Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се лекуват шевовете след раждане и колко дълго продължава дърпането?
Какви са последствията от вътрешни и външни шевове след естествено раждане?
Какви са методите за облекчаване на болката и придърпването след шевове?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се лекуват шевовете след раждане и колко дълго продължава дърпането?
Шевовете след раждане се лекуват с тетра, промивки със смрадлика, компреси с превръзка, напоена в отвара от смрадлика, и използване на спрейове като Цикатридина. Тези методи помагат за заздравяването и облекчаването на усещането за дърпане. Обикновено дърпането от шевовете отслабва след около 3-4 дни лечение.
-
Какви са последствията от вътрешни и външни шевове след естествено раждане?
Последствията от вътрешни и външни шевове след естествено раждане могат да варират от лек дискомфорт при сядане до усещане за дърпане. Обикновено болката е поносима и намалява с времето. Външните конци обикновено падат сами, докато вътрешните се отстраняват от лекар; процесът на оздравяване обикновено отнема около 40 дни за външните шевове и около 2 седмици за епизиотомията.
-
Какви са методите за облекчаване на болката и придърпването след шевове?
Методите за облекчаване на болката и придърпването след шевове включват бани със смрадлика, компреси с превръзка, напоена в отвара от смрадлика, промивки с тетра, използване на спрейове като Цикатридина и прилагане на прахчета Тантум Роза. Тези методи помагат за ускоряване на заздравяването и облекчаване на усещането за придърпване.
-
Как се извършва зашиването след нормално раждане?
-
Какви са най-ефективните методи за бързо заздравяване на шевове?
Не помня обаче колко време падаха.

.По скоро се бях притеснила да не би да са забравили някой от другите конци,че хич не искам и да си помислям за болница скоро

Сега след като са минали повече от 8 месеца, има огромно подобрение, дори бих казала нищо общо с тогава, НО... началото на влагалището ми се стува доста по-широко. Преди, когато пъхнех 1 пръст, влагалището плътно го обхващаше, от всички страни. Сега до пръста се допират само предната и задната стена, а странично има място за още 2 пръста - общо 3, без проблем. Мисля, че не са ме зашили както трябва. При вас така ли е и ако не - да си правя пластиката?
В най-добрия случаи да си както преди. Сигурно усещането ти се дължи на сухота.