Отговори
# 750
  • СОФИЯ
литъл рабит, СНБМ има становище, по-назад бях дала линка към сайта им, а мисля, и мама Сання даде Peace Съжалявам за сестра ти.

Ок, аз не съм го видяла, тия дни не се задържам много на компа, сега ще погледна. А кога ще се внася становището?

Тук http://www.snbm.org/
Депозирано е. Чакаме второто заседание на комисията.

Цялата работа за малко да мине в сянката на проблемите в пенсионната система. Повечко шум може и да не помогне, но със сигурност няма да навреди. Преди година именно така успяхме да повлияем да запазят размера на еднократните помощи за майките на близнаци

# 751
Цялата работа за малко да мине в сянката на проблемите в пенсионната система. Повечко шум може и да не помогне, но със сигурност няма да навреди. Преди година именно така успяхме да повлияем да запазят размера на еднократните помощи за майките на близнаци

Спомням си много добре.  Wink

И още нещо! Ето в крайна сметка резултата от "идеалните" условия в държавата! И как всъщност ще бъде "предотвратено" изоставянето на новородени: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3407851
Направо нямам думи, в що за свят живеем?! Как може някой да постъпи така?!  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire И какви мерки сега ще вземе държавата срещу извършителите?!!!

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 19:56 от little rabit

# 752
  • Пловдив
И още нещо! Ето в крайна сметка резултата от "идеалните" условия в държавата! И как всъщност ще бъде "предотвратено" изоставянето на новородени: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3407851

мерки срещу хора с душевни проблеми едва ли могат да се вземат
дълбоко ме съмнява това решение да е продиктувано от 18 м база

майката,баща й и вуйчо й не са добре психически
видях интервюто с майката

# 753
мерки срещу хора с душевни проблеми едва ли могат да се вземат

Напротив, тая Агенция за социално подпомагане, в която работят държавни служители, които взимат държавни пари, с какво се занимава, къде са били още като е била бременна майката?! Нали не искш да кажеш, че едва ли не няма нищо по-естествено от това да изхвърлят бебето в кофата?!!!  Sick

# 754
  • Пловдив
социалните не могат да разследват всяка бременна
тя едва ли е и ходила на консултации,и реално не е заведена като бременна

ролята на социалните идва след злополучната случка

майката заяви,че си иска бебето и си пожелава да е живо и здраво-а то горкото бере душа в кувиоза по нейна вина

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 20:23 от Elfita

# 755
  • София
Нова тема?

# 756
  • До хладилника, който обичам
Мислиш ли? Аз се надявам това да не става отчетна или седмична тема, а да е еднократна... Дано не греша Grinning

Мама Сання, защо така пренебрежително за "повечко шум"? Напротив. Много шум и постоянно - тези мерки в случая са глупави. Точно както писа - те наказват майките, а не карат работодателя да е коректен!

# 757
  • СОФИЯ
Мислиш ли? Аз се надявам това да не става отчетна или седмична тема, а да е еднократна... Дано не греша Grinning

Мама Сання, защо така пренебрежително за "повечко шум"? Напротив. Много шум и постоянно - тези мерки в случая са глупави. Точно както писа - те наказват майките, а не карат работодателя да е коректен!

Айде де Peace

# 758
Не напуснах, защото бях бременна вече, освен това във фирмата имаше вълни от съкращения точно тогава, по-добре по-малко майчинство, отколкото бременна и безработна

може наистина да не съм права, не знам как стои въпроса за тези майки, които се осигуряват допълнително, просто съм чувала, че има майки, които го правят, не говоря за смяна на работата с по-високо платена, а за тези, които се водят едва ли не работещи на две места
ясно е, че ги доплащат от джоба си тези пари, това не го отричам
прави сте, че аз като съм ощетена, не е редно да се оплаквам и да гледам на вуте да му е зле, но има доста ощетени майки, такива с породени деца например

# 759
"И освен това, социалното осигуряване не може да решава демографските политики. Демографската политика е политика на държавата. Социалното осигуряване е национална система, която събира парите, за да ги разпределя справедливо и правилно"
С това съм напълно съгласна с Хр. Митрева, за съжаление. За всичко останало обаче- министъра много грозно спекулира, наистина майчинството ни не е най- дългото или добре платеното, най- малкото заплатите ни са изключително ниски, следователно обезщетенията също. Наистина НОИ трябва да предлага начини за справедливо изчисляване на обезщетенията и Митрева е направила точно това- предложила е почти единствената мярка, която може да редуцира и обезсмисли изкуственото вдигане на базата. Въпроса е защо г-н Министъра Младенов е прегърнал само и единствено тази идея, къде му е наистина демографската политика?! Имаме ли такава изобщо? Съгласна съм че обезщетенията и еднократните помощи не са демографска политика, могат да бъдат част от нея, но не са цялата демографска политика. Демографската политика включва много повече неща, ама ние май нямаме изобщо такава.  newsm78

# 760
  • До хладилника, който обичам
Откога точно МТСП не е част от тази държава и не носи отговорност за гражданите й?! Колко нагло изказване.

Усмивки от старите ленти (божем паметта ми е добра за някои неща  Laughing):

Цитат
Дългосрочна стратегия за повишаване на раждаемостта е подготвило Министерството на труда и социалната политика. Това съобщи заместник-министърът на социалната политика Явор Димитров.

По думите му първата и основна цел, която МТСП иска да постигне със стратегията е да се забавят негативните демографски процеси, които в момента съществуват в България. „Имаме отрицателен прираст, висока смъртност сред децата, която е три пъти по-голяма, отколкото е смъртността в европейските страни, има и провал на модела на семейството като цяло.

Затова първата ни задача е именно да спрем тези процеси”, допълни Димитров.
http://bulgaria.actualno.com/news_43680.html

Годината е 2006-та.

# 761

Общи условия

Активация на акаунт