Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - V ЧАСТ

• 28 615
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
6, 17, 21, 33, 35, 41

# 196
  • Linz
Изглеждат ми логични.

# 197
 Laughing

"Аз знам как да се управлява Вселената. И кажете моля, защо ми е да се втурна за един милион?!..."
Най-умният мъж на планетата руският математик Григорий Перелман даде първото интервю година след като се отказа от Наградата на хилядолетието – 1 милион долара.
Тя му бе присъдена от математическия институт "Клей" в Кеймбридж за доказването на хипотезата на Поанкаре.

http://dnes.dir.bg/news/jivot-vselena-8524867?nt=10

ПП
Ето ни причина да си пуснем числата, Рени. Ама щом тия са "логични", ще трябва да ги кажеш ти.

# 198
като става въпрос за гении, ето още един:

Никола Тесла – тайнственият гений

научната работа е скъпо занимание. без пари няма открития, въпреки че и безпаричието не бива да отказва гения.

http://pcworld.bg/14150_nikola_tesla_tajnstveniyat_genij&page=5

# 199
  • Linz
Не се изразих правилно, числата ми се виждат подходящи и ще ги пусна. Нищо, че не съм пускала фиш поне от 15 год.

Вчера някъде четох интересна информация за съединения, които могат да поставят началото на живот в открития космос, а сега не я откривам Confused

# 200
Аз пък казах: Ние като не знаем как се управлява Вселената, сме опрели до единия милион. Обаче логичните числа никога не печелят. Интуитивни трябва. Разчитам на теб.

ПП Имаше виц в репликата ти. Много ми хареса.

# 201
Ще ви опонирам без особено желание. Печеливши числа няма. Числата нищо не печелят. Има печеливши личности, но те не са измежду играещите тото.
Рени, спечелила си много от това, че 15 години не си играла. Не, че има лошо в това да имаш пари, но едва ли успеха е в джакпоДа. В България ми се струва, че най-продаваната стока е надеждата. Продава се навсякъде и докато има кой да я купува ми се струва, че няма да се оправим. И в надеждата лошо няма. Лошото е, че е превърната в стока. И преди българина е търсил бялата лястовица, но днес дава последните си пари за нея. Вяра няма, а за надеждата плаща.

# 202
  • Linz
Не ме влече да играя тото, никак. Хлапетата обаче се впечатляват от лесното и бързо забогатяване. Искат нова, по-голяма къща, която да напълнят с домашни любимци и надеждата им е само в тотото.
Сещам се, че веднъж сънувах числата от тотализатора, после така и не се поинтересувах дали са излязли наяве. А веднъж уцелих тройка с 13, 27 и 28. Не може да се разчита на мен.
Не ми зор за милиона. И да управлявам Вселената не ща, искам само времето да управлявам!

Вица какъв беше?

# 203
и при нас голямата къща се свързва с възможността да се напълни с добитък.  Laughing

# 204
Рекорд с антиматерията

Много стабилен антиводород
http://gazeta.ru/science/2011/05/05_a_3604281.shtml

Физиците в експеримента ALPHA в CERN, които се занимават с проблемите на антиматерията, са успели да стабилизират молекули антиводород в продължение на рекордно дълго време - около 17 минути. Това е много повече от предишното време на живот на молекули антиматерия, „улавяна” от учените. Постижението за толкова дълъг живот на антивещество в експериментални условия е важно, защото позволява пряко, а не косвено, да се изучават неговите свойства.
Античастиците са "двойници" на обикновените частици, които имат същата маса и спин. Само че, някои други квантови характеристики на античастиците са противоположни по своето значение на съответните хараткеристики на частиците, например - електрическия заряд. При сблъсък на античастица и частица те изчезват и се получава отделяне та голямо количество енергия.
Според съвременните представи, след Големия взрив са се образували еднакви количества частици и античастици, т.е. теоретично еднакво количество вещество и антивещество би трябвало да са унищожени напълно, но все пак не се е случило така, поради което и нашият свят съществува.
Направените оценки показват, че след Големия взрив от всеки 10 000 000 000 частици вещество и антивещество е оцеляла само една частица вещество. Посоченият феномен носи името барионна асиметрия на Вселената, но до този момент не е съвсем ясно,  защо е оцеляло веществото, а не антивеществото, в какво е принципното им различие.
Изучаването на свойствата на стабилизирана антиматерия дава надежда да се ориентираме в нейните свойства и, съответно, в причините за съществуването на нашия свят именно в неговата текуща форма.

# 205
А, да. И пак открили гена на щастието - 5-HTTLPR.
2008 вече веднъж го бяха "открили", сега пак. Само че - сега били намерили 2574 "свидетели", а преди - само няколко десетки  Laughing Един човек от Лондонското училище по икономика бил казал...

# 206
А срещали ли сте напълно щастлив човек? Но не само моментно такъв.

# 207
Ами май има някакво такова психическо отклонение.

Емоциите са "защитна реакция на организма". Така че - не може едновременно "напълно щастлив" и "нормален".

# 208

Емоциите са "защитна реакция на организма"...

Освен, ако не са от онези пагубните, с опустошително действие и дълготраен ефект.

Можете да установите каква е степента на вашата щастливост в момента, чрез тестовете в тоз нАучен труд:
www.translatorscafe.com/cafe/file/?id=10902&Uplo

Моите резултати хич не са удовлетворителни, затова няма да ви ги цитирам.
Но пък си намерих нещо ценно:

"Щастието се състои в дейността. То е течащ извор, а не застоял басейн."
Джон Мейсън Гуд

# 209
...Освен, ако не са от онези пагубните, с опустошително действие и дълготраен ефект...

То има всякакви отклонения.

На пагубните емоции с опустошителното действие би трябвало да се противопостави като защитна реакция някаква друга емоция до евентуален баланс.
Но пагубната емоция, малко преди да стане пагубна, е емоция, която се противопоставя на причината за самата нея. Така че си има защитна функция, определено. Пречи на безразличието ти към това дали ще настъпи или не, държи те нащрек още преди да си имал повод да я изпиташ, кара те да се предпазваш от причините да настъпи.

Общи условия

Активация на акаунт