126-Българки в САЩ

• 30 890
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Тандури, защо така с тези лепенки? При прането ли ти падат? На мен нито една не ми е паднала до сега, даже reuse-вам от умалелите дрешки лепенки, отлепям и ги залепям на новите и те още не са паднали. Simple Smile

Биз, ужас! И за това че се плаща и за часовете. В нашия квартал киндергардън пък е от 7:30 до 1:30,ходи и се оправяй.

# 631
биз,аз съм лесна още-на хляб (ма домашееееен),вода и много хъгс и кисес караме,но виж миз трябва да питаме как се оправя по-насетне Grinning
*
мога само от сърце да пожелая на тези,които са анти-педиатрична грижа настроени да не им се налага наистина такава..

# 632
Biz в нашия дистрикт се плаща само в началото на годината такса($95 беше тази година).Ние имахме избор дали да е цял ден киндергардъна.(9:00 до 3:30 или 9:00 до 12:30).

Аз много искам да се науча да плета.В Джоанн има ли такива класове?

# 633
А, аз не съм анти-педиатрично настроена, но наистина не съм останала с впечатление че някой извън моето семейство се вълнува дали детето има педиатър  Simple Smile.

Пети, имат като че ли. Виж каталога във вашия стор - а, маскира ми линка, но ако идеш на joann.com и търсиш classes, ще ти излезе какво имат.

# 634
  • Boston, MA
Biz, аз мисля, че винаги за училище "фул дей" ще се заплаща (ма поне е $500, не хиляди, ох, леле, ще забогатеем  Laughing).

...
мога само от сърце да пожелая на тези,които са анти-педиатрична грижа настроени да не им се налага наистина такава..

Анти-педиатрична някакво ново ниво на анти-докторска ли е? Сериозно питам, щото освен Людмил не знам някой изобщо да не иска да има нещо общо с педиатрите.

# 635
Какви 95, какви 500 ми говорите вие , цели 3800 ми искат за 9 месеца училище и това НЕ включва before and after school care...
Хич не се и каня да забогатявам, че кой знае какви други екстракурикюлър занимания ще ни изскочат и настоящите 900 на месец ще ми се виждат миражни. Сега няма ваканции, няма почивки. Честно, тази държава не е направена за двама работещи родители. Мамите да си седят в къщи и да си гледат децата, на това ми мирише всичко!

# 636
Анет, мерси! Изглежда явно в Маями има някакъв шортидж на Кумон школа, инак и ние сме майнорити, ама сред латино популацията (по руса и бяла от мене като цяло).  

Biz, аз мисля, че винаги за училище "фул дей" ще се заплаща (ма поне е $500, не хиляди, ох, леле, ще забогатеем  Laughing).

страх ме е да си помисля какво ще правим толкова екстра пари  Flutter, но не съм чак толкова притеснена... винаги можем да се ориентираме към скъпоструващи екстракърикулар активитис  Naughty

като казах екстракърикулар, чакайте да пусна на любопитните как мина първи урок по зимни кънки на Ноли  hahaha - http://www.youtube.com/watch?v=_llqIei1ax0

# 637
Ха-ха Ноли е страхотен! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 16:05 от benson10

# 638
Bens,минавала ми е същата еретична мисъл доста често Simple Smile))) Ако бях малко по-слаба, правех го веднага!

Биз, в нашия скуул дистрикт няма прискуул за децата ( само частен), а киндергартена е 3 пъти в седмицата м/у 8:30 и 11:30. От миналата година надигнахме сериозно вой по въпроса...в момента чакаме решение на Board of Education за това да разрешат да бъде целодневен ( 8:00 - 2:10), дадоха ни големи надежди, че за догодина ще стане ( Ели тогава почва) и аз в къщи паля ароманти свещички на Ганеш, удрям по една молитва на всички езици дето знам, боб хвърлям, а и за по-сигурно по едни карти Таро нареждам...та да видим...
Не ние по джоба хич...с на Калин ТКД-то + на Ели балета, просто прискуул или Киндъргартън абсурд.
А иначе тази цена дето цитираш за 9 месеца си е напълно нормална...Излиза по около 400$ на месец. Като си помислиш, че един дейкеър дето е от 8 до 5 е от порядъка на 700-800 и нагоре.... За съжаление си права, просто има обстоятелства, в които е  много трудно да работят и двамата родители. Някои от познатите ни се прехвърлиха или на работа от вкъщи, или напуснаха работа изобщо ( това и за мъже става въпрос също!). Хич не е розова ситуацията и за съжаление колкото повече порасват...толкова по-интересно става.

Атти, всичките се разлепиха само от носене. Калин къде ли не си хвърля дрехите из училището, съблича и облича по сто път, дори не издържаха една седмица. Имам още 1-2 на чантите му, които след като вкара и изкара лънч бокс-а си в продължение на 2-3 месеца ги залепих накрая с глу гън. Тези на обувките му се изтриха още в първите няколко дни. Не знам аз ли на калпави съм попаднала, но съм изключително недоволна от тях.

# 639
Честно, тази държава не е направена за двама работещи родители. Мамите да си седят в къщи и да си гледат децата, на това ми мирише всичко!

Аз това откога го разправям, ама нали е въпрос на избор Simple Smile   Сериозно, колега мъж ме пита веднъж как успяваме да ядем защото с двама работещи родители нямало кой да готви  Crazy   

Как киндъргартън 3 пъти само в седмицата (за деца на 5 години, нали)??   При нас е всеки ден, и в частни, и в държавни. И в  частно и държавно училище се плаща за след "нормални" часове, отгоре на другите суми.

# 640
С какви аргументи го държат този киндергартен до 3:30 след като хората работят поне до 5?

# 641
Бубка,не,с този некоректен израз сумирах няколкото изказвания из последните страници че редовната педиатрична помощ/консултация би могла да е ненужна (ако съм разбала правилно).
*
Лени,може би не съм коректна,моето инфо е за кюмон нормален,не Дж,не знам как седят нещата с по-малките човеци..

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 03:16 от anette1104

# 642
Доколкото разбрах, проблемът на Солей е че в момента нямат читав педиатър, не че принципно не искат такъв, а въпросът беше дали някой няма да ги санкционира за краткото време в което детето не се води на отчет при педиатър. Аз мислех, че за такъв вид "задължително" (по закон) си говорим. То е ясно, че профилактичната медицинска грижа е добра идея.
-
С това плащане за държавен киндъргардън още повече ме вдъхновихте да си пратя чека за пропърти таксите  Tired
-
Лени, ако не ви се получат кънките, с този хубав питч сте само за бейзбол Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 03:33 от Juturna

# 643
Хиър, не им трябват аргументи. Тука системата е всеки се спасява както може. Киндъргартън е част от начално училище (елементъри скул), не е дейкеър. До 3:30 е даже дълго. При нас свършват в 2:30.  След това имаш възможност за 1. афтър кеър към училището; 2. афтър кеър към друг център (спорт, изкуства, езици); или 3. гледачка.  Като говоря с родители, установих, че някои училища не предлагат никаква афтър-скул програма!

Има дори прискулз (от 3 до 5 години) които не са до 5 или 6, а до 1 или 2 часа!

Има и дейкеър  (6 седмици-4 години), което може да е от 7 до 7, но не знам колко е добре за децата...  Има и гледачки, разбира се...  

Или избираш една от опциите горе, или минаваш на парт-тайм, или се отказваш от работа за неопределено време (дали можеш да се върнеш после е друг въпрос).

П.П. Ох, друго исках да кажа, ама нали първо умът си отивал...   То не е само до цените на училищата и разписанията им.  Начин някак си се намира.  За децата си трябва време, обаче, и това е най-важно!  Ето, пристигат с домашни от киндъргартън, с книга за четене всеки ден, имат си други занимания вечер, а нали трябва и да се комуникира с тях за друго, не само за класове... В колкото и добро училище да са,  нищо не замества заинтересован родител.

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 03:22 от Pixie

# 644
Доколкото разбрах, проблемът на Солей е че в момента нямат читав педиатър, не че принципно не искат такъв, а въпросът беше дали някой няма да ги санкционира за краткото време в което детето не се води на отчет при педиатър. Аз мислех, че за такъв вид "задължително" (по закон) си говорим.

Да допълня разяснението на Джут.  Mr. Green Проблем нямаме. Педиатър - също. Ще си намерим все някой, но не държим да се виждаме често.  Wink Не питам дали ще се санкционира някой, принцино ме интересуваше дали сме задължени да избираме педиатър и правилно сме си мислили, че ако е задължително (по закон), в болницата и не само щяха да ни информират. Щеше да се "шуми" толкова, колкото и за столчето за кола при изписване (което се оказа, че ние избегнахме, защото си отидохме пеш за 3 мин.).
Не ми пречи някой да преглежда детето от време на време, но определено имам свое виждане по някои теми и с благословията на баща му не бих отстъпила и на инч.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт