Отговори
# 180
  • София, Павлово
Честито бебче Мамамила! Да е живо и здраво и много да ви радва.

Честито да е името и много късмет да носи на седмичната именничка Мина, на Мунка!

Ох, момичета като ви чета понякога се отчайвам, че каквото и да правим все под ножа ще ни сложат. Явно все пак често първото секцио не е било безпричинно и нещата  се повтарят. Аз сега като разбрах, че ще станат трима моите мъже и както по-често второто бебе става по-голямо.. Яни шест дни преди термин го извадиха 4700гр представям си тоз момък колко може да стане  Shocked  И нищо, че чета как таза се отваря спрямо бебето и това с голямото бебе не е причина да не се роди вагинално, си ме хваща страх (хем имам още доста до Май месец).

Хубав ден на всички и стискам палци на всички, които се надяват вече бебо да излиза - да го направи, и то по-най добрият начин  Hug.

# 181
Изпуснала съм много...Сега попрегледах темата.
Честито на всички, които вече са родлили!   bouquet
На останалите- хубава бременност и прекрасен финал!    Hug

# 182
Мамарина мерси за пожеланията! Да почерпя най-накрая  Laughing

Момичета, в предродилната имах 2 майки от ромски произход и на двете им боднаха окситоцина, само аз бях без.

# 183
Може би разликата е там, че ромките ги "мъчат" до последно. Simple Smile
Медикаментозна индукция за VBAC - окситоцин на бавна капка и при установяване на регулярни контракции се спира. 
МАмарина, дай да ти пратя един-два филма, за да спре да те е страх. Orgasmic Birth ще ти подейства добре, мисля. Wink

# 184
 Значи вече и тях са подкарали, с тази липса на пари, трябва да усвояват по клиничните пътеки.

# 185
Медикаментозна индукция за VBAC - окситоцин на бавна капка и при установяване на регулярни контракции се спира. 
Така беше при мен при второто раждане.

# 186
Здравейте,
Много събития са се заредили тук. Прочетох новата тема "на един дъх".
Честито   bouquet и полкон за куража на родилите майчета. Прекрасно и гладко кърмене ви пожелавам.  Hug
Аз очаквам вече с нетърпение моите две чертички. Дно не се забавят много  Blush

# 187
Лили, шапо, както казват французите!Свалям ти шапка, че планувате  четвърто детенце  bouquet

# 188
Моят термин от 4 ноември стана...24 ноември ноември... Shocked Cry Малко сложно за обяснение, но накратко - искаха да ме хоспитализират (утре) защото официално преносвам една седмица. естествено аз хич не искам в болница, а и много добре знам, че този термин е супер сгрешен, въпреки че това е терминът, определен ми със супер добрата техника на Марков в 20та седмица  (аз по принцип съм със супер странен цикъл и овулация и по последна дата на цикъла трябваше да родя около 30ти октомври, затова ме водят по размери). И обикновеният ехограф (на моя глава днес отидох на друго място) показа термин 20-25ти, като категорично в момента явно съм си около 38 седмица+- няколко дни и в никакъв случай и дума не може да става за преносване. и така. сега трябва наново да се пренастройвам, утре пак да говоря с док, защото уж му имам доверие, той знае колко държа да тръгне естествено и че има нещо съмнително в датата (преди 2 седмици друг ехограф даде подобно "отклонение") и пак ме иска в болница:((((((

не знам дали ме разбрахте, супер объркано е с тия мои термини, но поне съм спокойна, че не преносвам и няма опасност за бебка. дано все пак тръгне скоро де, но когато тогава, ще гледам да не го мисля.

лошото е, че заради тия чести промени и пренастройки, започвам да губя търпение и като нищо скоро се съглася и да ме режат и/или индуцират и...но не не, няма засега, стискам зъби, започвам с позитивното мислене и така.

mari:) - започнах с чая от малини. очевидно не се налага супер ударни дози засега, но ще си пия по една две чаши дневно. и ананас си купих, пък да видим...

# 189
Хриси, наистина голяма обърквация с тия термини  newsm78 Как може такива големи отклонения се чудя. Да не би просто бебчето да е малко и затова да дава по-късен термин? Щом и на хубав апарат от добър специалист са казали този термин? Нали все пак термин след 20 г.с. не е адекватен вече, тъй като само до тогава всички бебчета се развиват еднакво? Не знам дали чак в болница да влизаш при това положение, но поне на тонове не трябва ли да те викат по-често? Просто да сте спокойни, че бебето се чувства добре.

# 190
Хриси, а нямаш ли някакви подозрения за датата на зачеване примерно, т.е. някакъв интервал от една седмица, да речем, в който сте опитвали по-интензивно? От 30 октомври до 24 ноември има почти месец, това ми се струва огромна разлика...
Пий си чайчето, яж си ананаса, разхождай се, казват, че и сексът помага за започване на раждането. Виж на какво попаднах: http://www.bellybelly.com.au/articles/birth/natural-induction-methods
Хайде, само се дръж и не се поддавай на паника и на мисли за рязане. Толкова време си се подготвяла да раждаш естествено, няма да се предаваме на финала, я!  Hug

# 191
Здравейте, момичета. За мен днес новините не са добри  Confused Мечтата ми за нормално раждане избледнява с всеки ден и така до сряда, 17.11. Та накратко:
Бях на ЖК, първо слушахме тонове - ОК. Получих една силна контракция и акушерката каза, че била страхотна, като за предродилна   Laughing После обаче - нищо общо. Влизам при докито, вика, че с телефона спяла до главата и само ме мислила кога ще звънна да тръгва да ме изражда. Да, ама не. Качвам се на магарето - НИКАКВО разкритие, напук на всичките серии силни контракции и болки, които получавам често (както и болките в кръста, прорязванията отдолу и т.н.)   Shocked Шийката - леко омекнала, изобщо все едно нямам 2 дни до термин. Отиваме на ехографа, видя се цялата глава, върти си я детето - не е изобщо ангажирана в таза, даже леко високо. Размерите на бебата - 3600 гр. (аз едва имам 160 см.), малко слонче за фината си мама   Crazy Плацента - 3 степен зрялост, води намалели. С една дума - няма накъде да чакаме. Измолих срок до сряда, тоест поне два дни да минат след термина и тогава да лягам под ножа  cry В понеделник ще отида на тонове и ще уговорим точна дата и час. На излизане такъв рев му дръпнах, после в колата   newsm45 А толкова исках да опитам най-естественото и вълнуващо нещо на света. Не бързам да се отчайвам, все пак има още 4 дена и ще се моля   Praynig Докторката каза, че има все пак и минимални шансове да си тръгне бебето въпреки пълната липса на родова дейност. Но нейната прогноза е, че главата не се ангажира заради по-малкия ми таз и няма шанс да се случи това. Иначе матката е с добра активност, не е проблемът в дългото приемане на магнезий. Просто не трябваше да чака толкова много малката ината скорпионка  baby_neutral
Хайде, оплаках ви се, до скоро   Rolling Eyes

# 192
Мимчето, нали е нормално да се чака до 41ва седмица и нещо?Защо не пробваш с хомеопатия и клекове, стой клекнала колкото много често и продължително, помага за ангажирането на главичката.

# 193
Мимчето, нали е нормално да се чака до 41ва седмица и нещо?Защо не пробваш с хомеопатия и клекове, стой клекнала колкото много често и продължително, помага за ангажирането на главичката.
Така е, но доки заминава на семинар в петък. Плюс това счита, че плацентата вече е износена, а и чакането ще уголеми още повече бебка, което за скромните размери на таза ми не е благоприятно (тоест и да тръгне бебето надали ще може да излезе по нормалния начин). Тесният таз беше една от причините за предното ми секцио и макар след една бременност да се е разширил малко, не е за голям плод.

# 194
  • ул. "Мечтание"
хриси-писи, мимче  Praynig Praynig Praynig

Стискайте зъби и не се отчайвайте!  Hug И не се паникьосвайте, с вас сме! Знам, че можете да се справите страхотно, само отбивайте атаките!

Мимче, щом тоновете са добри, няма значение че плацентата е трета степен, нормално е да е толкова. Нормално е и водите да са намалели, а бебето може да не качи и грам повече! Не се поддавай на лоши мисли!
Бебе 3600 НЕ Е голямо бебе! Съвсем нормално си е! Peace

Общи условия

Активация на акаунт