Цьолиакия-тема 6

• 71 892
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Браво на г-жа Терзиева, благодаря й за това че ни уведомява за направените справки!   bouquet
Бистре, Благодаря и на теб!   bouquet

Дали пък да не направим някаква книга или нещо подобно с тези запитвания и да вкарваме в новия сайт или фейсбук, тези нови данни.
Ще ги допълним и към електронния бележник оттук (този към Гугъл). Някой скоро вкарвал ли е неща там?

# 586
Относно моето изпратено запетване до Радиком, за какаото, което произвеждат вече повече от седмица няма отговор от тях, но го смених с другото на Др. Йоткер и проблем вече няма. Отоците вече са съвсем на изчезване!  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

Искам да ви попитам знаете ли за кашкавал Родопея - тип Балкан дали е свободен от глутен. На вкус много наподобява едновремешния балкански кашкавал, но дали не съдържа глутен? Много е вкусен и много го обичаме.

Благодаря за горепубликуваните писма, ще са ни от полза.

Последно: в киселото мляко Мил Блу също има. Веднага се показа резултат, за съжаление. Close

# 587
Алра,аз от месеци купувам само Родопчанка от пита.Повече ми харесва и от Пършевица,и от Елена...И Родопея съм купувала,и той ми хареса,но вече не го намирам в Кауфланд.И за двата вида  не съм питала производителите ,а и не помня някой да е споменавал да го е правил,но то хубавият кашкавал си личи,а и цената говори  Grinning.А за Родопея една позната,собственичка на магазин за хр. стоки беше ми казала,че е един от малкото узрели кашкавали на пазара. Peace
Еее,пустото какао,какви поразии е правило...Важното е,че открихте проблема Hug.

# 588
Ехаа страхотни новини и много безглутенови продукти накуп  smile3501Благодаря!

Миленка,подкрепям предложението. Peace

Момичета кажете ми ,дали е редно вече да захраня с бобови - леща примерно и каква?Иска ми се да давам храни ,които малко да й регулират стомахчето.

# 589
Здравейте момичета,
направо съм си виновна че не намирам време за темичката.
Крис е порастнал много, вече хапва доста повече неща.
От два дена яде на Сачи детските кремвирши, слагаме вече яйчице в супата, млекце на Верея кисело, оранжевото без глутен.
Ориз започнахме да хапваме по малко.
Аз съм по добре след операцията, възстанових се .
Разбирам че могат децата ни да си хапват сникерс и ММ , това е чудесно Simple Smile

# 590
Алра,аз от месеци купувам само Родопчанка от пита.Повече ми харесва и от Пършевица,и от Елена...И Родопея съм купувала,и той ми хареса,но вече не го намирам в Кауфланд.И за двата вида  не съм питала производителите ,а и не помня някой да е споменавал да го е правил,но то хубавият кашкавал си личи,а и цената говори  Grinning.А за Родопея една позната,собственичка на магазин за хр. стоки беше ми казала,че е един от малкото узрели кашкавали на пазара. Peace
Еее,пустото какао,какви поразии е правило...Важното е,че открихте проблема Hug.

Родопея има в Кауфланд, сигурно не си го видяла. Аз изпратих запитване от сайта им, но все още нямам отговор. А иначе наистина е много хубав, и на вкус и  като цена, но  дали има пшенично нещо в него, май само те си знаят.

Днес си взех от безглутеновата смес за хляб от Техра. Междудругото доста нелюбезни тия хора, на стълбата ни държаха. Малко просташко.

Но може ли да кажете сега - като гледам състава е картофено нишесте и оризово брашно. Как правите хляб от него. А може ли да се използва като обикновеното брашно за сладкиши? Май бях чела някъде,  че можело. Но в главата ми вече е каша  и не си спомням кое къде четох.

Благодаря ви  chef

# 591
Здравейте, Мами, имам нужда от малко спешна помощ - имам детенце на 2 години и 7 месеца с множество хранителни нетолерантности, включително към глутен. Днес по невнимание в яслата са и дали кифла с мармалад. Току-що ми се отпусна в ръцете и заспа, има и лека температура. Има ли нещо, което мога да и дам, за да намаля негативния ефект от поетата алергенна храна?

# 592
Иринче,много неприятно....Няма какво да направиш,за съжаление Sad.Бъркали сме им в гърлата,веднага след поглъщане на храна с глутен.Аз лично нищо не постигнах,само страшно го стресирах  ooooh!.Но повишената температура няма  общо с поглъщането на глутен.От нещо друго е.

Алра,в нашият кауфланд просто няма Родопея.И за голямо мое съжаление,спряха и суровите продукти на Стара планина.С доста мазнина са,но 1-2 пъти в месеца си хапвахме от тях,Макси много ги обича.

# 593
rozi_maxi, благодаря ти!

# 594
Здравейте момичета браво на Биси   bouquet продуктите стават все повече и повече:-)
Миленка аз още не съм давала на Дани бобови храни, наша докторка позната ми препоръча да изчакам още малко пък и той не им е фен.
Още нямам отговор от Лотото за гризките с царевично нишесте.
Желая ви хубави празници и да сме здрави.

# 595
Може  ли пак да ви попитам, че разглеждам разни рецепти и се чудя като пише оризово брашно, това ориз само смлян ли е или има още нещо добавено? или дообработено? Може ли да се получи примерно в чопър? И същото си мисля за нахутено брашно.  Т. като искам да направя едни кюфтенца и се чудя дали мога да си смеля нахут или трябва да купувам брашно специално. Мерси Hug

# 596
Алра,и нахута и ориза са доста твърди.Рискуваш да си изгориш уреда,а и няма да стане така фино както да си купиш направо брашна.Имайки в предвид,че нахута се вари около 2 часа,толкова е твърд,изобщо се съмнявам че е възможно да си го смелиш Thinking. Hug

# 597
rozi_maxi , благодаря! Тогава явно ще трябва да са купешки! Hug

# 598
Аз пробвах да смеля ориз и си остават едни такива макар и дребни частици, не е добре за тесто. Ако ще го вариш после, като грис - става.
А нахута, ако го вариш иска 12 часа накисване, камо ли да го мелиш така  Mr. Green

# 599
OK! Няма да пробвам Peace

Общи условия

Активация на акаунт