млечни крусти

• 15 884
  • 33
  •   1
Отговори
здравейте мили мами,от известно време се тревожа и реших да питам вас,ако може да ми помогнете със съвет,все ще има мами минали по този път.Моя син има т.нар.млечни крусти,някои им викат трески,корички...ровех се из нета,но не намерих кой знае каква информация.Педиатъра каза,че може да се разпостранят на всякаде по веждите,бузите...гледам бебо има и зад ушите Cryпредложи ми някаква медицинска козметика казе че е МУСТЕЛА СТЕЛАКЕР.Имали мами исползвали тая козметика и има ли ефект,аз си я купих вчера намазала съм го веднъж още,дано помогне Praynig,уплаших се като ми каза че може да се распострани навсякъде Cry,преди това съм го мазала с бебешко олио,но не съм забелязала да намаляват Sad

# 1
Имахме по главичката и веждите. Лекарката ни изписа пяна на A-Derma, ползвахме я при всяко къпане - след около 2 седмици коричките се изчистиха напълно и повече не са се появявали  Peace

# 2
чай от диви теменужки е то4но за това. полива се главата при къпане,може и да се пие!!!

# 3
  • София
Аз ползвах крем на Клоран. Освен да мажеш може и нежно да разресваш с гребенче. Не очаквай обаче да се махнат за ден-два.

# 4
  • София
 И моя син имаше упорити. 2 месеца ги ресах с гребен, зехтин, бадемово масло... Ходихме при дерматолог каза: себореен дерматит, ще мине с времето. Но на мен хич не ми харесваше гледката на главата му и продължих да търся подходящата козметика. Това се оказа крема Клоран. Е, от 3 намазвания беше чисто нов. Не съм и предполагала. Иначе имаше и по веждите и по челото и слепоочията и ушите и бузите му бяха грапави. Ушите и челото мажех с Линола Уреа. От Мустела не съм доволна, но си зависи от детето. Трябва да намериш подходящата козметика за него.

# 5
  • Ямбол
Аз също ползвах шампоана, който е като пяна на А-derma и останах много доволна. Само след няколко измивания започнаха да изчезват и повече не се появиха. Започнах да го ползвам веднага щом се появиха.

# 6
  • София
Синът ми имаше само по скалпа. Аз съм използвала крема на Мустела. Крустите изчезнаха с две намазвания.
Мажа вечерта, оставям бебето да преспи с шапка, къпя сутринта.

# 7
Използвах крем на AVENE, пробвах и на Мустела, но продължаваше да има дълго време. Накрая изчезнаха от само себе си, но все пак намазвахме всекидневно до край.

# 8
Крема на Мустела се справи с крустите на сина ми точно с две намазвания.
Мажех сутрин и вечер го изкъпвах и изчезнаха.

# 9
  • В.Търново
Ние използваме шампоана на мустела против крусти-след 2 къпания няма и следа!Много е удобно,тъй като шампоанчето престоява на главичката само 1-2 мин и изплакваш,няма да чакаш  Peace

# 10
Ние използваме шампоана на мустела против крусти-след 2 къпания няма и следа!Много е удобно,тъй като шампоанчето престоява на главичката само 1-2 мин и изплакваш,няма да чакаш  Peace
                  Аз съм на същото мнение и опит Peace

# 11
Аz съм противник на цялата таzи химия. След като с НИЩО не я маzах, не се опитвах да ги махна с гребен или нещо подобно, коричките иzчеzнаха zа има няма 1 месец Wink.

Теzи корички не са болестно състояние, не драzнят детето, в 99,99% иzчеzват сами, драzнят само майките, че детето им не е като от корица на списание

# 12
  • гр. София
Дъщеря ми имаше страшно много крусти повече от месец, които мажех с бебешко олио, но не минаваха. Бебето се дразнеше и ги пипаше, дори няколко пъти се разкървави. Педиатърката ни посъветва да ги мажем с Мустела. За около 10 дни всичко се изчисти и повече не се появиха.

# 13
Значи има по главата и зад ушите? Никъде не? За козметиките не мога да помогна, но да споделя, че моята щерка имаше, според мен малко, по главата. Появиха се сравнително късно - след 6ти м, а и заради доста коса не се и виждаха и не можех да преценя колко са точно. Но нарочно нищо не съм правила. Оставих ги да се изчистят сами и така и стана. Единствено след годинката започнах след баня хууубаво да разресвам косата й с нейното гребенче и това много помогна. Не съм мазала даже с олио. Но все пак ако лекарят ви е преценил, че сте за мазане - вземете си мерки и ще мине, спокойно!  Hug

# 14
Да,ползвах точно Мустела,за около 10дена т.нар.крусти изчезнаха

Общи условия

Активация на акаунт