъба), второто е млечният кефир (тибетска гъба) и третото е водният кефир (японски кристали или известни като морски алги)

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 11:10 от B & C

# 590
И аз не съм ги ползвала. Както казах вече, пробвах веднъж, не ми допадна. Не мога да се насилвам. Но за брадавиците не мога да си кривя душата- помогнаха.

Искам пак да започна с маслата или по- точно със зехтин, но много ми се сваля боята. Дайте някакво решение. Ако има такова изобщо. Tired
Подариха ми една ампула на УНА- Restructurizing treatment, нанасяла се само по дължините. Косата ми е страхотна, мека и гъвкава.  Heart Eyes

Използвам и възстановяваш флуид на Saphir. Ще напиша състава, тъй като все още трудно се ориентирам и ще ви помоля за оценка на продукта. Без изплакване е, съдържа масло от авокадо, придава мекота и блясък на сухи, заплетени, цъфтящи коси.

Aqua, cetrimonium chloride, C 12-14 alcohol, PEG/PPG-14/4 dimethicone,  lactic acid, achil-lea millefolium, PEG-40 hydrogenated castor oil, panicum miliaceum, cocodimonium hydroxypropyl hydrolized keratin, chitosan pca, parfum, panthenol, beta-carotene, ci 19140, dimethicone, copper aspartate, zinc aspartate, magnesium aspartate, cobalt acetylimethionate, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolinone.  Crazy Извинете, ако има грешки.

И моята цел е омекотяване на косата, ползвам преса и сешоар редовно. Вредно е, но няма как. Косата ми е с тънък косъм и бързоомазняваща се, чуплива. Ако не я оформя стои кофти.  ooooh! Използвам и концентрат на RF Karite`.

# 591
  • България
Имах дьлга,гьста и здрава коса.след многото бой изтьня много.за дьлга не моґа и да мечтая до раменете и толкова.не обичам много да ползвам козметика,но се налага.започвам да чета...

# 592
Защо си я била?  Grinning

# 593
...Използвам и концентрат на RF Karite`.

Сподели мнението си за концентрата. Как се отразява на косата ти? Чувам доста противоречиви мнения за него.  newsm12

# 594

Ти истински кристали ли очакваше да видиш?  Joy
В сайта има това което търсиш - Japankristalle - Японски кристали  Simple Smile Това е третото

Първото е комбуча (чаена гъба), второто е млечният кефир (тибетска гъба) и третото е водният кефир (японски кристали или известни като морски алги)

Майка ми използваше тибетската гъба (млечен кефир) за гинекологични проблеми и беше доволна, но както се подразбира от името и тя се хранеше само с прясно мляко. Наистина имаше ефект! Действително тези гъби действат колкото и странно да звучи, знам че е много гадно на вкус  Sick и такова едно слузесто  Sick пробвах го като маска за лице - имаше омекотяващ ефект, но за това да си го клепам на косата не се бях и замисляла  Laughing току виж и то подеиствало  Laughing

# 595
...Използвам и концентрат на RF Karite`.
Сподели мнението си за концентрата. Как се отразява на косата ти? Чувам доста противоречиви мнения за него.  newsm12

През различни периоди действието му е различно. Онзи ден се подстригах и боядисах, нанесох малко количество от него, след това сложих и от флуида на Сафир, косата ми изглеждаше ужасно. Устих, че съм прекалила с продуктите. Спрях да го ползвам на този етап. Преди да се подстрижа обаче ми омекотяваше страхотно крайчетата. Преди този ползвах Фито 9, но на РФ ми е по- добър.

# 596
Благодаря! Звучи добре.  Peace
Аз в момента ползвам масло карите на Икаров. Страхотно приглажда връхчетата, но още не искам да се изказвам категорично, защото не е минало много време, откакто го използвам.  Simple Smile

# 597
  • България
Люлякова:-) то ако можеше с боЙ да се вьзтанови косата...ама то боя е за мен...Кефир пиех,мазах си лицето...за косата как да се ползва?

# 598
Amra с химически произход.

allexa27 кой е казал че силикона не е хубав за косата? Мнооого трудно ще се срешеш, ако няма никакви силикони в продуктите Laughing...За това, за което питаш нищо не мога да кажа, няма реално съдържание, само някакви рекламни изреченийца.

kiαrrα маската просто в момента не отговаря на нуждите на косата ти. Не я хвърляй, може да дойде момент в който да ти е полезна. Далеч съм от мисълта че трябва да се ползва само професионална козметика, видях че си споменала Чи  и предположих че с е ориентираш по принцип към такава. Не че проф. продукти са абс. невероятни и ще ти решат проблемите и всяка покупка ще е непременно удачна - но реално с малко четене и внимаване ще има доста по-малко фира от масовите продукти. Иначе и от тях има добри, не споря, но 2-3та който аз харесвам не се продават в БГ и не мога да ти помогна със конкретен съвет. И по принцип, лично аз съм на мнение че ако не могат да се отделят парички за добра козметика е много по-удачно да се ползват естествени масла - и за коса, и за лице, и за тяло. Само че качествени.
За съдържанието - ами и аз още се уча...необятна тема е и  винаги има нещо за учене. Докато свикнеш да разпознаваш сама питай тук, все ще се  намери някой да каже мнение Grinning Биотина не знам дали го има във всяка аптека но предполагам че да, не е супер рядко нещо. По принцип си е витамин от групата на Бетата, но ако кърмиш бих се консултирала с лекар най-добре. АКо го намериш в комплексна добавка за коса + други витамини  и минерали най-добре, остави я косата, но ще ти се отрази на здравето след време ако не приемаш нищо допълнително. Погледни в темата за айхърб която пуснах напред, има много богат избор от добавки на добри цени, в темата ще те посъветват добре .
Радвам се, че съм ти помогнала Grinning

Tonichka сравнително дълга е тази дискусия е реално едва ли ще помогне на някой друг, защото и двете с теб сме си намерили оптимален режим за тялото си и само бихме ги сравнявали. Ключовия момент е 'балансирано, здравословно хранене". Някой хора и веднъж седмично риба не ядат....Всичко се отразява, и пиенето на вода, и непиенето на вода, и тъпченето с боклуци и нетъпченето, и пресните зеленчуци и т.н и т.н. Накратко - на един цялостно неправилен режим, малкото протеин ще се отрази по-зле на косата, защото и всичко друго ще й се отрази зле, отколкото един балансиран. Да добавя, да не се забравя и онзи досаден фактор ген Grinning

Това "животинче" е източник на биотин и поради тази причина се прави връзка с косата, но вместо да търсите японски кристали, то е много по-лесно да си намерите биотин на таблетки. Simple Smile
Биотин
The signs and symptoms of biotin deficiency include hair loss that progresses in severity to include loss of eyelashes and eyebrows in severely deficient subjects. Some shampoos are available that contain biotin, but it is doubtful whether they would have any useful effect, as biotin is not absorbed well through the skin.

Забравяш, че има хора които обичат да си усложняват живота, когато може да  бъде толкова просто....  Grinning

Анч има тема, в която специалисти коментират съставите, може  направо там да  питаш, ние тук малко или много спекулираме все пак. По състава: масло от авокадо не виждам Grinning Има рициново масло. Като цяло много интересен състав, не съм запозната с марката но не са стандартните 5 силикона определено. Има и бял равнец  и просо, не знам с каква цел. Силикони но не прекалено много, балансирано е, мастни алкохоли за овлажняване, малко пантенол но май не е от прилепчивата форма и не върши много работа, малко протеин против накъсване, лактик киселина предполагам за да контролира ПХто, и една камара други неща накрая които много ме изненадват в продукт за коса, но така или иначе са в пренебрежително малки концентрации (или поне предполагам....) Ако си доволна от ефекта, ползвай си го. Аз искам да видя и други неща на марката, много нестандартен състав Crazy И пак да кажа, спекулации са това малко или много все пак.

The Code вземи си истинско масло от ший/карите, НЕрафинирано, това което ползваш е доста 'умито'. Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 16:36 от MissNellie

# 599
Като стана дума за маската Miosotis, тя е с костен мозък. Този костен мозък растителен ли е?
Въпросът ми е както за костния мозък, така и за плацентата, която също присъства в някои продукти - растителни ли са или животински?
А протеина в протеиновите терапии?
Аз си мисля, че би трябвало да са с растителен произход, но не съм 100% сигурна Rolling Eyes
Не се заяждам, само питам с моята лаишка логика - как може костния мозък да е растителен, като растенията нямат кости, респ. мозък  Thinking, и как плацентата може да е растителна, като растенията не забременяват  Thinking?

Общи условия

Активация на акаунт