Професионални серии за коса - 13

• 54 603
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
  • в 1001-та нощ
Вярно е, че пишат че има еко сертификат, но в моите представи той не е точно био или органичен. Има доста хим.съединения в състава му, но както и да е. И аз го имам, мила съм се 2пъти с него, но нещо....май не се долюбваме, косата ми е малко премита с него дори и от едно нанасяне, и някак заплетена след това. Май ще отиде подарък на майка ми, началото на лятото и подарих серията за слънце на Лореал, понеже изобщо  не ставаше за моята коса, а тя беше супер доволна от нея Peace. Коси разни.... Simple Smile
И аз пак с въпрос за тези протеинови серии, макар че няма да ги ползвам известно време, искам да си обесня някои неща Rolling Eyes. За пример ще давам Форс Вектор понеже съм го ползвала, с Керастаз нямам опит.
Ползваме шампоан от съответната серия http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=139&products_id=808, в зл.рибка не пише, но по други сайтове са написали че е задължително да се ползва този шампоан ако ще се ползва маска или балсам от серията. След това да речем слагаме това http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=139&products_id=811...изплакваме и слагаме това http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=139&products_id=809 или балсам. Би трябвало тези неща да са достатъчни и да не се налага допълнителна хидратация с друга маска. Ако ли пък не, защо производителя не я е предвидил в серията newsm78?

според мен – ако използваш всички продукти в серията – ще прекалиш с протеина, особено – ако продуктите са концентрирани; ако не са и косата има мнго нужда – сигурно ще й понесе…

на мен дори само от маската – косата ми е суха, а си представям – ако включа – пълна програма

може да ползваш шампоана и маската +продукт без отмиване – крем – да кажем термозащитен + коприна/кристали и ефектът би бил добър

или шампоан и ампула и после друга маска+ продукт без отмиване – крем –термозащитен и коприна/кристали

# 646
Благодаря ти, a.l.e.n.a ..  Hug

# 647
  • Пловдив
Алена аз точно за това се чудих, ако използваш шампоан и ампула, защо след това да трябва да използваш маска от друга серия? Не трябва ли производителя така да е сметнал нещата, че маската от тази серия да е подходяща и да донесе нужната хидратация, а не още повече да изсуши косата newsm78?

# 648
  • в 1001-та нощ
Алена аз точно за това се чудих, ако използваш шампоан и ампула, защо след това да трябва да използваш маска от друга серия? Не трябва ли производителя така да е сметнал нещата, че маската от тази серия да е подходяща и да донесе нужната хидратация, а не още повече да изсуши косата newsm78?

ами на различните хора,косите им са различно хидратирани - на един повече, на друг по-малко - един ползва преса и сешар, друг не....един себоядисва, друг не ....косите са различни

и едни коси имат нужда от доп. хидратация, други не...ето ЛаМадмоазел - ползва цимента без нищо друго (но е имала несполучливи опити, докато го "изучи" как е най-добре за нея), на мен пък ми идва "в повече" и ползвам и друг продукт...

# 649
  • Пловдив
Да Алена права си, косите ни са различни и явно всеки трябва да намери своя продукт за конкретния момент и нужди на косата му Peace

# 650
  • в 1001-та нощ
това, че косъмът ти е дебел - според мен не означава, че никога няма да имаш нужда от протеин, напротив, зависи как третираш косъма, ако се боядисваш и т.н. ....

по-скоро важно е да намериш - как да ти е от полза и да го ползваш колкото трябва  Peace

# 651
  • Пловдив
Аз протеиновите продукти няма да изхвърля, но за сега ще отлежават в страни. Как е третирам ли....ми..доста, изсушаване всяка седмица, боядисване 12-ка, професионална боя 12% окислител на 3 седмици средно, като се включи и пресата от време на време Rolling Eyes

# 652
  • в 1001-та нощ
какви продукти ползваш и кои протеинови ползва?

# 653
Искам да питам нещо, защото се чудя каква маска да си взема.
Ползвала съм мостра на Kreastase Ciment anti usure и не останах доволна. Очаквах доста като че ли, а тя ми заплете косата, изсуши я и стана трудна за ресане и с по-малко блясък. В тази връзка мислите ли, че маската на Loreal prof Force vector няма да е подходяща за моята коса?
Доколкото разбирам и Force vector е протеинова маска, така ли?

# 654
  • в 1001-та нощ
точно така,правилно разсъждаваш

а ти какво целиш като ефект?

# 655
Днес се сдобих и естествено изпробвах веднага Malibu Weekly demineralizer след свалянето му все едно косата не беше моята .
Гладка, жива ,прокарвам си пръстите без проблем .Не мога да описвам добре ,но наистина ми хареса много.
Вече Петя дано е по-сладкодумна и да даде повече обяснения.

# 656
Искам да питам нещо, защото се чудя каква маска да си взема.
Ползвала съм мостра на Kreastase Ciment anti usure и не останах доволна. Очаквах доста като че ли, а тя ми заплете косата, изсуши я и стана трудна за ресане и с по-малко блясък. В тази връзка мислите ли, че маската на Loreal prof Force vector няма да е подходяща за моята коса?
Доколкото разбирам и Force vector е протеинова маска, така ли?

Значи ти трябва омекотяваща маска. Нещо като абсолют рипер. Ползвала ли си я?

# 657
Аз протеиновите продукти няма да изхвърля, но за сега ще отлежават в страни. Как е третирам ли....ми..доста, изсушаване всяка седмица, боядисване 12-ка, професионална боя 12% окислител на 3 седмици средно, като се включи и пресата от време на време Rolling Eyes

Общо взето едно къдрене ти липсва  Grinning

# 658
точно така,правилно разсъждаваш

а ти какво целиш като ефект?
 Ами целя да мога да се реша лесно, но едновременно с това маската да не е много тежка /в смисъл мазна/, да не е пък и прекалено водниста и лека /като балсам/ защото с такив тип маски също не мога да се среша. Косата ми е бързоомазняваща се в корените, нормална по дължините, малко суха в краищата, чуплива. Шампоани и маски за много суха и увредена коса не са за мен, шампоани особено - веднага ми правят косата на клечки, много омазняват. От обем нямам нужда, Не бих я определила като мазен тип, по-скоро смесена, винаги си е била такава.
Общо взето се загледах точно, че и Loreal prof. и Lakme продуктите им са за някакъв специфичен проблем пък аз не бих казала, че в момента имам такъв.
Пробвала съм маска без силикони и не можех да се среша с нея, освен ако не сложа обилно количество от маската. Разбира се може маската да не е била добра и затова така да се е получавало, но ми прави впечатление, че цялостно от продуктите без силикони не ми се оформят добре вълните/къдриците на косата. Става с много обем, доволно блясък, но седи по-изправена, което не ми допада.

А как мога да разбера дали косата има нужда от протеинови маски?

# 659
  • Бургас
Iliana__ , Вече Петя, кажете от къде се сдобихте с Малибу деминерализаторите. Станахте вече две много доволни, то железен да е човек ,няма да издържи да не се сдобие.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт