Юлски смешко тук ми се кокори...и през смях - аха да проговори

• 25 806
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС   bouquet
Моля ви за малко инфо за многократните пелени Praynig какви ползвате,какви са предимствата пред другите (еднократните) цени и т.н. четох ,четох и се огелпих.Ако намери някои време нека пише Hug

# 661
Здравейте мамчета и бебчета. Аз отдавна не съм писала, но нищо ново при нас. Иначе си ви чета редовно и съм съвсем в крачка с това какво  правите  Laughing
Много сте готини всички на срещата, чак ви завидях.....оооо още месец и малко и ние се прибираме в БГ, че колко прабаби и дядовци и лели и чичовци го чакат малкия (бабите и дядовците идваха за по седмица).
Честит имен ден на Ангел на Диман и на всички които също празнуват. Ние днес ставаме на 4 месеца   Grinning
оффф забравих всичко което исках да пиша... Rolling Eyes

# 662
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ!  bouquet

Еййй, каква дискусия стана за това 'куче помиярче' и то съвсем извадено от контекса... Crossing Arms А представяте ли си, че аз пък казвам понякога на големия 'на мама чудовището'...ужасно, а?! Mr. Green

# 663
Еййй, каква дискусия стана за това 'куче помиярче' и то съвсем извадено от контекса... Crossing Arms ..............

А бе....... дискусия да има....  Laughing

Честит празник!!!   bouquet  bouquet

# 664
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ!  bouquet
Еййй, каква дискусия стана за това 'куче помиярче' и то съвсем извадено от контекса... Crossing Arms А представяте ли си, че аз пък казвам понякога на големия 'на мама чудовището'...ужасно, а?! Mr. Green

Що да е извадено от контекста? Все едно да кажа: "Ами, аз към моето дете се обръщам с "Джуджакис, мъниче, чавести". Тъй де, да не съм изрод, да му викам "на мама чудовището"."
Първото нещо, което ти хрумва е, че те оприличавам като изрод, щото казваш така на детето си, нали? Нищо лично, не те смятам за изрод Simple Smile. Пример просто давам. Същото важи и за кучето помиярче.

Като говорим за "помиярчета":

Селма, общо взето - да!  Grinning  bouquet

# 665

Цитат
Селма, общо взето - да!
  hahaha Знаех си!  Mr. Green

Диването,да беше видяла сега как моята бебка се зарадва на "малкото диване" на екрана!  Grinning

# 666
и аз мисля,че малко се преиграва с това пумиярче,ама да не ме вземете сега за пристрастна.просто е близо до акъла,че джут едва ли е искала да нарече на някой детето куче-пумиярче.тя е достатъчно възпитан човек и освен това има чувство за хумор,ама явно тоя път нещо недоразбрано и излезе чувството за хумор. от мен толкоз по въпроса!

за захранването да си призная напследък започнах да се двоумя дали да не е слд 5 навършени месеца,защото наистина ще стане много пристрастен към гърдата и кърмата....наистина се разколебах. спира ме това,че акото му все още има топчета,което говори за незрял стомах (незнам дали е вярно ил иса форумски легенди)....оф просто много държа да не му разсипа стомаха,че имаме много здраво фамилна обремененост,а и алергий също:( иначе признавам си без бой,че вчера баща му яде едно ябълково пюре (мус му викат тука и правят май сладкиши с него),а аз съвсем леко си топнах пръста,но наистина почти нищо нямаше на него,а само колкото да му замирише и му дадох,а той се размляска...май искаше още,ама няма:)

каши и аз мисля засега д ане давам,че и мой Алессандро не върви най-слаб,та ще бъде по преценка.ще захраня със зеленчук,както се препоръчва по новите схеми. и аз мисля картоф с малко кърма,после ще добавя малко морков към картофа,а после ще му мислим.

# 667
Гаца Баца (марита), според мен няма такова нещо като пристрастяване към гърда...е, има, но на различна възраст и вече се води за отклонение... Wink

Диване, 'на мама чудовището' понякога звучи много ласкаво на фона на поведението му. Twisted Evil Но си права...може и ген да е! Mr. Green

# 668
Маритке, и аз се чудех, чудех и реших, че започвам след 1 седмица - сега ще събирам чисти картофи и моркови Wink

Предпочитам да започна да захранвам, отколкото да дохранвам с АМ, че имам чувството, че ми намалява кърмата - яде начесто и както беше спрял едното нощно, пак го върна.

Диване, малкото диване е много сладко тук  Peace

И моят Денис е се социализира лесно, което считам единствено за предимство  Peace

# 669
анди,то няма,няма,но да ти кажа едва ли моето дете ще може д апие от шише,ако му дам:( представям си,ако изкара още два месеца така,както сме сега как ще е....абе не съм решила аз.принципно съм за колкото се може по-късно захранване.мисля и да не замествам цяло хранене,ако ситуацията не го изиска-примерно не почна работа и се налага понякога д аме няма вкъщи.

тея,аз нямам особено мнение кое е по-доброто между по-ранно захранване и АМ.

# 670
*Teyа*, а защо не искаш да даваш АМ ако наистина ти намалява кърмата (а не е просто скок на растежа Embarassed)...все пак е по-добре за стомахчето отколкото захранването. newsm78

Гаца Баца (марита), около мен има доста късно захранени деца (което дори не е късно, а нормално захранване) и няма нито едно, което да има проблем с шишето или лъжичката. А пък и след 2 мес ще е много по-голям и готов за нещо различно от гърдите на мама.

# 671
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Ехее то човек една разходка в парка да не направи и вие сте се разписали и писали  Simple Smile

Диман честит имен ден на твоето Ангелче!

Therisa и ние не плакахме на последните 2 Пентаксим-а. Все едно нищо не са ни правили - оглежда си се геройчето, хили се и на мен ми става по-спокойно от страховете по ваксините...
Ооо и аз съм по-спокойна вече с ваксините!

Селме това за кърмата го четох в една тема тук във форума - беше мнение. Цялата работа тръгна от там, че в парка понякога се разхождам с една мама, която има дете на 1г. и тя е спряла да кърми януари т.г., та тя ми каза, че е напълняла доста като е спряла да кърми + липсата на движение зимно време и снощи аз се разрових обаче не се сещам за заглавието на темата, а не съм и писала, за да я проверя сега в "отговор на моите публикации". Направи ми впечатление, че и други майки са писали, че напълняват и за това реших да питам вас, дали има нещо вярно  newsm78 Не знам дали има връзка с цикъла - аз един месец имах, а мин. месец не ми дойде, даже вчера си правих тест ама не съм бременна  Laughing  иначе щеше да е пак юлче  Crazy

За захранването - аз ще си слушам доки (не джи пи-то) и ще захранвам на навършени 5м.

# 672
Габриела категорично отказва шишето, дори вода не иска. С лъжичката като давам капки за колики я приема. Как ще я нахрани баба и, като съм на изпити незнам. Днес за сметка на нощните хранения, направи пет часова пауза.

# 673
За къпането - ние отдавна се къпем под душа в коритото и нямаме никакви проблеми на този етап  Hug
За захранването - смятам да започна от 6 - 7 месеца да започна ако качва добре, ако ли не от поне 5 навършени  Naughty

Честит имен ден на всички именници
[/size]  bouquet  bouquet  bouquet

# 674
пепке,многократните пелени са по-екологични за околната среда и за бебето разбира се.има от чист памук,има смесени с полиестер,има и с бамук (аз не съм най-спец де. клер е такава).някои държат абсолютно сухо като памперсите,други не.примерно тези от чист памук са като едновременшните и държат мокричко,а и се сменят на всяко пишкане,но за сметка на това детето ти няма допир с никакви съмнителни субстанций.може да с еползват с гащички,които да запазват дрехите сухи (има найлоноеи,а има и вълнени.аз имам двата вида,но предпочитам вълнените от еко гледна точка),а може и без гащички,но ще си мокри панталонките,а и неможеш да ползваш боди.ако позлваш много ще с еусложнява преобличането. другите дето са тип джоб или всичко в едно (за мен с апочти днакви,но предпочитам джоб,че може да сменяш само вътрешността,а и май държи по-сухо) държат по-сухо и отвун ,и отвътре,но аз съм пробвала едни,дето май вътрешната част,дето задържа урината в пелената е от синтетични материи и затова е толкова сухо...те с апо-удобни,но не тотално екологични....абе има мноого варианти-подложки всякакви,пелени всякакви и аз не съм баш още най-наясно,но не излизат по-евтино поне на мен.тук памперсите са ми на много тънки пари,аз имам и специални бонове от тук-от там за намаления и многократните пелени като си сметна ток,вода,перилен препарат,а и самите пелени.....
това го правя казах по-горе защо.иначе нощем все още слагам памперс,но обмислям варианта да го махна...само да видим как.сигурно ще ползвам от тези,дето казах,че държат сухо,но ще им набутам вътре повече подложки.те "улавят" пикото в себе си и колкото по-дебел е слоя от подложки-толкова по-дълго издържа пелената.е това е на кратко принципа.

Общи условия

Активация на акаунт