рекет в детските градини

• 27 076
  • 528
  •   1
Отговори
# 300
Чудесно! И аз искам да си носи вода в шише, спортна чаша, ако ще и канче, вместо да пие от автомат по ред причини.
Но няма опция "пожелание".
А да броиш чашите изпита вода от децата е толкова грозно и дребнаво. Много знам Иван или Драган дали пият повече вода от Гошко и Мими.

Таксата за вода при нас е 1 лв. на месец.

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 15:01 от Гос`жа Мафани

# 301
  • София
Аз чаши не броя и не ми пука, ама 3лв по 28 деца е 84 кинта!
Е, казвам ви, и в офис с 50 човека не може да се изпие вода за толкова пари!

# 302
За мен е грозно и дребнаво мамите да се оплакват по форумите за 3 лева,дадени за детето им.То няма и кутия цигари ...

# 303
 Laughing Не си ли правите сметка на парите?
Трябва ли щом е в името на детето, да не се интересуваме за какво точно отиват тези пари, как се ценообразува прословутата вода....?

Аз пък най-мразя да ме цакат на дребно, защото е в името на детето и видиш ли кутия цигари струва по-малко.
Не зная колко струват папиросите- от години не пуша, но мога да ти кажа колко струват две био-кисели млека или килограм читави ябълки. Е, защо вместо да ги дам за  храна, да ги давам за вода, с която да можем да напълним басейн?

# 304
  • София
Аз чаши не броя и не ми пука, ама 3лв по 28 деца е 84 кинта!
Е, казвам ви, и в офис с 50 човека не може да се изпие вода за толкова пари!

Направо ме хваща срам като си помисля, че ние (офиса) 40 човека изпиваме 30-33 бутилки месечно или при 7 лв./бутилка (нямах идея колко струва преди), това е 5,25-5,78 лв./човек

В градината не събираме отделно пари за вода, така че не мога да кажа колко изпиват децата.

# 305
 Затова има частни градини,там всичко влиза в таксата,нали така,гжо Мафани!

# 306
Дали?
Давайте си пари на воля в частни, държавни, кооперативни и пр. градини.
Аз където и да го правя, питам защо, за какво, как.
Не съм толкова богата, да та не ме интересува за какво се разходват парите ми.
А може пък точно защото се интересувам съм богата, а?

# 307
  • Ямбол
А защо е толкова важно водата да е бутилирана?
Кой разрешава да се пие такава вода?

# 308
Ето,за да няма такива въпроси-водата да е от къщи.Който родител забрави да сложи вода на детето си,то ще пие чешмяна вода.Какво толкова има да се мисли!?

# 309
  • Ямбол
При нас забраниха такива слаганици на шишета от РИОКОЗ. Понеже като излязат до шкафчето и всеки бърка и пие откъдето му падне. Изключение е само, когато спират или ще спират водата, тогава оставяме бутилка в шкафчето.
Тук чешмяната вода не е отровна и не е под нивото ни да пием такава.

# 310
при нас също пият чешмяна  Peace аз съм против минералната, за трапезна по бих се съгласила, но в крайна сметка децата са малки /моят е в първа група/ и ако има още 2-3 като него - още първия ден ще наводнят занималнята и учителката ще трябва нон стоп да пази автомата  Mr. Green
да си пие чешмяна там, а пък вкъщи - трапезна или изворна ... Водата май е най-малкия проблем в сравнение с храната, която ядем, въздуха, който дишаме и т.н. 

# 311
Бутилираната вода, особено тази в големите туби, е по правило трапезна. Не знам да се бутилира минерална нетрапезна, тя е главно за лечебни цели. Поправете ме, ако греша, но не знам марка минерална нетрапезна (с ниско съдържание на минерали).
А чешмяната поне в София е отвратителна, силно хлорирана и не особено чиста, пробвайте да оставите шише с чешмяна за няколко дни. Пък и студена, ледена зимата не знам как бих му давала на детето. В някой други градове водата е доста варовита. Ние събираме по 5 лева за вода, докато свърши, 2-3 месеца минават. За мен чистата вода е много важно нещо за здравето.

# 312
  • София
А чешмяната поне в София е отвратителна, силно хлорирана и не особено чиста

чешмяната вода в София е една от най-добрите в страната. и става напълно за пиене, за разлика от чешмяната вода в много други градове.

# 313
  • София
Не е въпроса толкова до водата.
Въпроса е, че съсем не са само тия 3 лева. Т.е. левче повишение.
Въпроса е, че всички други цени се вдигнаха с левче.
Таксата на ден.
Таксата на час за допълнително занимание.
Таксата за театър.
И така, левче по левче, тази година станаха общо 100 лева, а миналата бяха 60.
Даже не споменавам за парите за "материали" и за закупуване на нещо допълнително от родителския съвет.
Стрижат ни като овци.
А на едно място се казваше, че предучилищната е безплатна...

# 314
Дилянка,предучилищната е безплатна само в училищата..(макар,че..не знам дали и там не събират пари за вода..)
В детските градини си има такси и децата от ПГУ не са освободени от такива..
Когато пък има театър в Дг, няма как някоя госпожа да стои с 1-2-3 деца, които не искат да ходят на театър (отделно, че всички деца искат да ходят на театър..)
Допълнителните занимания не са задължителни и...където и да ходи детето на такива си се плащат на час (т.е..тук не виждам "вината" на ДГ)
За водата...ако ви се струва скъпо, организирайте се родителите и го измислете как да стават доставките на вода във вашата група. Вероятно не е невъзможно да сключите договор с някоя фирма за вода и да ви излезе по-евтино. Чувала съм от учителки, че всички продукти за ДГ се купуват от определени лицензирани фирми, които пък от своя страна продават често по-скъпо, отколкото може да се намери на пазара..(това не е добре и за директорките, които имат делегирани бюджети и реално не могат да купуват по-евтини продукти с по-добро качество..)
Изобщо..момичета важен е контрола - къде точно отиват парите и защо точно толкова. Ако някой има предложение за икономии на средства, най-правилно е да ги дава в ДГ, а не само по форумите.

Общи условия

Активация на акаунт