Тайната на дългата и здрава коса - 80

• 76 050
  • 720
  •   1
Отговори
# 570
Мария-Магдалена, заинтригува ме. От къде си се снабдила с тези водорасли преди това и в каква вода се размножават, че ако е морска, "солено" ще ми излиза да ходя до "извора"  Laughing
даде ми ги една съседка, която ги взела от зълва си а на нея и ги донесла някаква приятелка .... от 1 година ги тарся в зоо магазините и немога да ги открия все пак живея в малък град  Sad Sad Sad отглеждат се във обикновена вода от чешмата , поне аз така ги гледах и от 1 буркан станаха 10 раздавах навсякъде, но заминах за Гърция и сестра ми ги уморила като не ги хранила  Confused Cry Cry Cry Confused  ефект голям имаше от тях жената която ми ги даде каза че пие водата им защото била  много полезна аз отначало не вярвах че -омагат за коса и кожа но само благодарение на тях си пуснах косата ! сега пак нямам коса де  Mr. Green Mr. Green Mr. Green и за това ги търся усилено

# 571
как се наричат тези"водорасли "или "гъби" и от къде можем да си г купим....
ами като ми ги дадоха ми казаха, че се наричат кристали , а въщност за вид водорасли незнам от каде да се намерят аз ги отглеждах преди 5 години и сега докато ви четох постовете се сетих да ви напиша за тях

# 572
Това са вид гъби. Ние вкъщи имахме някаква, ама тя се "хранеше" със захар и пакетчета черен чай.  Crazy Майка ми го пиеше, било много полезно.

Не мисля, че трябва морска вода.  Peace

И аз мазах в корените на косата, но много ми лепнеше и се отказах много бързо.
малкички белички не много прозрачни ли бяха ? на мен не ми лепнеше косата  Simple Smile

# 573
Мария-Магдалена, моля те, не пускай няколко последователни поста - събирай всичко в един  Wink
също погледни в този подфо … 88;ум, може да има някаква информация за животинките, които търсиш  Wink

# 574
Мария-Магдалена, моля те, не пускай няколко последователни поста - събирай всичко в един  Wink
също погледни в този подфорум, може да има някаква информация за животинките, които търсиш  Wink
добре блогодаря !  bouquet

# 575
За да не ровите във форума ето да видите какво пише за гъбата във Wikipedia
Предполагам, че за нея става въпрос.

# 576
мисля, че са японските кристали  Wink

# 577
мисля, че са японските кристали  Wink
да да даааааааааа така се казват   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
ето намерих ги това са :
 Японски кристали - още наречени: Морски алги .
http://algy.hit.bg/JapanCristal.html

# 578
Явно много съм изостанала и не съм в час с материала  Blush  Въпреки всичко, предложението ми остава в сила  Mr. Green

Мария-Магдалена, при мен адресът, който си дала не се отваря

# 579
1.Алгите се отглеждат в стъклен съд, в никакъв случай в метален!
3 (дървени) лъжици кристали, 4-5 (дървени) лъжички захар и 6-8бр. стафиди  се слагат в стъклен буркан (съд).
Залива се с 1 литър студена вода, покрива се с пластмасова капачка или стъклена чинийка и престоява 24 часа. Всеки ден, по едно и също време се прецежда през пластмасова цедка, кристалите се изплакват под течаща вода  и се добавят 2-3 дървени (пластмасови) лъжици захар. Прецедената вода се пие всеки ден, а стафидите се сменят веднъж седмично.
Внимание: Липсата на захар и стафиди, както и ползването на метални предмети може да доведе до унищожаването на кристалите!
2. Употребата им трябва да е минимум 5-6 месеца. Кристалите помагат при лечение на
-високо кръвно налягане
-заболявания на сърцето;
-неврози;
-всички вътрешни заболявания;
-кожни болести;
-пречат на разпространението на раковите клетки;
След като приключите лечението си, морските кристали да не се унищожават тъй като се намират трудно, а да се дадат на друг нуждаещ се от тях. До тогава продължете отглеждането им, а прецедената вода просто изливайте.
3.            o заболявания на нервната система;
o вътрешни язви;
o бронхити;
o склерози;
o инфаркти;
o жлъчка;
o черен дроб и бъбреци;
o хепатит;
o стомах и черва;
o анемия;
o екземи и много други кожни заболявания.
Морските алги предотвратяват гниенето на материята в червата, благодарение на което укрепват здравето и удължават живота!
4.                За нерви - 1 литър дневно;
Язва на стомаха - 1 литър дневно(след два месеца подобрение);
Астма и бронхит - 1 литър дневно (пие се по-продължително време);
Анемия и левкемия - 1 литър дневно (при по-тежки случеи, 2 литра на ден);
Кожни болести и екземи – 0.5 литра дневно (втриват се в кожата кристали и вода до изсъхване);
Цистит - 1 литър дневно;
Бъбреци - 1 литър дневно;
Жлъчка - (след 2-6 седмици подобрение);
Високо кръвно налягане - 1 литър дневно (нормализира кръвното);
При проблеми с кожата на лицето и ръцете, същите се измиват с вода от кристалите (след 1-2 седмици лекуват дори и най-упоритите заболявания) .

пускам информацията, защото писахте, че ставали и за коса Simple Smile

# 580
Ясно, вече започвам лека полека да схващам.  smile3521
Това е водният кефир - kefir d'acqua

Това "животинче" е източник на биотин и поради тази причина се прави връзка с косата, но вместо да търсите японски кристали, то е много по-лесно да си намерите биотин на таблетки. Simple Smile

Биотин

The signs and symptoms of biotin deficiency include hair loss that progresses in severity to include loss of eyelashes and eyebrows in severely deficient subjects. Some shampoos are available that contain biotin, but it is doubtful whether they would have any useful effect, as biotin is not absorbed well through the skin.

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 17:43 от B & C

# 581
1.Алгите се отглеждат в стъклен съд, в никакъв случай в метален!
3 (дървени) лъжици кристали, 4-5 (дървени) лъжички захар и 6-8бр. стафиди  се слагат в стъклен буркан (съд).
Залива се с 1 литър студена вода, покрива се с пластмасова капачка или стъклена чинийка и престоява 24 часа. Всеки ден, по едно и също време се прецежда през пластмасова цедка, кристалите се изплакват под течаща вода  и се добавят 2-3 дървени (пластмасови) лъжици захар. Прецедената вода се пие всеки ден, а стафидите се сменят веднъж седмично.
Внимание: Липсата на захар и стафиди, както и ползването на метални предмети може да доведе до унищожаването на кристалите!
2. Употребата им трябва да е минимум 5-6 месеца. Кристалите помагат при лечение на
-високо кръвно налягане
-заболявания на сърцето;
-неврози;
-всички вътрешни заболявания;
-кожни болести;
-пречат на разпространението на раковите клетки;
След като приключите лечението си, морските кристали да не се унищожават тъй като се намират трудно, а да се дадат на друг нуждаещ се от тях. До тогава продължете отглеждането им, а прецедената вода просто изливайте.
3.            o заболявания на нервната система;
o вътрешни язви;
o бронхити;
o склерози;
o инфаркти;
o жлъчка;
o черен дроб и бъбреци;
o хепатит;
o стомах и черва;
o анемия;
o екземи и много други кожни заболявания.
Морските алги предотвратяват гниенето на материята в червата, благодарение на което укрепват здравето и удължават живота!
4.                За нерви - 1 литър дневно;
Язва на стомаха - 1 литър дневно(след два месеца подобрение);
Астма и бронхит - 1 литър дневно (пие се по-продължително време);
Анемия и левкемия - 1 литър дневно (при по-тежки случеи, 2 литра на ден);
Кожни болести и екземи – 0.5 литра дневно (втриват се в кожата кристали и вода до изсъхване);
Цистит - 1 литър дневно;
Бъбреци - 1 литър дневно;
Жлъчка - (след 2-6 седмици подобрение);
Високо кръвно налягане - 1 литър дневно (нормализира кръвното);
При проблеми с кожата на лицето и ръцете, същите се измиват с вода от кристалите (след 1-2 седмици лекуват дори и най-упоритите заболявания) .

пускам информацията, защото писахте, че ставали и за коса Simple Smile
това е иноформацията от линка който съм дала за тези на които не им се отваря ! да стават за коса водата която се прецежда от тях се втрива в корените и разресва по дължината и резултат има наистина става и за миене на лице !

# 582
http://www.bb-team.org/articles/2874/#axzz156t8GJuU
Това "животно" имахме ние. На мен ми лепеше от захарта във водата. Twisted Evil

Прилагахме компрес върху многото брадавици на милото. Бяха лекувани с какво ли не. След само 4 компреса, те изчезнаха! Всички! Давахме и на други със същия проблем- при всички резултатът е положителен.

# 583
Незнам, на мен са ми странни всичките тези гъби  Naughty

# 584
  • Пловдив
А откъде мога да взема от тези алги? Купуват ли се?  Поръчват ли се?

Общи условия

Активация на акаунт