Отговори
# 435
Джуди, браво, че това гайле отмина, дай, Боже всичко да  е наред и след месец!!!
Птичка, разбирам родителите на Пати, които сигурно мислят, че с Франция ще заложат на сигурно, но и на мен ми се струва нереално това събиране на средства.Преди да прочета поста на Джуди си мислих точно, че това са толкова много пари - половин милион!!!Ако ги имах бих ги дала на детето...за всички е болезнено ясно, че живота не се оценява в пари, но някои могат да си го купят.
Писах и трих в твоята тема, накрая се отказах изобщо да пиша, но тук и аз мога да си позволя да те попитам - родителите наистина ли се отказват от лечение у нас?Защото за мен нещата стоят така - почти невъзможно лечение в чуждата държава или достъпно, но по някакви причини притеснително за родителите у нас.Какво означава прозрачност и невъзможност?
Не искам в никакъв случай да ги съди или да съм на тяхно място, но какви са причините да не изберат лечение у нас - те говориха ли с лекарите тук, какви са шансовете на детето за донор, не можем ли точно донор да търсим, не може ли да вървят успоредно проучванията за лечение в двете държави?Аз бих станала донор, ако е възможно.Кое накара тези хора да изберат този труден път - кой ги отчая и с какво тук?
Не съм наивна, зная къде живеем, в какви условия и т.н....зная също, че дори да съберат парите,да направят трансплантацията, после ще имат нужда от толкова много лекарски грижи, а ако операцията не е била извършена тук, кой ще поеме по-нататък нещата?
И напълно, с две ръце поткрепям Джуди, че е редно да има единен фонд, в който да постъпват парите поименно на нуждаещите се хора, пък който не е имал шанса - да останат средствата за другите.Не е лесно да си играем на Господ, но ти наистина вриш и кипиш в кашата, помисли дали няма да намериш съмишленици за подобна идея - сред родителите на децата, които да имат знанията и информацията как да стане.
Не искам да звуча зле или някой да се засегне, но вече се чувствам виновна и едва ли не гузна, че съм жива и здрава, а нуждаещи се около мен са толкова много, че не мога да помгона на никого реално, а така дълбоко мога да усетя ужаса и отчаянието.Безсилието ми е толкова голямо, че се моля никога да не ми се налага да съм на мястото на родители като на Пати!
Егати държавата!Може и да не е проблем тази трансплантация да се извърши тук, но държавата е показала достатъчно ясно, че е редно да се съмняваме, дори да идем на зъболекар!
Чакам SMS кампанията - до толкова мога да помогна!

# 436
  • София и там където не се пуши

нуждаещите се хора, пък който не е имал шанса - да останат средствата за другите.Не е лесно да си играем на Господ, но ти наистина вриш и кипиш в кашата, помисли дали няма да намериш съмишленици за подобна идея - сред родителите на децата, които да имат знанията и информацията как да стане.

Такъв фонд е Спаси дари на в памет на малката Дарина от Варна мисля че беше, също така тези дарителски сметки може да се усвояват само срещу фактури за болници и лечение. Отделно има и такъв детски държавен фонд, но там нещата са мнооого тромави и докато нещо се разреши, пък и после докато преведат парите на болниците, то стане другата година и подобни неволи на родителите.

Иначе е ужасно това с неправилното лечение. С голямото ми дете съм попадала на лекари "богове", дано не ми се налага втори път да влизам там пък и което и да е дете, да попада в нейните или тяхни ръце.

# 437
Мами, тъжно и жалко е всичко, което става в родната ни действителност, но както уча детето: огледай ситуацията от всяка една страна и потърси хубавото в нея. Ето, Йони е добре, за Биби почти събрахме парички. дано Бог е с тях! Има добри хора, които помагат. Има и такива, като нас, които също отделят каквото могат. Има надежда да намерим човещината между нас!  А вие не искате ли малко да поразведрим темата?
 Кажете нещо за 'орязаната ваканция' или къде децата искат да са за Коледа? Поръчват ли още Коледни подаръци?
Какво мислите?

