Флуороза или липса на флуор?

• 3 314
  • 6
  •   1
Отговори
Как да разберем със сигурност кое е, моля за отговор!
На постоянните зъби на дъщеря ми има бели петънца, според стоматоложката може да е флуороза, но може и да е от липса на флоур,може и да е все още неизградена структура на зъб... Според нея детето да изпие една опаковка с флуор. Но ако е флуороза, защо да го товарим допълнително? Та само по външни белези ли се определя този флуор в организма,не може ли да се направи кръвно изследване или не знам какво,за да се установи?

# 1
Дъщеря ми е със същите симптоми и същите две диагнози.И все пак ако има компетентен по темата много ще му бъда благодарна за отговора.Възможно ли е да се изследва, някак си количеството на флуор в организма, за да не предприемем погрешното лечение.. newsm78

# 2
Първо е АНАМНЕЗАТА , демек разпит. Вие най-добре знаете, какво сте яли  и пили вие и вашите деца.
Колегите да отгърнат букварчетата по Детска стоматология и да си направят справка. Петната са на симетрични зъби или не, кои точно зъби,по коя част на зъбите кога са се оформяли и съответно диетата по-това време?
Грапави или гладки са петната? И т.н.

Каква кръв, каква урина, какъв анален секрет  newsm78 Mr. Green newsm78 newsm78

Почва локална терапия с пасти богати на Калций и други макро и микро елементи (БЕЗ ФЛУОР) и в двата случая помагат, ако флуороза доста по-трудно. В единия целта е да изместят Флуора от кристалите, а в другия да ги заздравят.

# 3
д-р Вардев е описал подробно, аз бих добавила- консултирайте се с детски стоматолог! В  София /това видях в подписа/ има достатъчно компетентни специалисти за да ви поставят точната диагноза!

# 4
  • Бургас
Ние също сме с такива петна. За сега са на 6тите зъби. Други излезли нямаме.
И на 4-те нови зъба има петна. Малки бели петънца. Овални. Повечето са разположени по връхчетата на зъба /така да се каже/. По короните. Така си излязоха зъбчетата. Правихме прегледи при двама специалисти. Бургас и София. Точна диагноза нямаме. Смятат, че се касае за флуороза. Сега мажем с гел.
Детето никога не е приемало допълнително флуор, но пък е пил минерална вода. И чешмяна също.

# 5
ами в нашея град няма детски стоматолози,водих я моята госпожица,която има два нови предни зъба горе и двата са на бели петна и зъболекарката каза че флуорозата била с кафеви петна,а нейните били бели,да ама тук чета че после стават от бели -кафеви и не знам...
моето дете е приемало флуор в яслите и градината до мин.година,пила е и хапченца, и най-лошото че досега сме пили основно девин син етикет,като сме я сменяли,но рядко,а тя пие много вода
зъболекарката ни изписа пък паста за зъби с флуор,защото каза че е липса на флуор....забелязвам че петната станаха по изразено бели...съвети

# 6
моето дете е приемало флуор в яслите и градината до мин.година,пила е и хапченца.....сме пили основно девин син етикет,като сме я сменяли,но рядко
Все още ли мислите, че е липса на флуор?(синия девин съдържа 3пъти по-висока доза от нормалната за деца над 6години) Wink Колежката разпита ли Ви за тези неща, Вие казахте ли й ги? а такова нещо като липса на флуор...звучи много интересно, такова състояние или диагноза не съществува. По-интересно е липса на добра хигиена, коята се утежнява от липсата на флуор Wink

А колегата по-горе е казал добре, много зависи от позицията на петната, формата, границите, повърхността им, на кой зъби са и след разпита...общо взето става ясно какво е.

Общи условия

Активация на акаунт