Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 616
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
Какво съвпадение, nas , и аз днес ги правих Peace. Но без глазура, защото ми бяха изяли шоколада Joy

# 421
Те и без глазурата са превъзходни  Crazy

# 422
Мъфини"Rainbow"по идея на nadeto pm за шарени мъфини,но мойте заприличаха на дъга.

# 423
И какво от това, пак са си ефектни Peace

# 424
Здравейте!
Имам следното питане. Как е най-добре да се съхранят мъфините за една вечер (ясно е - под ключ за да не ги излапат домашните през нощта  Laughing ) така че да не изсъхнат много и да не станат твърди до сутринта? И дали като се опекат още топли да се затворят в кутия или хартиен плик, за да се "отвърнат"? И ако се повтвърдят дали да не ги претопля сутринта за да са като току що опечени... Това ми е чуденката.
(Идеята ми е да ги направя вечерта, а да ги поднеса сутринта, но все пак да са хубави, а не на подметки)

# 425
На нас пък ни харесват най-много точно, когато са престояли поне една нощ, вкусът им е много по наситен и хващат една супер тънка хрупкава коричка, която обожаваме, а вътре са си все така мекички и пухкави. За съжаление много рядко ни остават за следващият ден.

# 426
Здравейте!
Имам следното питане. Как е най-добре да се съхранят мъфините за една вечер (ясно е - под ключ за да не ги излапат домашните през нощта  Laughing ) така че да не изсъхнат много и да не станат твърди до сутринта? И дали като се опекат още топли да се затворят в кутия или хартиен плик, за да се "отвърнат"? И ако се повтвърдят дали да не ги претопля сутринта за да са като току що опечени... Това ми е чуденката.
(Идеята ми е да ги направя вечерта, а да ги поднеса сутринта, но все пак да са хубави, а не на подметки)
Топлите мъфини не се затварят в нищо.Просто ги остави на изстинат напълно и после можеш да ги прибереш в кутия или хартиен плик.За една вечер не изсъхват ,а даже някои стават по вкусни когато престоят.На сутринта ,ако искаш топли мъфини само ги претопли за няколко секунди в МВ.

# 427
От толкова време не съм влизала тук, че чак съм си забравила и профил и име, и всичко. Simple Smile
Прекрасни творения!
Имам конкретен въпрос- могат ли да се правят мъфини с яйца на прах и ако някоя от вас е приготвяла по този начин, може ли да споделите съотношението?
Simple Smile

# 428
Благодаря за успокоението, че не би трябвало да се прецакат за една нощ!
Току що направих първата тава (със сладко от вишни) и са божествени!  Flutter
Предчувствам, че ще трябва доооооста тави да опека за да остане нещо и за утре  Laughing

# 429
някой може ли да сподели някоя друга тайна за бухването на мъфините? Изпълних рецептата с точност и прецизност- пресях брашното , бакпулвера си беше точно количество, предварително е загрята фурната и пак и пак не искаха да бухнат...станаха едни сбити и плътни...защо така се получи??? Четох рецепти в чуждестранни сайтове и там 90 % от рецептите включваха смес от 1 ч.л. бакпувлер и 1 ч.л. сода (на около 2 ч.ч. брашно...) някой да е пробвал така ...? много бих искала да се получат мъфини с големи шапчици Simple Smile мерси предварително Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 430
  • под тепетата
И на мен скоро ми се получи същата история, а не е като да правя мъфини за първи път. Само дето се надухаха и после спаднаха мистериозно. Намирам причините  ( може би!) в :
1. напълних много чашките
2. бакпулверът беше от Лидл и забелязах, че е 15гр пакетчето и сложих 2/3 от него ( а може би трябваше цялото  Thinking )
3. брашното не е било качествено или съм сложила много
 Ще има повторение, щото така не ми харесва  Close

# 431
  • София
labrex , току що направих Секретарските кексчета -прекрасна рецепта!
Направих малки промених-вместо бакпулвер сложих сода+лимонтозу.За шарка използвах кафена лъжичка кафе .Станаха перфектни-пухкави и леки!
Трябва да има за утрешните гости,но не се знае дали ще оцелеят  Simple Smile

# 432
labrex , току що направих Секретарските кексчета -прекрасна рецепта!.........

stefa, радвам се, че ти харесват!  bouquet Ако не остане за гостите, забъркваш още една доза, поне са лесни! Grinning Peace

# 433
Ето ме със сутрешните изпълнения:)

Мъфини със сирене:
Авторска рецепта:))

Мъфини със сладко от ягоди - от тук!

# 434
Бенита, Бенитаааа, вся раздор в семейството ми  Joy Днес бях решила да не влизам в кухнята, но докато разглеждах преди малко тази страница, моите мъже видяха мъфините с ягоди и се примолиха за такива  Laughing Е, как да им откажа? А със този вид сладко, което е в малки кутийки дали ще стане?

Общи условия

Активация на акаунт