Въпрос за екскурзия, организирана от детската градина

• 2 669
  • 29
  •   1
Отговори
Днес разбрах, че утре ще се ходи на еднодневна екскурзия с автобус, организирана от детската градина. Учителката ми го съобщи сутринта, когато оставях дъщеря ми . Трябваше до един час да реша дали ще запиша детето си и да платя 22 лв. Казах, че отказвам. А госпожата веднага попита: "И защо ... ?" Почувствах се много неловко. Причината е, че този разход ще ми дойде повече от планираното за месеца. Казах й, че нямам възможност, и след като продължи да ме гледа очаквателно й казах, че съм разведена, живеем под наем, наскоро имах и много разходи по преместването и т.н. Доста неудобна ситуация за мен. Помислих, че съм сгрешила ужасно много като не пускам детето на екскурзия, но не очаквах, такава реакция от госпожата, която иначе е много симпатична и разбрана. Отделно - наскоро сменихме и детската градина. В бързината забравих да кажа, че на малката й става лошо от пътувания ... Тя е в трета група, но още няма 5 годиники.

Въпросът ми е длъжни ли сме като родители да мотивираме и да съобщаваме защо детето няма да ходи на мероприятие?

# 1
Абсурд! Или най-малкото, не смятам, че трябва да се изпада в подробни обяснения.

# 2
Аз лично бих казала, че така съм преценила без да давам възможност за други въпроси.

# 3
Аз лично бих казала, че така съм преценила без да давам възможност за други въпроси.

И аз така първоначално подходих, но тя не се отказа да пита "защо" Simple Smile... И как почти всички деца щели да ходят ...

# 4
Аз на твое място пък щях да й репликирам също със ЗАЩО - а вие защо питате/интересувате? Лично аз не давам  подробни обяснения в подобни ситуации.

# 5
Какъв всъщност е проблемът? Това че ти е задала въпрос? Едва ли е попитала с лоша умисъл.
Най-вероятно е мислела,че предвид възрастта на детето и това че от скоро е в тази ДГ, ти имаш притеснения, как ще премине екскурзията. Поне така се надявам да си е мислела. Аз рядко приписвам черни  мисли на учителите.
Съжалявам, че така се получават нещата при вас и не можеш да отделиш тези пари. Дано нещата скоро се оправят.

# 6
  • София
Не сте длъжна да отговаряте защо няма детето да отиде на дадено мероприятие.
Най-вероятно учителката не е вложила умисъл във въпроса си.

# 7
Благодаря за споделените мнения. Hug
Гос`жа Мафани, не съм приписала лоша мисъл на учителката, в никакъв случай.  Simple Smile И няма проблем, просто исках да знам дали давате обяснение на учителките, дали е нормално, когато родителят откаже нещо да им се обяснява. Права си, че тя сигурно е питала, с оглед притесненията ми.  Въпреки нейните уверенията обаче, че почти всички ще присъстват, днес стана ясно, че не е така. Но както и да е, явно аз съм преувеличили много нещата с моята прекалена мнителност.
Благодаря за съчувствието! Нещата ще се оправят при нас в скоро време Hug

# 8
Аз на твое място пък щях да й репликирам също със ЗАЩО - а вие защо питате/интересувате? Лично аз не давам подробни обяснения в подобни ситуации.

Peace
не си длъжна да даваш обяснение за твои решения

# 9
  • София
Rosita, обяснения даваш ако сметнеш за нужно.
Еднодневните екскурзиите в градината не бяха скъпи, но пък ски у-щата бяха много скъпи. Тогава директно казвах "не" Simple Smile
Ние миналата година закъсняхме с плащането на частната занималня на щерката. Учителката каза "усетих, че имате затруднения и не питам" Simple Smile

Пожелавам бързо излизане от кризата.
Според мен на учителката е по-лесно да се обясни, отколкото на детето.

# 10
  • София, център
Питат и се интересуват " - А защо?", защото им се плаща комисиона за всяко записано дете, ей заради това.

# 11
И при нас имаше такава ексурзия скоро, аз не пуснах сина си, защото времето беше ужасно - валеше с дни, но разбрах, че по цял ден госпожите има разказват къде ще ходят и какво ще правят и така бяха накарали всички деца, които не ходят, да се чустват зле... Иначе на десетина деца отива една учителка (броят на децата варира според това къде ходят), колкото повече деца отидат, толкова по-голям е шансът за тях да се разнообразят - затова, предполагам, се държат леко нагло.

# 12
Нямах плоблеми да обясня на дъщеря ми. Казах й , че ще отиде следващия път. Тя нямаше кой знае какво желание да ходи, дори ми каза, че ако й стане лошо и повърне, както често става когато пътуваме, няма да има кой да й смени облеклото.

# 13
  • София
Rosita, моята дъщеря е ученичка (трети клас), проблемът с повръщането си остана.
Аз бях същата до пубертета може би.
Мога да ти препоръчам даване на хомеопатия преди пътуване, консултирайте се с лекарката й. На дъщеря ми й помага Кокулин.

# 14
Вярно че това помага, и ние сме го купували преди екскурзии Peace. Дори самите учителки са ни напомняли сутрин като закусят в къщи да им дадем по едно и после по време на пътуване да си носят в раничките.

Общи условия

Активация на акаунт