Прах за пране и омекотители / тема 2

• 117 708
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Аз    си  вземам  от австрийския /  с надписи на  немски е/ .  Не  съм  съгласна  че  е  среден  клас, пере  ми  толкова  добре  колкото  немски Персил Универсал .  Изпирал ми е петна от кръв , шоколад и трева  без предварително  третиране. Живяла  съм  в Австрия и съм  ползвала  немски и австрийски  прахове , няма  никаква  разлика  между тях. Поради   близоста  и икономическата  обвързаност на   двете  държави  на  практика  те са   един  пазар / или   както обичат  да казват  немците " Австрия-  това  е Германия  Mr. Green /
Така, че смело мога да заявя от личен опит че Диксана Fleck magnet  Formel /  с   формула  срещу  петна пере  мн  добре а и  е изгоден   като  цена
Да  добавя   само  , че  е по-концентриран  от  испанските и италианските
Диксан австрийски - 3,75 л  е  за 50 пранета,  а  не  за 40.  Винаги  е  по-добре  добре  да се гледат  не  литри , а  брой  перални , тъй като   за различните  държави има  различни  концентрации.
Същото  важи и   за прахообразните - в България  това  не  е много  разпространено , но  навън  килограмите   не  значат  нищо  .  Скоро и  Бг  ще  се появт еврокомпакт  и  суперкомпакт стандарти.
От  екологична  гледна  точка  приветствам  това. По-малко опаковки - по - чиста  природа

# 481
Къде в София  мога да си купя Диксан?Не съм и търсила,де.

# 482
Amazing_nice това, че е среден клас не означава, че не пере.
Всъщност, преди време имах известни съмнения, че в Австрия Диксан е по-висок клас от Персил (съдейки по съставките), но нямам възможност да пробвам австрийски Персил и Диксан, за да го установя със сигурност. Така че, докато нямам доказателство за противното, приемам, че Персил си е премиум класа, а Диксан - среден.

* * *

Това с марките в различните страни е много объркващо наистина, но явно производителите го правят с цел да няма пренос от държава в държава или нещо подобно.

# 483
да  така  е  за  различните  държави.  Слава  на  бога  , че  пазара  сега  е  по-либерален и  дори в  Бг  имаме избор  с какво  да  перем.
 Ще  напрявя  пак  проба   този   път ще  гледам по-внимателно .  Но  честно  казано предния  път  не открих   разлики м/у немски  персил  универсал  крафт  гел  със  силан/ лилав/ и  диксан   / син/.
това  го казвам  с  уговорката , че  не съм спец,  а  гледам  само  реултатите.

Явно ще  повтаряме. Ще  докладвам  отново , в момента  нямам  обаче  син  диксан . Имам  сега  Майстер  пропер   за цветни  и  бели. Докато  не  го свърша няма  да  мога  да  споделя  нов  опит от  пробите
Ако   искате  ще  пиша за Мр. Пропер   за  цветни  и бели - течен.

# 484
Meister Proper i аз го пробвах и не ми хареса. Мисля, че е най-ниското ниво, след Аriel и Дash.

# 485
  • на село
Извинявам се ако въпроса е обсъждан назад , но третирате ли памучно бельо предварително или просто разчитате на праха ,защото при мен се получава така ,че следите по бельото остават след прането - и това при всякакви препарати с които експериментирам

# 486
Следи по бельото от какво?

# 487
Жълтите следи отпред и кафявите отзад от какво може да са бе, SourcherryLaughing

Шегувам се, да не се засегне някой, но не мога да се въздържа.  Praynig

slonop, ако говориш за петна от дезодорант/пот, забравѝ да се махнат дори с третиране. Забранила съм ползването на всякакви дезодоранти антперспиранти с алуминиеви соли, защото от тях се получават ужасни жълти петна, които дори да се избелят, самата тъкан е увредена.
Иначе, всички други следи се махат само с прах плюс евентуално с добавка към праха, ако сметна за нужно.  Simple Smile

# 488
Гес, питам, защото аз не попадам на такива следи по бельото Wink.
А на теб ти е повече от ясно, че третирането на петна от пот и ако (имам опит само с нааканите слипчета на момчето ми, когато все още полуползваше пелени) са замърсявания от различен вид и естество и следователно се третират различно.
И защото да ги няма тези петна, си има средства Grinning.

Егати, как задълбахме.

# 489
Докато специалистите по петната са тук и аз да питам - петна по памучни покривки от салата(олио) с какво премахвате?

# 490
Нормален прах не би се затруднил с мазно леке.
Най-лесното е веднага да го третираш с малко препарат за съдове или да го обтриеш с мокра кърпа, която съдържа алкохол. После изпираш, както обикновено.
Мазно петно изчезва чудесно, ако се посипе обилно със сол.

# 491
 Подобно  на Sourcherry

Наръсвам  мазното петно   добре   със  сол, колкото  дръпне  дръпне /  поне  1/2 час веднага  след  разливане/, изтупвам  солта,  обработвам  с  Др.  Бекман  мако шишенце  зелено  срещу мазнини / олио, зехтин ,  масло/ и после  в  пералнята.  Когато прахът  е добър  всичко  се  изпира.
Винаги  третирам  петното предварително , защото ако нямам  късмета  да излезе с първото пране ,  веднъж  фиксирано  петното  в тъканта   трудно  се премахва.
Знам  , че  няма  вечни  неща ,  но аз  като  една  типична  Дева не обичам  да похабявам  нещата  Embarassed

# 492
Имам въпрос и аз - как да премахна старо петно от ръжда от халата на бебето? Благодаря ви предваритено!  Simple Smile

# 493
Имам въпрос и аз - как да премахна старо петно от ръжда от халата на бебето? Благодаря ви предваритено!  Simple Smile

Колкото  по-старо  петното,  толкова  по -трудно излиза. Пробва ли с Клири за  ръжда?

# 494
Не, от къде?

Общи условия

Активация на акаунт