Отговори
# 90
Хм, все едно аз да кажа, как така от 15 години плащам данъци, а ще взимам майчинство колкото жена, която е работила само 1 година или година и половина?  

Ха, но имаш право!

# 91
Хм, все едно аз да кажа, как така от 15 години плащам данъци, а ще взимам майчинство колкото жена, която е работила само 1 година или година и половина?  
Още по-интересно е авторката на темата, колко пари в внесла в бюджета последните 4-5 години и колко ще внесе следващите 2-3 и съответно: колко е получила и ще получи....

# 92
  • Пловдив
На мен ми личи, че последните години общо взето не внасям особено. Не се крия. Обаче не ме питайте за мъжа ми, той горкия си отвнася и за мен, и го осгуряват на реалната заплата. Чак ми се плаче като му погледна фиша.

# 93
  • До хладилника, който обичам
Бу-ти за 30-те лева на месец ли говориш?
Да, Жозефина Simple Smile 2х35. Не вярвам да можеш да си го представиш, но може да е от значение Wink

Което, пак казвам, няма общо с темата пряко, но косвено има много.

Освен това: ако се гледа назад 18 месеца, нека и 90те процента са за същия срок.

И още освен това: моята бърза сметка доказа, че пак има далавера. По-малка, но е налице.

# 94
  • Пловдив
Ей, Бу, аз и детски не взимам. С три също няма да взимам. Което ни най-малко не ми попречи да искам трето, винаги съм искала три, знаеш от години го говоря.

# 95
  • София
Подкрепям намерението. Нищо че не ме касае, но е правилно.

И аз не смятам, че е нормално да съм на минимална заплата, да забременея и изведнъж да започна да се осигурявам на 2400 лв и после да получавам цяла година 90% от супервисока средна заплата.

Нито е нормално да започнеш тепърва работа, когато вече знаеш, че си бременна, нали? Майките, които нямат стаж година и половина назад също е нормално да останат едно нормално явление. Все „стари” работнички ли ще стават майки? Студентките не стават ли никога майки?

Защото, ако влезе в сила новата разпоредба, няма как да започнеш работа със задна дата, нали? Просто където, каквото те завари, това да е.

Плащало се 90%. А вие от заплатите, на които ви осигуряват, колко вземате реално след осигуровки?! Да не вземате 100%?!?

Защо всичко го обръщате на злорадстване не мога да разбера – говорим си принципно, или трябва да стискаме палци на всякакви възможности за незаконни алтернативи?

# 96
Ей, Янтра, ти не взимаш поради висок доход. Аз вече доход нямам, под минимума сме, но пак не взимам Grinning
Както ти писах в другата тема, ще чакам да видя реални поощрения и облекчения за данъкоплащащите, решили да се размножават, преди да повярвам, че някой го е еня. Дотогава - и на това правителство - #$@%! Grinning

Не раждам деца на държавата, но ми е адски тъпо да гледам колко пари се наливат в псевдосоциална политика, вместо реални данъчни облекчения за хора с по 2-3 деца, например.

Което за срока няма отношение - за темата се изказах. Нека е 18 месеца доходи назад, но и 18 месеца 90% от заплатата да се изплаща.

# 97
И още освен това: моята бърза сметка доказа, че пак има далавера. По-малка, но е налице.

Именно! Така че с този срок нищо кой знае какво не променят, но, от друга страна, прецакват майките без стаж!  Peace

# 98
ММм да и още нещо- радвайте се на сегашното положение, защото когато станах майка за първи път преди 6 години, дали се осигуряваш на 200 или 2000 лв. значение нямаше.

Валентина, на майките студентки им се полагат 2880 лв. на куп.

little rabit, прецакани винаги ще има. Няма как милуто ми да огрее над всички ви.  Laughing

Бу, големите ни деца са на една възраст горе-долу, нали? Имаш спомени?
Детски не вземам. Богати сме с около 1,2 лв. над минимума.

# 99
  • Пловдив
Бу, аз не одобрявам пожарникаря и правителството, ама конкретната мярка смятам, че е честна. Освен това, ако се задържите бедни (под минимума) ще започнат да изплащат детски. И тогава ще си добре, даже и с по-висок доход, те ти вземат година назад, когато си била бедна.

# 100
Бу, големите ни деца са на една възраст горе-долу, нали? Имаш спомени?
Детски не вземам. Богати сме с около 1,2 лв. над минимума.
Имам, я Grinning 120 лв на месец. Последните 3 месеца повишиха - 130! Теб са те хванали 130-те вероятно.

Янтра, не става дума за 70те лева на месец, нали така Simple Smile
Става дума за псевдосоциалната политика, която е всичко друго, но не и загрижена за тези, които наистина плащат данъци, от които идват парите за социални, за майчинство и така нататък.

В Румъния взимаха - някой от СНБМ да каже - май 2 години назад, но изплащаха 80% от заплатата за 2 години, или нещо такова беше. Сериозен подход към сивата икономика, но и реално стимулиране на майките не само да раждат, но и да си гледат децата в първите години, когато е най-важно.

# 101
  • Sofia
Вие децата според майчинството ли си ги планирате  Thinking ?????????????
Определено не, но предвид, че са станали в момент, в който човек е спокоен, че ще може да си ги гледа спокойно без да се налага да поработва междувременно, е доста разочароващо да се окаже обратното.
На мен ще ми се вържат 12-13 месеца на по-високата заплата, без да съм планирала точно юни 2011 за раждане, а с новата промяна ми се хващат други 4 месеца на 2х по-ниска заплата, а преди това период на работа на граждански договори.
Сещаш се, че няма как да съм доволна. Първият път работех през цялото майчинство, искаше ми се поне сега да не побутвам с крак шезлонга с бебето, докато се зверя в компютъра.  Crossing Arms

А ако ще си сравняваме и мъжете - и моят от 5 год. внася ужасно много в държавната хазна, но к'во от т'ва!

# 102
Да, в Румъния е точно така.
Мен не ме хвана нищо Бу- студентка с висок доход и социално майчинство от 100 лв. не взех, нито пък детски.
Т.е. от раждането до сега, вече 6 години държавата е дала на детето ми само една еднократна помощ за живородено дете. Нищо друго. Няма и изгледи да даде. А данъци и двамата със съпруга ми плащаме върху реалните си заплати, които общо правят под 2000 лв. към настоящия момент, но са стигали и до 5000 +. Т.е. държавата не ме стимулира по никакъв начин.

# 103
  • София
Не раждам деца на държавата, но ми е адски тъпо да гледам колко пари се наливат в псевдосоциална политика, вместо реални данъчни облекчения за хора с по 2-3 деца, например.

Ами те управляващите таксуват хората с по 2-3 деца като принадлежащи единствено на ромското "малцинство", сигурно тук идва недоразумението.  baby_neutral

Валентина, на майките студентки им се полагат 2880 лв. на куп.

Да, знам го, нарочно не го споменах, защото щяха да ме категоризират като злобееща по техен адрес  Joy

# 104
И аз имам да взимам еднократна помощ за бебето, която за трето дете е по-малка, отколкото за първо и второ. Сигурно защото се предполага, че всички с трето са от малцинствата и да не им се дава стимул да раждат повече. Не че ме вълнуват помощите, ама друга логика не виждам. Сори за спама  Wink

Общи условия

Активация на акаунт