# 438
  • София и там където не се пуши
И аз съм им фен за ваканцията, но няма как да стане за тази година. Аз съм на мнение, че децата трябва да започват на 1 септември и през годината да имат по-голяма ваканция, иначе май и друг път съм го казвала, моят иска Wi  #Crazy и си събира пари и батко му събира за ел китара, аз може да се наложи да се изнеса  Joy . Така мечтая да се поотделя от тях и някъде сама да почина, но няма. Баткото (15 г) след 3 год щял да се отдели от нас  Joy , а да видим. Моите са малко български мъже дето без мама не могат .

Навън грамотевици ли ми се чуват или някой строеж.  newsm78 

# 439
В темата за ваканциите поддържах и още поддържам становището за по- кратки, вкл. лятна, но за сметка на това пък по- чести почивки. Лятната ми е безобразно дълга. Снощи обсъждахме с позната- учителка, че на хлапетата им трябва месец минимум да навлязат отново в материала, но за сметка на това опъват уши през есента, когато чак през декември могат да отдъхнат.
Нашите подаръци са готови. Писмата написахме с дребоса още миналия месец, а в неделя двамцата спретнаха елхата и другата украса из дома.
Каним се да гледаме новата серия на "Нарния" на 3D, ще наминем през Метрото за още малко гирлянди пътьом.
Със съпружеското тяло сме решили един личен празник другия месец да си го празнуваме само двамата в един хотел при познат в Павел Баня, да не виждам дете, да не виждам коте поне два дни. Аз мога и да се покъпя в басейна, съпругът ще зяпа, няма да го пускам още в топли води. Управителят ни препоръча спа процедурите, ще си ги опитам и тях, а за моя човек съм определила приказки на маса, че и масажът ми се чини все още рисков.

# 440
Със съпружеското тяло сме решили един личен празник другия месец да си го празнуваме само двамата в един хотел при познат в Павел Баня, да не виждам дете, да не виждам коте поне два дни. Аз мога и да се покъпя в басейна, съпругът ще зяпа, няма да го пускам още в топли води. Управителят ни препоръча спа процедурите, ще си ги опитам и тях, а за моя човек съм определила приказки на маса, че и масажът ми се чини все още рисков.

Завидях......(НЕ)благородно!!! Джуди да си изкарате добре, да опиташ от процедурите и заради нас....Ех....и аз се размечтах и си направих моя вариация на твоя пост........Дано след месец почерпиш,че всичко с мъж е на 6+.........

Аз пък обичам ваканциите.......Вярно, дългите водят след себе си проблема - кой ще гледа децата при работещи родители и без помощ......Но пък винаги съм била за ваканциите......

Извинявам се,че не съм редовна в последно време в темата......Но.....нищо за хвалене....Т.е. страх ме е да кажа на глас,че за сега Рая се справя що-годе добре.....А я знаете моя Рая,че не е от ученолюбивите и като майка и все ваканциите я влекат.....Дори имаме 6-ци по математика и български....Това въобще не е за вярване, но с английския е много зле, въпреки,че баткото е постоянно над нея......

Не искам да звуча зле или някой да се засегне, но вече се чувствам виновна и едва ли не гузна, че съм жива и здрава, а нуждаещи се около мен са толкова много, че не мога да помгона на никого реално, а така дълбоко мога да усетя ужаса и отчаянието.Безсилието ми е толкова голямо, че се моля никога да не ми се налага да съм на мястото на родители като на Пати!

Чакам SMS кампанията - до толкова мога да помогна!

И  съм гузна....не си сама....А за смс-ите се чудя дали наистина се помага с тях или аз паак съм по съмненията.........

Защо всички нации могат а ние не? Защото сме се концентрирали да си пречим.

Аз отговарям така...:Защо ли............?Профилактиката на душата,или хигиената ни на мислене е различна!
Страхът,чувството за вина и гневът са най-опасните отрови за нас!
Любовта към себе си е чудодейният балсам!
И накрая,да не забравяме,че трябва да намери ме Мир ...в душите си!
Стана доста философски,но всяка дума има значение,това се усеща не се учи,но много малко хора го могат!!!!!!!! Hug

Подкрепям тези думи.....Птичка Peace

Поздрави на всички, хубави емоции днес ви желая на всички!

# 441
Гърми яко и светка, Dorothy - все едно е лятна или пролетна буря  Laughing!

За ваканциите - вижда ми се пресилен проблема, дори не виждам проблем!Ние не сме взели да се оплакваме, че коледните и новогодишните празници ще са през уикенда, нали  Wink?

Моите деца все още искат някакви играчки за Коледа, което ме радва.Коледа и Бъдни вечер винаги празнуваме у дома - за нас са семейни празници и никога никъде не пътуваме.Ходим на гости на роднини и т.н. по Коледа.Ако имаше някакъв зимен лагер за ваканцията, с удоволствие бих пуснала Лъчезар - това ще е истинската почивка за детето, а не да виси у дома, да скучае и да се чуди каква щуротия да измисли.

След малко отивам да се срещна с класната, за да говорим за истеричната учителка по френски и да организираме допълнителната родителска среща.
Лъчезар само няколко дни след родителската беше вдигал ръка и взимал участие в клас, т.е бил е забелязан и беше получил шестица.Французойката му обърнала внимание, че "...виждаш ли, че като имаш желание, можеш да изкарваш хубави оценки...", но е факт, че му се обърна някакво внимание след като потърсих от нея обяснение за двете двойки и доста подробно и обстойно и обясних, че детето е отличник по езика, взима частни уроци от години и няма начин от незнание да получи слаб 2 и то на два поредни теста.Както ви казах тестовете му бяха отвратителни - не беше отговарял дори на повечето въпроси, на тези, на които е отговарял е писал глупости.Мнението на частната учителка беше "бунт".Училищната учителка явно е успяла да извади всичко негативно от него и го е провокирала идеално...
Разказвам ви това, защото психоложката ми каза, че трябва да отстоявам знанията на детето, т.е. - ако видя слаби оценки или малоумен тест, който го е объркал и не е имал за цел да извади реалните му знания, да отида, да се срещна с учителката и да искам обяснение и да настоявам за обективен изпит и оценяване.Естествено, трябва да съм наясно зад какво заставам и какви са знанията на сина ми.Каза ми също, че нарочат ли си веднъж детето, посмъртно само не може да се измъкне.Оказа се права - явно инстиктивно бях защитила Лъчезар за знанията му по френски, може би съм респектирала учителката, защото бях изключително категорична и точно на следващи час детето се прибра с отличен - на устен изпит!

Джуди, намислили сте го идеално, блазя ви  Hug!

# 442
  • България, София
те са известни с мачкането на децата и докарването на някой случай докрай, за да ги направят по-дисциплинирани. Правило ми е впечатление също, ако някъде ги водят на състезание, не ги допускат до никой, държат ги сбрани на едно място и не позволяват да си говорят с някой от друго училище  #Crazy

Това за учителите от СМГ ли се отнася? Интересно ми е като мнение пък и ще ми бъде полезно.

# 443
 Judy: Пиши на лична кой е хотела. И аз планирам нещо подобно, а Павел баня ни е близо.

# 444
На мен от всички тези гръмотевици и проливен дъжд преди малко ми замириса на море навън newsm78
Вчера се разписахме с една тройка по математика. Разбира се, виновна е госпожата Naughty, защото изисквала за определно време да се реши задачата. Оправдания, към които изпитвам силно съмнение, че точно тя е виновната.
Инак утре сме на ексурзия в някаква ферма за щрауси на 80 км. от София. Точно когато времето се развали и вероятно децата ще се намокрят докато обикалят.

# 445
Инак утре сме на ексурзия в някаква ферма за щрауси на 80 км. от София. Точно когато времето се развали и вероятно децата ще се намокрят докато обикалят.

До сините щрауси ли? Дето е до Съевата дупка? Моя мъж така и не благоволи да спре да я видим......А минахме край нея, имаше туристи, въобще......Дано си изкарат хубаво, поне е нещо интересно и нетрадиционно.....

Тук на всеки 20 мин. сезоните се менят.....Беше слънчево, после тъмно и дъждовно, сега пак светна.......

# 446
http://www.btv.bg/story/1043472200-Razvitie_po_sluchaya_s_5godis … lyana.html?ref=nf

Това,мисля,че отговаря на всички въпроси,поставени към мен.
Разбира се,че вря и кипя,но да не дава Господ,да прибягна към подобна кауза,иначе няма да се замисля.
Утре,ще се реши какво е решението на фондацията,но дотогава,съм горда,че повече от половината пари се събраха и до седмица,Биби ще е в Германия. Laughing

Ако не ме лъжи паметта,миналата година по това време,се събираха за Анджи 200хил.евро,и се събраха за 20дена.
Сигурна съм,че може но трудно се гради доверие,особено когато става дума за пари. Peace

За ваканцията,и то по Коледа,ми се струва пак пресилено,точно тогава сняг пързалки,си е много добра оферта. Wink

Подаръците както всяка година са,от към количества,а не от към качества и свръх скъпи и модерни. Joy

# 447
Тук на всеки 20 мин. сезоните се менят.....Беше слънчево, после тъмно и дъждовно, сега пак светна.......
hahaha Joy Joy Joy

# 448
Ах, Джуди - върна ме в прекрасни спомени. Павел Баня е едно фантастично място, а хотела - ммммммм приказка. Обичам това място, обожавам перлените вани , басейна и масажите....
По отношение на ваканциите - както казват мои приятелки имащи късмета да отглеждат децата си в цивилизовани страни - никъде няма такива разточителни по отношение на време летни ваканции като у нас, в България. Абсолютно против съм това 3 месечно нищоправене. Че кой ще е този родител дето ще си позволи 3 месечен отпуск за да си гледа децата през ваканцията???? Дори и учителите дават някакви летни дежурства, ако не се лъжа. Аз съм в отпуск 2 седмици, таткото също, а през останалото време? Отмина времето на бабите по селата. За коледната ваканция съм си пуснала отпуска, през пролетната те по традиция са на зелено училище, ама тази безкрайна лятна ваканция омръзва и на децата.
Подаръци  newsm78 newsm78 В голяма чуденка сме. Нито са деца, нито големи, но и моите като при Боби акъла им все в играчките. Нека- аз адмирирам игрите им - и до сега играят във всяка свободна минута с играчки. Вечер на бюрата има повече играчки отколкото учебници  Laughing

# 449
Птичка, вчера вечерта даваха репортаж с детенцето по btv. Гледах го и накрая Биляна като погледна в камерата с тези големи очи, много ми стана мъчно. Защото никой не знае какво го чака в утрешния ден, а за детето си човек дава и душа и сърце. Аз пуснах по 1 смс от двата си телефона, не е кой знае какво. Дано и тя, и всички останали дечица да се оправят и да радват и нас, и родителите си.
Мамо Цоцоланке, фермата се намира в село Долна Баня. Предупредили децата, че там собствениците ще ги почерпят с по 1 сандвич от щраусово месо и по 1 сокче. И по желание, който иска да си купи щраусово яйце. Отчало нашия се беше много въодушевил от идеята, но после е проверил в нета колко струва и се отказал. Каза, че с тези пари щял да си купи игра за PSP-то Joy
Донесе декларация за подпис, че сме запознати с условията на екскурзията, но нито среща ни е организирана, нито са казали на децата коя фирма е наета да ги вози.

Общи условия

Активация на акаунт