Отговори
# 285
Извинявам се за тъпия въпрос.....признавам си,че не ми се четат 20 стр., понякога губя нишката....Но ще има ли заварено положение за това майчинство, преходен период? Една жена, която трябва да роди януари месец - ще я хване ли новото положение? А ако трябва да роди април?

# 286
  • София
Една жена, която трябва да роди януари месец - ще я хване ли новото положение? А ако трябва да роди април?

Леле, Мама Цоцолана, една и съща жена ли се колебае кога да роди?  Heart Eyes

# 287
Една жена, която трябва да роди януари месец - ще я хване ли новото положение? А ако трябва да роди април?

Леле, Мама Цоцоланка, една и съща жена ли се колебае кога да роди?  Heart Eyes

Ако бе за нещо друго - може и да има подобно колебание.....Но надали една и съща жена би се колебала точно за това - за раждането...И дано на никой не му се случва да ражда 3 месеца предварително.....Просто не съм се изразила правилно, но знам,че тук всички сме интелигентни и с грешката ще получа отговор на въпроса си.......Както и това,че разбрах,че въпросът е към мен, нищо,че никът ми е сбъркан.....

# 288
Vasencetto : - хич не ми беше НЕПОЧТЕНО като детето ми изпиваше мляко за 27 лв.на 6 дена и се оръсвах в магазина само по 150 лв. за неговото АМ на месец. Laughing И да,възползвахме се от вратичката в закона и хич не ми дреме,щото си поехме разходите нормално без да се притесняваме дали ще мога да изхраня детето си.От това се възполваха голяма част от познатите ми и тези,които имахва възможност да внесат 800 лв.на месец.Аз хванах в буквалния смисъл последния влак за "промоцията"  Laughing и не ми дреме какво мисли този или онзи.Нямах трудов стаж достатъчен,а преди това работех на граждански договор около 8 месеца,което не ме устройваше.В тези случаи се "записваш" във фирмата на някой познат и това е-след това нямаш претенции...  Хайде не се ядосвайте повече

# 289
И моите деца не ядяха адаптирано мляко от два лева  Peace А и са две наведнъж, с едно майчинство. Примерът ти какво доказва ?
Хайде лека  Peace

# 290
Отделих доста време, за да прочета цялата тема. И аз смятам, че е правилно да се спрат злоупотребите с фиктивното увеличение на майчинството.
Но от друга страна не е лесно да гледаш дете с малко пари.Аз например съм работила  в Англия и дори нищо да не взимам от държавата, пак ще съм добре. Мъжът ми взимаше около средната заплата и с нея можеше да плаща наем и да ме издържа и мен , и две-три деца. Вярно, че нямаше да живеем нашироко, но пак ще се оцелява. А тук в България заплатата му стига само за наем на мизерно жилище в краен квартал. За лукс като ядене, ток и вода - нищо. Ако и жената е безработна, как ще се справят с ниско майчинство Thinking Поне да имаше някакви мизерни жилища, които общините да дават на хората в нужда  Rolling Eyes
А пък за помощите за майки студентки - там пък какви безобразия има. Аз преди 2 години  записах една магистратура, за да си "раздвижвам" мозъка. След 3-4 месеца приеха закона за помощта. Аз обаче си мислех, че е само за жени, които не работят. Миналата година април месец случайно разбирам, че и аз съм имала право. Отивам       на края на април и какво да разбера - от 8 април имало изменение - бебето да е до 6 месеца, а не до 1 година. Ама така ми се пада - като не търся да измамя държавата навреме - какво съм бляла 7 месеца  Mr. Green. И съм била толкова глупава - даже давах акъл на една бременна в онази тема, къде може да запише евтина бакалавърска степен с тройка на приемен изпит, че в частните колежи много пари искали за такси. Ама там сега не влизам,че ще ме изкарат,че завиждам  Mr. Green

# 291
Бтв, да се надяваме, че както всички досегашни решения, мижитурките ще се стреснат и няма да посмеят да внесат и тези.
В сряда освен ГЕРБ, едва ли някой друг ще гласува промените в бюджета. Ама очно тази ще мине между другото.
....Злобните стари лелки само Волен Сидеров ще ги представлява в парламента.
 Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 13:12 от AnMary

# 292
  • Пловдив
Какъв е смисълът от цялата тема. За едни е справедливо, за други - не. Така или иначе, не форумът, а НС ще реши дали да го приеме.

Авторката до какъв извод стигна от 20 страници караници и обиди?

# 293
  • Пловдив
Какъв смисъл има от 90% от форума - просто си говорим?! Проверявам как са обществените нагласи. Не, не работя за правителството, нито съм журналист.

# 294
  • До хладилника, който обичам
Е, на мен ми беше интересно да дискутираме.

# 295
  • Пловдив
Да де, дискусията е хубаво нещо. Нали в спора се ражда истината.
Но вчера се опитах да си кажа мнението и няколко моми щяха да ме изядат, колко съм била злобна и некадърна  ooooh!
Лошото е, че говоренето и спорът преминават в лични нападки и обиди. Това ми е личното усещане, моля никой да не се засяга  Hug

# 296
  • Пловдив
Аз кого съм обидила, като автор на темата, че ме споменаваш във връзка с караници и обиди? Всеки има право на мнение и може да го изкаже.

# 297
  • Бургас
Аз се чудя как може да има такива коментари: Как оная щяла да взима еди какво си...Момичета я се спрете. Тези пари отиват за гледането на малко човече. Можете ли да кажете кое бебе заслужава и кое не? Има ли начин? Има...Ми това е. Изобщо не ме интересува Пенка от Търново колко ще везма. Ама хич. Нека детето и да е здраво и да си позволи пюре ...

# 298
В сериозни теми за пари, социални плащания, осигуровки и нередности изрази като "малкото човече" са нелепи.
Тук всеки пишещ, гледа малки човечета. И всеки го прави с пари.

# 299
  • До хладилника, който обичам
В интерес на истината аз, като родител на дете над 5 години, както отбеляза г-жа Мафани, определено правя огромна разлика между гледане на дете с минимално майчинство (120 лв/месец през 2003-та, независимо как си се осигурявал - тогава "високо"платеното майчинство беше 3м) и сега, с 90% от заплатата за 12 месеца. Така че ми е трудно да осъдя вратичките в закона, които реално дори не са вратички, защото всеки работещ надвнася това, което потенциално ще изразходи, докато в е майчинство... и всъщност не ощетява държавата, нито ощетява другите майки, дори да се осигурява само на минимална цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт