Цьолиакия-тема 6

• 71 892
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
Миленка,аз слагам от най-обикновения,евтин ябълков оцет.Пише  оцетна киселина ,аромат на ябълка.Ако е по-скъп,може да е истински,правен от ябълки.А нали четохме,че слагали хляб,за да ферментират по-бързо.

# 616
Миленка аз от зелените салатки не съм давала още защото аз като хапна от тях ми се подува корема на др ден и не смея, единствено ако е от двора на баба Grinning Оцет и аз не ползвам, само сок от лимон, гледах и едно предаване  и там говореха, че за момента най-удачния вариант е лимоновия сок пресен Wink

# 617
Може ли да ми кажете в кой магазин продават от безглутеновата смес  (брашно) за хляб на Schar? А цената каква е, знаете ли?

# 618
За София - има брашно на Шаер във повечето Фантастико (9,50/кг.), в Пикадили, в диетичния магазин на Шишман, след 6-то у-ще, в диетичния магазин на Плиска - зад хотела, в диетичния магазин на ул. Гоце Делчев, 1 спирка след Красно село (към центъра). Тези се сещам в момента...
Цената е подобна навсякъде.
Ако искаш по-точни подробности може да питаш и на лични  Hug

Някой питаше за оризовите кори (май Аlra), вчера взех от диетичния на Гоце Делчев.

Странното е, че малкия хрупа сурово зеле и няма проблем с него. Айсберга също, но само на листата налита, не на салата.  Simple Smile

# 619
За София - има брашно на Шаер във повечето Фантастико (9,50/кг.), в Пикадили, в диетичния магазин на Шишман, след 6-то у-ще, в диетичния магазин на Плиска - зад хотела, в диетичния магазин на ул. Гоце Делчев, 1 спирка след Красно село (към центъра). Тези се сещам в момента...
Цената е подобна навсякъде.
Ако искаш по-точни подробности може да питаш и на лични  Hug

Някой питаше за оризовите кори (май Аlra), вчера взех от диетичния на Гоце Делчев.

Странното е, че малкия хрупа сурово зеле и няма проблем с него. Айсберга също, но само на листата налита, не на салата.  Simple Smile

Благодаря за адресите! Ще си потърся Peace

А тези оризови кори, които си споменала за баница стават ли? Че тъкмо мислех да  точа, доста ще ме облекчат. Crazy

# 620
Ами сега четох нещо в интернет и вядах, че други болни са имали проблеми с пастите за зъби. Вие кои пасти ползвате? Възможно ли е те да дадат сериозно отражение? ooooh!

# 621
За малкия ползвам Ненедент (без флуор), иначе се обсъждаше че БлендаМед е евентуално безглутенова, но по-обикновената  Thinking

Едно нахутено хлебче: http://vkuhniata.wordpress.com/category/%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D1%8 … 1%85%D1%83%D1%82/

И една тема, в която елдата и кафявия ориз са на почит и има много подходящи рецепти за нас:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=501041.15

# 622
Благодаря, нахутените хлебчета ги  знам и правих. В по-долен постинг беше написала за оризови кори. Те специално ме интересува за баници и баклави стават ли?

# 623
Баница става, ето от вчера я качих  Simple Smile Правила съм и щрудел с ябълки и орехи, също става. Баклава не съм пробвала, че малкия не знам дали ще й е фен.
http://celiakbg.blogspot.com/2011/05/blog-post_17.html

# 624
Супер, много благодаря. Сега ще купя кори, толкова много обичаме и щрудел и баница! Laughing

# 625
alra - и аз правих баница с оризови кори и стана абсолютно същата като обикновенната само че по  по-различен начин от Миленка:

Рецептата незнам кой ми я беше пратил  Embarassed но намазняваш малка тавичка със олио или чисто масълце и започваш да стриваш или трошиш оризовите кори на тъничък пласт,отгоре натрошаваш сиренце или смес от яйце и сирене и така редуваш докато си напълниш тавичката.Аз използвах един капак от йенско стъкло ,много мъничък -колкото за малката .Отгоре заливаш със смес от разбити яйца и газ.вода и слагаш тук-таме няколко бучици чисто масълце и печеш.Става много вкусна и мекичка баничка а това че корите са натрошени изобщо не се забелязва след като се изпече,не се различава по нищо от баница с обикновенни кори  PeaceА също така горещо ти препоръчвам една рецепта за бърза баница с кашкавал която ми предложи Рози и аз много харесвам,страшно вкусна и лесна е  newsm10 Разбиваш едно яйце,прибавяш 2-3 с.л. пълни кисело мляко,натрошаваш хляб,,настъргваш на ситното ренде кашкавал, доста ,да стане като рядко тесто,масълце - разбъркаваш хубаво и печеш докато се зачерви дабре.Идеална рецепта ако имаш останал по-корав хляб,много е вкусна!Тази доза е отнова за много малка баничка -капака в който я пека е с диаметар около 14-15 см.  Hug

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 12:27 от poxy 80

# 626
poxy 80, много благодаря за вниманието! Днес си купих оризови кори от китайския магазин, още не съм ги отворила, но вече съм ги намислила как ще станат. Виждам ги страхотни, а с тези финички кори, сигурно ще са невероятни! Ще пробвам и баничките с кашкавал Peace

Мерси отново Hug

# 627
Аз направих баничката която Миленка качи в блога с рецептите и стана страхотна за кояето много се радвам и малкия я хареса мисля да пробвам и др вариант:І) Открих в Кауфланд едни шоколадови и ванилови сокчета от соя, но пише че не съдържа ГМО, глутен, лактоза. Производство Белгия казват се Alpro soya ( в картонени кутийки от по 250мл. има и по-големи) може и да ги знаете:-)  Grinning

# 628
От тези млекца на Алпро има и кисели соеви, по-скоро са като кремчета - пак 2-3 вида:
http://corporate.alpro.com/en/organic-food-production-belgium/br … nds-products.html

# 629
Днес Емма става на две годинки   party023!
Пожелаваме си само здраве,пожелаваме го и на всички вас! HugЕто и тортичката с която се почерпихме,като за първи път мисля че добре се получи  Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт