Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 474
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
имат размери, има различни тави.  премери си дъното на едно гнездо и по него търси.
В СЗ има в РОДА- в Галерията - като тази на цялата ми мъфинка по-горе е -бяла  на ивици.  Нещо около 5лв запомних цена  newsm78 Точно тази хартия обаче не ми харесва - залепва тестото - едни и същи мъфини, поставени в тази и цветните хартии.
Същите ги има и в Метро - на домашните потреби, точно до тавите за мъфини.
Има с/у DM-а, който е на Парт.Евтимий и Цар Симеон - над църквата. А точно с/у църквата има магазин ТСМ - там са малко по-скъпи, но има и цветни.
в м-н КЕВ имаше - сега не знам дали има, утре имам път там - цветни. (бившия електродом)

# 181
Благодаря за бързия отговор, ще премеря. А височината им еднаква ли е на всички, че тези 2.8 см. ми се струват много плитки?

# 182
# 183
момичета, преди малко направих мъфини със сирене, но от вътре ми станаха много глетави. Уж спазих точно рецептата и пак не станала. Това за втори път вече. Къде бъркам?  newsm78

# 184
момичета, преди малко направих мъфини със сирене, но от вътре ми станаха много глетави. Уж спазих точно рецептата и пак не станала. Това за втори път вече. Къде бъркам?  newsm78

На какви градуси печеш?

# 185
ами печа ги в ето това, незнам на колко градуса пече, но със сладките мъфини нямам проблем, стават невероятни, но със солените, независимо какви не ми се получават, явно някъде бъркам, но къде  Tired
http://bochko.snimka.bg/other/m-fini.553904.21638928

# 186
Питах за градусите, защото предположих, че ги печеш на високи и затова не ти се изпичат, поне така е при фурната, с този уред не съм боравила....
Защо не пробваш, да ги направиш солените във фурна ?

# 187
Питах за градусите, защото предположих, че ги печеш на високи и затова не ти се изпичат, поне така е при фурната, с този уред не съм боравила....
Защо не пробваш, да ги направиш солените във фурна ?

ами сега пробвах - остатъка от сместа ги направих във фурна - предварително загрята на 150 гр. с вентилатор от горе и отдолу печене - резултата е същият глетав. Явно бъркам някъде в рецептата  newsm78

# 188
  • под тепетата
 ice , аз пека горе-долу на 180 градуса почти всички във фурна.Кажи по коя рецепта ги правиш

# 189
# 190
ако сиренето ти е по-меко така става  Peace Или го нарежи и остави да поизсъхне ден и тогава полрзвай, или смени сиренето.

# 191
  • под тепетата
пък и ми се видя много, както и олиото...На гъстота как ти се получава тестото? Моето за солени мъфини обикновено е малко по-гъсто от кексово тесто.

# 192
ами по-гъсто ми стана и леко лепкаво, като го вдигна с лъжицата се точи бавно надолу  Embarassed
дано да добиете малко представа,че не обяснявам хубаво  Peace

# 193
  • под тепетата
Пробвай с по-малко мазнина ( 1/2 чаша) и направи половин доза, да не те е яд поне.Друго не се сещам какво да те посъветвам, не съм имала такъв проблем. А и друго си помислих - дали няма да станат без вентилатор- само на горен и долен реотан.
 Ето,правя ти сравнение между тези на Мариета , които правя даже и само с обикновено брашно като нямам царевично.
 Мъфини - мързеливки
Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. мазнина - равни количества разтопено масло и олио
1 ч.ч. царевично брашно
1 1/2 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. натрошено сирене

В тази последователност се разбъркват продуктите с вилица. Сиренето се добавя най-накрая. Получава се рядко тесто, по-гъсто от това за кекс. Разпределя се във формички и се пече в предварително загрята фурна на 180 гр. за около 20 минути. Слагала съм и чубрица, също става хубаво.

При теб брашното е по-малко, но пък олиото и сиренето са в повече.Пробвай тези!

# 194
ок, благодаря ви момичета, ще пробвам и друга рецепта и ще пиша после резултата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт