Отговори
# 645
Одеве изтичах до Джъмбо - май ще се разберем за подаръците - има цяла серия с тъпи кечисти - ще закупя някой и друг , зер дечицата ми само от това се вълнуват напоследък.
Я......,че хубава идея ми даде,трябва ми образователното куче на Фишър Прайс,може и да не е на български.
Че голяма скъпотия по нашият край,пък за Ивана ми се ще,да и го взема това кученце.
Не само към теб но и към всички Софийски мами,ако имате път към Джъмбо или го мернете на промоция,да ми пишете на лични плисссс..... Praynig Praynig

# 646
  • Вече на светло в София
В нашия клас доколкото ми е известно момчетата не се бият. По скоро момичетата закачат момчетата. Пощипват ги, дърпат им косите, гонят се. В съседен клас беше станал бой миналата година. Едно дете беше наплюло друго и се бяха сбили. Не знам какви последствия е имало. За дисциплината на класа много дължим на предишната госпожа ( от 1 до 4 клас) . Успя да сплоти и мотивира класа да е задружен. Иначе и в нашия клас има портаджии - двама, трима. Останалите не ги обичат, странят от тях, но не налитат на бой.
За размяната на подаръци за Коледа - Днес разгледах Панаира на книгата в НДК. Има хубави идеи и за момчета и за момичета до 10лв. се намира прилична книга за подарък, която да не е скучна, да има хубави илюстрации и да е нещо актуално. На повечето щандове има отстъпка 20%. Grinning
Благодаря ти, Боби, за линка. Днес говорих с друга учителка и тя потвърди, че в нашия правилник са 70 извинени отсъствия сумарно за срок. На 15.12 има род. среща тогава ще видим... Thinking

# 647
  • София
на мен товаа ми се вижда абсурдно. Както и да го смятам, ако едно дете се разболее три пъти през срока за по една седдмица, или му се наложи някакъв ангажимент от вида състезание, олимпиада и др, то половината ученици трябва да се явяват на тази изпити или да влачат протоколи! Я по-добре попитай други родители дали изобщо има такъв случай в историята на училището. Мисля, че само вдигат гири, заради големите ученици.

за боя - не всички момчета се бият, но има двама или трима, които си се ступват. Но някак те са от едини същ калибър, а не е някакъв тормозот двама върху един. Обаче в класа на щерката, горния набор, беше ужас - всички момчета постоянно се биеха, представете си нещо стадо млади шимпанзета, които постоянно делят територия. Понякога си мисля, че набор 98 просто са по-нервни и дори агресивни, вече ще започна да вярвам в китайските зодии за годината на раждане!

# 648
И аз не говоря за системен тормоз, а за ступване, непрекъснато, не двама-трима, а десетима, по двойки или тройки, ту този, ту онзи се сбил, засега без трайни увреждания, но ежедневно побийване, което на мен не ми изглежда редно, както и не ми излежда редно бездействието на училището и безнаказаността на подобни прояви, защото това не води до нищо добро, те сега пробват и ако не бъдат санкционирани ще продължават да пробват докъде могат да стигнат. Информацията я имам от сина си, от време на време потърпевш, понякога вероятно и провокатор,  но аз дори не бих разбрала, ако той не ми казваше. Нито забележка, нито привикване в училище, нищо! Като че ли това е едно обичайно училищно ежедневие, в което никой не вижда нищо притеснително. Днес  е набит, утре той е набил...и така докога!?
Така ли е във всички училища?

# 649
  • София
мисля, че е така, но в различна степен. Според мен критерият е дали има пострадал и оплакване - ако няма пострадали, отдава се на пубертета и "те са момчета, буйни саа", ако стане някой сакатлък и последва оплакване, тогава може да се задействат. Те сякаш се надушват.

# 650
нова: това, за което говориш не е нормално. В нашия клас да има 1-2 'сбивания' за месец, и то някой казал на друг нещо и последвало блъскане. Основно се бие едно момиче, което все ходи да се дразни с другите и си получава за това ритници.
Вашата ситуация определено не е нормална, но надали можеш да направиш нещо щом в самото училище не им дреме.

# 651
  • 1st floor
Момичета, нещо ви поизгубих Embarassed покрай притесненията по малкия...Не иска да си прави един кариес, сменихме трима зъболекари - не иска и не иска да го работят с машниката. Боли го. Упойка никой не иска да му сложи, въпреки , че правихме тест за алергия към стоматологични упойки. Tired Щяло повече да го боли и да счупи иглата...Главата ми се е запалила и само за това мисля. В петък съм записала час за лазер - скъпичко е , но дано повярва , че така няма да го боли и да даде да се доизпили зъбчето. Praynig
От каката нямам какво да се оплача, освен че някакъв вирус с леко разстройство, болки в корема и гадене, отново ги тръшна с малкия.
В понеделник прави първата класна работа по БЕЛ - ще видим след десетина дена какво е сътворила.
Гледам , че обсъждате коледните подаръци , та да питам мъжките майки за Нърф-а. Може ли стреличките да се забождат в обикновени дрехи или се лепят само върху жилетките? newsm78

# 652
Момичета, кажете си според вас куверт от 10лв. за нова година дали е нормална цена....Вкл. безалкохолно, паста, пържени картофи и пилешки хапки? Ще се разменят ли подаръци при вас? И до колко лв.?

Непокорна, чувала съм,че с лазер било супер.....Дано се похвалиш скоро, че всичко е наред!

# 653
  • 1st floor
Ех, дано... Tired
Десет лева ми се струва добре  newsm78...то зависи и от порциите, де ...и къде ще празнуват...
Ще си разменяме подаръци на принципа на томбола - падна ни се момченце - мисля да взема триизмерен пъзел някакъв /от тези със сгради и замъци/. Тавана е пет лева, малко ще ги надскочим, но мъничко...

# 654
  • София-България, Израел - където си поискам
При нас също ще си разменят подаръци на принципа на томболата Peace подаръците за около 10лв. така се разбрахме Wink
събрахме и по 10лв. за тържеството, но май няма да е достатъчно newsm78 решихме на боилинг да ги водим Peace

# 655
  • Майничка
Боулинг и при нас, кувертът е 13лв., в т.ч. анимация. Ще подаряват момчета на момичета и обратно (по равен брой са) до 13лв.

# 656
Мама Цоцоланка:  нали се готвим за РД, та ще споделя цените: сандвич+пърж. картофи + 2 безалкохолни =прибл. 6 лв. Тортата ще я купуваме отвън, но 1 парче е ок. 2.40 т.е долу-горе се връзва цената. Ако пък имат и програма за тази цена си е направ супер. За КОледно тържество никой нищо не говори, та се страхувам да не измислят нещо в последния момент, защото резервирахме ски от 23 вкл. За подаръци също не се чува да разменяме.

# 657
Вчера ми беще съобщено, че ще трябва да се постарая newsm78 и да приготвя нещо за коледния базар другата седмица, на 20 и 21 декември. Та днес ще поразгледам нета за рецепти. Миналата година правих едни пиленца от варени яйца, пълнени с крем сирене, ама се въртях с тях цяла вечер. И за големият трябва да правя също тази вечер, това пък за техния базар.

# 658
Ние ще правим коледуване. Синът има едни наричания, които вече е научил.
На мен се паднаха печените ябълки и таткото ще свърти коледен кекс, без яйца и масла. Онзи ден по повод друг празник прави същия. Изфуках се на колегите с него и ми завидяха.   Laughing Обаче сърце не ми даде да ги лъжа, че и пере и простира, пък той искаше...    Cry Получи устни похвали, но без картичка, а се надяваше човекът...
Иначе ще има нещо като базар, но за едно момче, за което се събират пари и на което трябва да се помогне. За него ще има организиран концерт също утре вечер. За базара ще избродирам салфетка, т.е. избродирах я /свещник с коледна украса и коледна звезда/, но сега трябва в неделя да го изпера, да го изгладя и да го рамкирам, да придобие вид.
И нашите ще си разменят подаръци- нормално. Още не знам дали за момиче или за момче ще купуваме, та седя и чакам.
За Коледа ще си правят купона сами и ще се черпят. Големи са вече. Синът, без друго, още от две години процедира така със стария си клас. Даже се организираха до сега и сами купуваха подарък на г-жата и торта. Ще го видя тази година, че нали са си нови един на друг. Та куверт нямат, който- каквото.

# 659
Нашият клас ще си  празнува в класната стая, за мое голямо облекчение Peace Миналата година празнуваха извън училище и беше голям сняг, та правих едни плонжове с таксита....Събрали са си парички, ще се черпят, ще купонясвят, както казва Дани и ще танцуват Joy Кой знае как ще се гонят с момичетата....... hahaha

Общи условия

Активация на акаунт