Остров Сокотра, Йемен

• 3 338
  • 14
  •   1
Отговори
Днес попаднах на статия за това място и ми се струва наистина удивително! Реших, че някой ден непременно трябва да го посетя, а дотогава ще проучвам възможностите как се стига до там, настаняване и т.н. Някой случайно да е пътувал до този остров  Grinning?
http://idi.bg/blogs/view/blog/1270

# 1
Не съм била, но карй Оман има подобни пейзажи. Peace
Обаче бих избягвала още известно време всичко що е край Аденския залив.. Stop

# 2
Обаче бих избягвала още известно време всичко що е край Аденския залив.. Stop
А, да и аз си го помислих! Иначе ми се струва интересна дестинация, още повече, че не е много туристическа, което всъщност ми харесва  Wink!

# 3
  • зад парка
Имам приятели, които бяха посетили мястото преди 100 години, когато все още нямаше войни и имаше 2 Иемена. Все още имам в къщи черупки на морски таралежи оттам.
Бях разглеждала снимки и слушала разказите им... така че от детството ми името "Сокотра" е свързано с представат ами за екзотичен островен рай  Laughing

Островът има невероятен подводен свят.

# 4
страхотно изглежда. Мечта.
но знам, че йемен не е за туристи, особено пък за жени. за сокотра в частност нямам идея, ето първото, което ми излезе за трип http://www.socotra.tripod.com/visit-socotra
оман е близо и е далеч по-безопасно.

# 5
Ама като запускате тези теми и акъла ми взимате. Айде още една дестинация в списъка.  ooooh!
Трябва тази вечер да я предложа на мъжо и да гледам колко високо ще подскочи в див ужас.  Grinning
Мехди изглежда страхотно на снимката.

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 18:47 от AvrorA

# 6
Трябва тази вечер да я предложа на мъжо и да гледам колко високо ще подскочи в див ужас.  Grinning

О, аз току що я предложих на моя и вече е фен  hahaha!

# 7
Уфф..и аз се замислих..
Ама нещо не откривам добри хотели.. newsm78

# 8
Питах милото. Той е ходил в Йемен, тогава е имало малко туристи, предполага, че сега са още по-малко. Доколкото разбирам ал кайда имат бази в страната и сега не е много за препоръчване. Но дори и без тях, местното население традиционно било въоръжено до зъби - момчетата над определена възраст свободно могат да се шматкат по улиците най-малкото с нож (ятаган), което е признак на възмъжаване. Без нож мъжът не бил мъж. Сега се сетих и за разни зловещи истории свързани с празнуване и оръжия там.

Иначе имало два типа туристи - на лов и традиционен туризъм.

# 9
Ирак и Афганистан също са много интересни дестинации , но пустите войни може и да не ни позволят да ги видим в тоя живот  Sad
Хубавото е , че има толкова много достъпни и красиви места.

# 10
Ех, Ирак... там си заслужава да се отиде на туризъм.
За съжаление, за да видиш ранната асирийско-вавилонска култура трябва да отидеш в Берлин или Лондон. А от известно време - и в САЩ.

# 11
Ха, изненадана съм от темата WinkТочно снощи се върнах от едно пътуване на което възникна идеята от посещение на о-в Сокотра. Аз много набързо прегледах инфо по форумите, но не е кой знае колко изчерпателно. Като цяло о-ва е напълно неразработен туристически. Ще следя ако някой намери по изчерпателно инфо

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 10:16 от mi6i

# 12
Има има и в Ирак много неща.
Тия в Берлин или Лондон сме ги виждали , но извън контекста не е същото.

Аз си купих тази поредица и там са показани много неща за гледане и в Ирак  , и в Афганистан , и в Руанда ...ама все размирни райони.

За съжаление един живот не стига...

# 13
За съжаление там и контекст не е останал много...
Който е сколасал да отиде навремето, сега може да разказва за нещата, които вече ги няма... Може би само ловният туризъм може да се възроди сравнително бързо, но и това едва ли.

# 14
Йемен днес отново е в новините и то с нищо добро.

Общи условия

Активация на акаунт