Примерна схема за захранване- 29

• 26 687
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Аз слагам кърма/АМ в кашата, за да е по-хранителна.

за да не се измества храненето преди годинка
и това също  Peace

# 61
Забравих да ви благодаря за отговорите за елдата от предната страничка  Peace Тази сутрин я дадох за първи път в комбинация с пюре от круша и беше излапана с удоволствие.  Mr. Green

# 62
  • вече Пловдив
Давате ли кестени на малките и ако "да", в какво - самостоятелно или в сладкиш примерно?  newsm78

# 63
  Grinning  От кога мога да давам Манго ? Grinning                           

# 64
вече можеш до колкото помня

# 65
Можеш спокойно да даваш манго. Аз съм го предлагала пасирано със следните плодове - ябълка, круша, банан, киви (с авокадо също ще се получи, сещам се и за синя слива).

# 66
И за тук да следя  Hug

Иван също няма заместено хранене и суче доста често. Въпреки това на обяд си изяжда едно голямо пюре, сутрин нормално количество закуска и следобяд каша- млечна винаги  Peace

# 67
Благодаря момичета ! Hug Днес  взех плодово пюре асорти и в него има и манго - значи спокойно ще си го въведа за 3 дни !

И ние нямаме заместено млечно  хранене.На обед - пюре и дохранване с мляко, следобед млечна каша !

# 68
Здравейте от мен,моля Ви помагайтеее трябва да захранвам двама юнака,а идея си нямам  Rolling Eyes а и нямам много време да чета
Някой ако може да пусне една примерна схема ще съм много благодарна.Малките са на 5 месеца и 13 дни хапват по 160мл АМ.От 3 дни им давам пюре от морков на обяд като увеличавам лъжичките.Днес изядоха 5л и пак толкова АМ.
Утре мисля картоф да дам,но не знам само картоф или трябва да го смеся с моркова,пак ли така с 1-2 лъжички,колко мляко,като увеличавам лъжичките пюре трябва ли да намалявам млякото????

# 69
Катя, дай ми мейл, мога да ти пусна моята схема на захранване. Всъщност, всеки може да ти прати, а ти си реши как да действаш.

Кестени не съм давала, не ми е хрумвало, а и не знам какво да ги правя Embarassed
Манго - странно ни идва на вкус, но съм давала, гледам да имам редовно в хладилника, ей така за разнообразие...

Аз да споделя 2 неща: едното е, че синът ми прояде елда отново, но във вариант на обедно хранене - елда със зеленчуци. Става уникално вкусно, на него му харесва също Simple Smile Благодаря на Аморе за идеята Hug
Второто, което искам да споделя, е най-накрая направих домашни овесени бисквитки, комбинирах няколко рецепти, и накрая със 3-4 продукта стана нещо уникално:

фини овесени ядки
пълнозърнесто брашно (половината от количеството на ядките)
плод или плодово пюре - по вкус и наличност Laughing
фурми/мед - по избор
вода

Предварително пасирах фурми + банани, добавих ориентировъчно 1 чаша овесени ядки, 1/2 чаша брашно, сложих вода на око и бърках, после пасирах всичко, за да стане гладка консистенция - гъстотата да е такава, че да се оформя директно с лъжица в тавата. В тава сложих хартия за печене, горе изсипах с лъжица сместа (оформих продълговати фигури), пекох на 180 градуса, 40-50мин. като ги изкарах, намазах с масълце горе. Станаха уникални просто. Единственият недостатък е, че стават леко твърди когато изстинат и трудни за дъвчене за сина ми (но той си е труден на дъвчене, а и няма зъби много много).

# 70
 ekaterina visokaliyska     по- добре дай картофа смесен с моркова,че чист картоф не се харесва от повечето бебоци.

Примерен вариант на последователност на храните:
1) зеленчуково пюре –-> плодово пюре (2-3 вида) –-> оризова каша с плод –-> друга каша с плод –-> месо (1-2 вида в рамките на 2 седмици) –-> глутен –-> масло –-> сирене
или
2) зеленчуково пюре с ориз –-> оризова каша –-> плодово пюре –-> месо –-> глутен –-> масло –-> сирене
 -- това е цитат от статия която според мен е много добра и би могла да ти помогне   http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66  

Моята схема е - оризова каша =>  Зеленчуци / 4-5 вида / = > плодове / 3-4 вида/ =>

каши / безглутенови / => месо => глутен => Жълтък => млечни продукти / масло => сирене ... /

# 71
  • София
Здравейте! Следя темата с интерес и искам да попитам имали ли сте нашия проблем : С моята бебка започнахме захранване в началото на 5 месец със зеленчуково пюре, хареса й, хапваше си доста. В началото на 6 месец заместихме второ хранене с каша(безмлечна, плодова) - хареса й, но спря да яде зеленчуковите и местните пюренца. Хапва 2-3 лъжички и повече не иска. Дайте съвет - как да постъпя ?

# 72
Здравейте,
искам да ви питам знаете ли кой отговаря и контролира ДК?

Кой следи бебета на каква възраст се записват и минават на обща храна?

Не знам  дали  въпросите ми са за тук, но съм шокирана.

Преди няколко дни придружих една майка до ДК за да вземе храната на детенцето си, а то е на 10 м.

Повярвайте ми отвън беше пълно с колички с бебета на около,6,7 месеца #Crazy #Crazy #Crazy....е то бива, бива, ама не мога да проумея какво правят тези деца там????

Поинтересувах се за качеството и вида на храната и съм потресена Sick.... ХРАНАТА е за децата от детската градина и има там една пристройка и просто отварят едно прозорче и пълнят купите за бебешорите.

А менюто често съдържа кренвирш с кашкавал, пържени кюфтета, зеле със свинско...за десерт, плод банан, меденка, паста  със шоколад....

Хайде сега вие ми кажете това нормално ли е ???? Искам да се направи проверка в тази ДК. Да разбера кой и как определя колко големи бебета могат да ядат от тази обща храна....защото, то обща, обща, ама кренвирши разни.... и меденки....май нямат място там.

Благодаря на всички ,които ще се включат по въпроса и ще ми помогнат това, което ви описах да се разбере от хората на които им се плаща за да  контролират тези неща.

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 21:23 от Амбър

# 73
Амбър - на първия ти въпрос отговори ще намериш тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=378442.0;all
На втория - мисля, че когато детето се записва на кухня, се искат някакви документи, иска се навършена възраст. За млечната кухня съм почти сигурна, че е така...

# 74
  • Mediterraneo

Освен в плодово пюре, може и сурово да предложиш. В Кауфланд в момента има чудесни плодове манго на промоция, 0.99 лв е броят, а плодовете са добре узрели и много вкусни. Тази вечер взех на моята дунда, облиза паничката!

Стеф, по принцип се искат документи, да. Но нищо не пречи да кажа на някоя мама да ми вземе купон. Има хиляди начини да вземаш храна от кухнята, на практика няма абсолютно никакви пречки.

Общи условия

Активация на акаунт