Здравословно хранене за децата - 4

• 41 110
  • 786
  •   1
Отговори
# 630
Уф, и аз не вярвам, но 4овекът с това се занимава. Дали може да се провери някакси това? В коя лаборатория  Rolling Eyes

# 631
Лурдес, много лесни са тези бонбони, стига да имаш наличните продукти - основното е да смеся сусамов тахан с мед, така че да стане гъста смес, добавям кокосови стърготини, може смлени на много ситно фурми или други сушени плодове, слагам също и един вид смлени ядки. става гъста смес, от която с намазнени ръце правя топчета и овалвам - може в сусам, в кокосови стърготини, в какао или каквото си решиш друго. Отделям една част за детето, а друга за нас, в която слагам малко коняк или ликьор, а също и чили. Като престоят в хладилник се стягат, но обикновено не изчакваме да се стегна много Simple Smile

# 632
  • Пловдив
Ивка, продаваните от търговзи ядки са обработени против плесени - това е задължително изискване за да се продават от търговци.

За идеи ползвам ключови думи. Знам примерно какъв основен продукт искам да ползвам и търся възможни комбинации.

Мег, питах и по-горе Embarassed, моля за извинение че се повтарям. Това обработване безведно ли е? Използваме само био ядки, не рискувам с други поради съмнения от ГМО.  bouquet

Орехите в България може ли да са ГМО newsm78 Ох,. аз края на лятото купувах пресни орехи, които съм сигурна, че не са обработени, защото се продаваха буквално на улицата, не се задържаха дълго в нас де, но все пак, за какъв период може да се образува плесен  newsm78

Мег   bouquet

# 633
  • Pb
Благодаря за бързия отговор Вери, досега не съм намерила кълнове, които да и харесат, ама ние не сме и пробвали много видове, а пък и не е много по салатите, та ще трябва да мисля по въпроса!
Пробвай с кълнове от слънчоглед - определено стават мн. вкусни, а и бързо.

# 634
  • София
  Днес ми доставиха поръчката от "Амитица". Вече имат и краставици. По 4 и нещо са, но не е 2лева бройката, както в Билла.

# 635
Благодаря за бързия отговор Вери, досега не съм намерила кълнове, които да и харесат, ама ние не сме и пробвали много видове, а пък и не е много по салатите, та ще трябва да мисля по въпроса!

Ще пробвам с белен, аз веднъж май пробвах и не ми се получи!
Вчера бях покълнала киноа и я предложих само с оцет, зехтин и сол, защото почти бях сигурна, че няма да иска, не беше особенно вкусно, но малката хапна понеже и се сториха интересни топченцата!

# 636
Киноата има особен дъх. Обикновено я правя на крекери или бисквитки. А в салата по-рядко като има и други неща- краставица, домат, магданоз.

На беления слънчоглед му трябва съвсем малко кълнче и е готов за ядене. Накисва се за 6-8 часа и после се оставя за ден най-много да покълне.

# 637
Вери - моят слънчоглед пуска кълнче 3-4 часа след накисване Rolling Eyes Зависи ли от слънчогледа?

# 638
Да, изкарва. Аз по принцип ги държа до ден, повече не.

# 639
  • Sofia
Какво мислите за бозата?
Много обичам и купувам чат-пат, детето също я харесва.
Да уточня, че купувам само от тази със захар (а не подсладител), пшеница и вода (без никакви други съставки).

# 640
Какво мислите за бозата?
Много обичам и купувам чат-пат, детето също я харесва.
Да уточня, че купувам само от тази със захар (а не подсладител), пшеница и вода (без никакви други съставки).

Аз много обичам, но не консумирам. Тази, за която пишеш каква марка е или от къде я купуваш, аз не съм срещала?

От 3 седмици готвя на малката киноа, но само на супички  с различни зеленчуци и много й харесва.
Варя я около 20 мин. надявам се да не й отнемам част от полезните свойства и съставки, но толкова четох, че се вари.

Аз нямам домашни семена за покълване, от био магазините стават предполагам да си купя качествени?

# 641
  • Sofia
От Била я купувам, само там я има от магазините, в които пазарувам.
На Бомакс е, но специална, пише Боза със захар, съставките са само тези горе, пише, че няма никакви други добавки.
Аз не бях купувала от години заради подсладителите, но откакто открих тази (благодарение на форума) се изкушавам да си пийна.

# 642
От Била я купувам, само там я има от магазините, в които пазарувам.
На Бомакс е, но специална, пише Боза със захар, съставките са само тези горе, пише, че няма никакви други добавки.
Аз не бях купувала от години заради подсладителите, но откакто открих тази (благодарение на форума) се изкушавам да си пийна.

Благодаря ти  Hug
Ще я пробвам задължително.

# 643
Белени семена могат ли да покълнат?  Thinking

# 644
Белени семена могат ли да покълнат?  Thinking
Да, слънчогледът пуска кълн. От небелен можеш да си правиш поници.

Общи условия

Активация на акаунт