Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 101 366
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 440
viki, Vache e aбсолютно права за Майчин дом. Освен, всичко друго, там е много вероятно да попаднеш и на студенти, даже задължително ако си без "избор на екип" - смотания избор на екип.  #Cussing out

# 1 441
Аз лично се стресирах доста от последната новина за ТК. От една страна ми се искаше да не бях чула за това въобще, защото и аз ще съм планирано секцио там. От друга - кому е полезно да си заравя главата в пясъка? Във всички болници умират хора ежедневно. Секциото си има рискове и усложнения - това са фактите.
Какво да направим? Аз лично след малко отивам да запаля една свещ и да се помоля за добър изход за себе си и бебето си. Друг избор нямам, трябва да родя и то по този начин. Cry

Много ми е мъчно за тази млада жена Даниела и семейството й. Дори не мога да си представя какво изживяват в момента, а оставя и две полусирачета. Flowers Rose Flowers Rose

# 1 442
  • Once there was a Hushpuppy...
Vache - е права, че раждането е безплатно за всички! Няма не изродено бебе и върната от вратата на болницата раждаща жена, заради осигуровки. Това се нарича медицинска етика.
Как така си представяте неродено бебе.....защото майка му не се е осигурили или не е избрала екип? Какво,бременната да си остане такава да края на живота си Laughing

# 1 443
  • sofia
Аз също подкрепям Старлет, че 'безплатен обяд няма'  
Родилки умират навсякъде, хора умират и при операция на апандесит. Момичета, не се стресирайте, бъдете позитивни.
Ромките взимат помощи от НАШИТЕ данъци и за това, че са социално слаби не плащат.

Мама Мецана, просто ще си плати, то по тая логика като получи инфаркт или си счупи ръката, как така ще си остане човека със счупена ръка. Има закони, хайде стига вече. Като си счупиш крак в планината и нямаш застраховка....... само да те свалят до града ти струва 200 лв,  никой не е длъжен на никой

# 1 444
  • София
mamamecana, не.. сигурно си представят да роди пред Тина Киркова...  ooooh! Laughing
Нали затова има каса. Тя поема нуждите на тия дето нямат. Т.е. ние дето плащаме поемаме тия нужди. Това се нарича социално  Laughing А друг е въпроса за някои подробности около това къде кой и какво плаща. Нали в момента говорим за ПРАВА, а не за какво на нас ни харесва  Sunglasses. Но раждането, както и спешната помощ е безплатна. Неосигурените нямат право да се следят по ЗК, нямат право на болнични, а може и да имат.. нещо през социалните.. но имат право да родят във всеки държавен родилен дом без да платят и стотинка. Това е!

lyuba84, плащането на ПСС е съвсем друго нещо, не смесвайте работите  ooooh!

# 1 445
  • sofia
Един от древните мислители е казал:'Който си мисли, че знае всичко, то значи нищо не знае!'
Та и вие така Wink
В някои от ценоразписите на болниците има такъв за осигурени и не лица, та там цена от 0 лв за раждане няма за неосигурените.

Дерзайте !

# 1 446
  • Once there was a Hushpuppy...
lyuba84 - извинявай, но не ми се струва за удачно да се сравнява раждане със счупен крак. Иначе, ти мисли както ти отърва Peace
Неписано правило е да се изроди бебе при каквито и да било условия и схеми за плащане на всякъде по Планетата Земя!
Но, нека спрем да се убеждаваме Hug
Жалко за последния случай!Още една трагедия Sad

# 1 447
  • София
Люба, едно си баба знае, едно си бае  Wink Къде и какво пише по болниците няма никакво значение. Раждането навсякъде е БГ е безплатно, това е... каквото и колкото да се напише тук няма да го направи платено  Wink

Кой си мисли, че знае всичко  newsm78 newsm78 newsm78 Аз не знам всичко, но каквото съм сигурна, че знам.. го знам  Laughing

# 1 448
  • sofia
Естествено, че няма значение какво пише по болниците. Момичета, важно е какво пише в Бгмама.
Но, нека спрем да се убеждаваме Hug
Жалко за последния случай!Още една трагедия Sad
Peace

# 1 449
  • София
Естествено, че няма значение какво пише по болниците. Момичета, важно е какво пише в Бгмама.

Е, ти нали пишеш също в бг-мамма и си здравно осигурена...  Wink Който не е, ще знае, че има право да роди безплатно във всяка болница, не е нужно да бъде заблуждаван, че не може. Откога болниците са над закона? Rolling Eyes

Закон за здравето

Чл. 82. (1) Извън обхвата на задължителното здравно осигуряване на българските граждани се предоставят медицински услуги, които са свързани със:

1. медицинска помощ при спешни състояния;

2. (нова - ДВ, бр. 59 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., доп. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 01.07.2009 г.) профилактични прегледи и изследвания и акушерската помощ за всички здравно неосигурени жени, независимо от начина на родоразрешение, по обхват и по ред, определени с наредба на министъра на здравеопазването;

А Наредбата ако чак толкова задълбочено те интересува си я потърси в lex.bg  Crazy

Здравната каса ще плаща родилната помощ и на неосигурените

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 13:53 от Vache

# 1 450
  • София
Люба, обявената цена я заплаща здравната каса. В болницата, в която аз ще раждам, също е записана цената за раждане и за осигурени (440 лв.), и за неосигурени (800 лв.), но никой не търси тези пари от самата родилка. Родилката си плаща за избор на екип, ако иска. Клиничните пътеки (КП) се поемат от касата.

Това, че някой е разпечатал и закачил цените на различните КП, не означава, че очаква родилките да си ги плащат. Раждането в държавен родилен дом в България е безплатно за всички, осигурени или не, и това е факт, няма нужда да спориш.

# 1 451
  • София
Момичета,силно обезпокоена съм от поредната неприятна новина от последните дни...Кажете,моля,имате ли представа кой е бил опериращия лекар?Защо се пази в тайна?Искам да знам,а предполагам и не само аз!
Ми и на мене ми остават само няколко седмици до раждането и съм страшно притеснена! #Crazy

# 1 452
Момичета,силно обезпокоена съм от поредната неприятна новина от последните дни...Кажете,моля,имате ли представа кой е бил опериращия лекар?Защо се пази в тайна?Искам да знам,а предполагам и не само аз!
Ми и на мене ми остават само няколко седмици до раждането и съм страшно притеснена! #Crazy
На теб ти остават няколко седмици,на мен 2 дни... Не се шашкай.Каквото е писано ще стане. Според мен случая в Тина Киркова силно се различава от останалите. Пък и сега точно заради него нещата са затегнати и всички много ще внимават. Може да ни е такъв късмета. Стискам палци всичко при теб да мине ок,а мен като ме изпишат обещавам да кажа как е било. За протокола съм секцио по мед.показатели.  Confused  Hug

# 1 453
  • Sofia
Любомира, копирам ти според мен подходящ отговор от една друга тема:

И всяка смърт вече ще бъде лекарска грешка...Понякога просто се случват такива неща, ако и да си попаднал в ръцете на най-добрите специалисти. Оттук насетне и да се навивате, и да редите пост след пост квалификации към лекарите у нас, нищо няма да се промени. Всички медици се поставят под общ знаменател, всички случаи с починали също.

Съболезнования на близките.

Съгласна съм с Касита.
Огромни съболезнования на близките за сполетялата ги трагедия!
Ако обаче смъртта наистина е в следствие на белодробна емболия, то това няма как нито да се предвиди, а случи ли се просто няма спасение. Проблема е, че когато смъртта наистина е в резултат на лекарска грешка няма осъдени и ефективно наказани.

Според мен също не й е мястото тук на информацията за починалата родилка (такива случки са факт в абсолютно всяка болница, а както знаете и при домашно раждане). Не е полезна тази информация с нищо, дори няма споменат лекар, само натоварва допълнително очакващите да родят, предполагам, че някои се пазят от такива новини, но те ги застигат отвсякъде.

Направете си ритуалите за спокойствие, помолете се или каквото там правите и отидете спокойни и с позитивни мисли. Най-добре - "това на мен не може да се случи". Заравяне на главата в пясъка е, но е полезно точно в този случай.

# 1 454
Успех на всички, на които предстои голямото събитие. Нека всичко мине успешно и да има живи и здрави бебета. И да се похвалите...

Общи условия

Активация на акаунт