Отговори
# 585

ЗА голямо бебе (фетална макросомия) може да се говори при бебета над 4000 г, а в някои учебници дори над 4500 г
Моето го превиждат над 4200гр ShockedДа се замислям ли за ресекцио ThinkingИ това ми го казаха преди 2 седмици...Сега колко ли е станало-незнам Confused

# 586
Още повече в самия метод на  установяване на теглото на плода с ултразвук е заложена грешка.

# 587
Ми да той човека си каза +- 100,200гр отклконение,което за ман пак си означава над 4кг...
....................................................
Започвам да се разпадам духом Cry

# 588
  • ул. "Мечтание"
На мен ми казаха и през двете бременности, че отклонението може да стигне до половин килограм.
Ти нещо ми спомена, че само по размер на главата са го определяли колко е бебето.  newsm78

# 589
На мен ми казаха и през двете бременности, че отклонението може да стигне до половин килограм.
Ти нещо ми спомена, че само по размер на главата са го определяли колко е бебето.  newsm78
   И крачето мериха....или тазобедрена ства ли да беше Thinking

# 590
  • ул. "Мечтание"
Ясно!  Peace Аз не съм разбрала явно.

# 591
За да се определи теглото на бебето се вземат поне две компоненти като често се вземат 4 - BPD [Biparietal diameter], HC [Head circumference], AC [Abdominal circumference] and FL [Femur length] и въпреки това: Doing an ultrasound to estimate fetal weight near term is a very common practice, one still employed by many OBs, especially with large mothers.  However, research clearly shows that this is a very questionable practice.  The accuracy rate is very low, many women are pressured into interventions that do more harm than good, and even the mere PREDICTION of macrosomia (large baby) alters the way physicians perceive and treat labor.
A number of studies have questioned the use of ultrasound for estimated fetal birth weight.  Given its inaccuracy and resulting interventions, this does NOT seem to be a justifiable use of the technology unless co-existing conditions like diabetes are present (even then, some research questions its use).  However, it does remain common despite the research against it.
Всъщност се мери дължина и обиколка и по посочени таблици се преценява колко може да е теглото. т.е. при дължина на бедрената става (примерно) еди-колко-си, еди-какъв-си процент от бебетата имат тегло еди-колко-си. Но твоето бебе съвсем спокойно може да не попада в този персентил. Ето оттам и голямата грешка. 100-200 г my ass (простете за френския), отклоненията са до половин килограм, има си изследвания.
Пълната статия тук: http://www.baby2see.com/medical/charts.html

# 592
Моето го измериха по трите параграфа, точно преди секциото - 3 кг. Резултатът - 2.650 кг  Whistling. А и куп други подобни съм срещала. Тъй че 100-200 грама хич не са толкова  Peace

# 593
Много ми се искаше да съм вестителка, така че ще "открадна" новината на мама Elenia от януарската отчетна тема:

''ВИКТОР СЕ РОДИ В 9:05, 3,900 кг., 51 см."

Няма подробности, но да й е живо и здраво момченцето на Elenia и много да я радва!  Hug

# 594
  • Пловдив
  bouquet Страхотно!!!
Да и е жив и здрав малкия Виктор!!!
   bouquet  bouquet  bouquet

Дано бързо да се възстановява и да разкаже как е минало Peace

# 595
Да е жив и здрав "малкият" Виктор!  Grinning А на Еления - бързо възстановяване и да разказва какво се е случило!  Laughing

# 596
  • ул. "Мечтание"
Да дам малко подробности - сутринта към 4 часа е прокървила. Отишла е в болницата. Направили са ѝ секцио сутринта. Но не знам защо е било секциото. Дали въобще са опитали нормално раждане.

# 597
  • Пловдив
Нощни очи, а при теб как е положението?
Нещо започващо не се ли обажда?  Simple Smile

# 598
  • ул. "Мечтание"
Имам си системно контракции днес цял ден. Може би ще е тая вечер или утре... но не знам, надявам се да не забавя нещата... иначе са тръгнали със сигурност вече...

# 599
Имам си системно контракции днес цял ден. Може би ще е тая вечер или утре... но не знам, надявам се да не забавя нещата... иначе са тръгнали със сигурност вече...

Аууу  Heart Eyes  Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт