Прах за пране и омекотители / тема 2

• 117 713
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
третирам винаги, навик ми е. Пръскам със спрейчето против петна всички по-замърсени места и досега петно не ми се е опряло.

# 496
Ами избирам максимално добър прах, но понякога ми остават петната и аз съм си мислела, че веднага третирано изчезва с първо пране ама не. Сипвам и сол и препарат засъдове, а това Клири при мен не действа - пробвала съм само веднъж де.

# 497
Знам  , че  няма  вечни  неща ,  но аз  като  една  типична  Дева не обичам  да похабявам  нещата  Embarassed

И аз съм Дева. Много типична. Мразя мръсотия и лекета.
Затова се засичаме все по хигиенните теми с теб Simple Smile.

Старо петно от ръжда ми се струва изгубена кауза.

# 498
В магазини ДМ в момента има промоция на Ариел, няколко вида, 2кг. за 9 лв. Аз си взех от този с Калгол и Ленор, хубав е. А според вас, трябва ли да добавям омекотител на този Ариел с Ленор? Изпрах вече два пъти ок са дрехите и миришат хубаво, не са твърди, но все пак...?

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 21:03 от Кукурича

# 499
Ариела в DM е същия като този по веригите. Не заслужава коментар

# 500

Хайде сега реклама на Амуей.... сигурно си и дистрибутор за да може като те пита някой да му предложиш да си купи. Тук рекламите не се допускат.

# 501
Е, чак пък да не заслужава коментар...По зле ли е от Тема, Бинго, Савекс и тн.?

# 502

По- зле  е  от  тях -  защото   пере като   тях  , а  струва  в пъти по-скъпо.  Даваме си  парите за аромати , сода и незнам  какво  си. само  ще  дам  за пример , че  Ариел  М-зим  в  Германия  съдържа  4  ензима, а  в  БГ  само  1 . Ако Ариел  си спестяват  скъпите  съставки  за БГ   пазара  могат  да си позволят  да   пуснат праха и на  цена  1 лв  за килограм. Но  той  все така няма  да си струва. А  в  Бг  и Германия  тече  една  и  съща  реклама , само  че  преведена  която  те убеждава  в силата  на ензимите. Разбира се  ,  големите  мултинационални компании  се оправдават  с  регионалния  принцип /  т.е   за даден  пазар  могат  да  пускат  продукт  с  различен  състав  от  други  държави/ . Това   не  е  незаконно,  остава  въпроса  доколко  е морално #Cussing out
Извинявайте   за дългото  отклонение. Просто  се ядосвам  като в  Бг  ни правят на  балъци.

Sourcherry , както  казва  майка  ми / когато  се  дразни  от педантичноста  на  девата/ : " Дева не е зодия , а  диагноза"  Mr. Green  Извинявам  се и за  втория офф

# 503

По- зле  е  от  тях -  защото   пере като   тях  , а  струва  в пъти по-скъпо.  Даваме си  парите за аромати , сода и незнам  какво  си. само  ще  дам  за пример , че  Ариел  М-зим  в  Германия  съдържа  4  ензима, а  в  БГ  само  1 . Ако Ариел  си спестяват  скъпите  съставки  за БГ   пазара  могат  да си позволят  да   пуснат праха и на  цена  1 лв  за килограм. Но  той  все така няма  да си струва. А  в  Бг  и Германия  тече  една  и  съща  реклама , само  че  преведена  която  те убеждава  в силата  на ензимите. Разбира се  ,  големите  мултинационални компании  се оправдават  с  регионалния  принцип /  т.е   за даден  пазар  могат  да  пускат  продукт  с  различен  състав  от  други  държави/ . Това   не  е  незаконно,  остава  въпроса  доколко  е морално #Cussing out
Извинявайте   за дългото  отклонение. Просто  се ядосвам  като в  Бг  ни правят на  балъци.

Sourcherry , както  казва  майка  ми / когато  се  дразни  от педантичноста  на  девата/ : " Дева не е зодия , а  диагноза"  Mr. Green  Извинявам  се и за  втория офф
Мамка му! Пардон. Благодаря за разяснението, но тогава какъв прах да купя?

# 504

Мамка му! Пардон. Благодаря за разяснението, но тогава какъв прах да купя?
Ами  вземи  си от паралелния  внос /  ако някой познат отвън  не може да ти  донесе/ може  да дадеш 3,  4   или 5   лв   повече, но ще  бъдеш  сигурна  , че  ще  переш ,  ане  че ще имаш 10 кг ароаматизиран  боклук.

# 505
Amazing_nice, румънският Ариел, продаван у нас, съвсем не съдържа само един ензим. Последният път, когато го проверявах, съдържаше три, а сега може би са и повече.
Именно на принципа на регионалното раделяне в Западна Европа Ариел вече е с нещо, наречено Actilift, а тук - M-Zim7.
Но това няма значение.

И аз много се дразня от т.нар. регионален подход, но донякъде ги разбирам, защото повечето им заводи в бившите соцстрани просто не могат да произведат това, което се произвежда в модерните западноевропейски заводи, а и хората не могат да си го позволят.

# 506

Хайде сега реклама на Амуей.... сигурно си и дистрибутор за да може като те пита някой да му предложиш да си купи. Тук рекламите не се допускат.
Аз не правя реклама,а просто споделям както вас...все едно и вие правите реклама на тези продукти...аз не съм дистрибутор,а потребител има разлика. и ако някой изяви желание за повече инфо и да пробва тези продукти зада се увери,че са хубави пак нее твоя работа не виждам кво те засяга....и не знам,защо си настроена негативно към тази фирма,която е сто пъти по качествена от тези за които се обсъждат тук....това е мое лично мнение и него налагам на никого...

# 507
Amazing_nice, румънският Ариел, продаван у нас, съвсем не съдържа само един ензим. Последният път, когато го проверявах, съдържаше три, а сега може би са и повече.
Именно на принципа на регионалното раделяне в Западна Европа Ариел вече е с нещо, наречено Actilift, а тук - M-Zim7.
Но това няма значение.

И аз много се дразня от т.нар. регионален подход, но донякъде ги разбирам, защото повечето им заводи в бившите соцстрани просто не могат да произведат това, което се произвежда в модерните западноевропейски заводи, а и хората не могат да си го позволят.

Guess Who може  би си  права. Но  се дразня  когато нямаме  избор.  Толкова  години  нямахме -  сега  пак  ли?  Може  би  е хубаво квалитетните  марки  макар и по-скъпи  да предлагат   най-доброто качество , защото определено има  хора  които могат да си го позволят .   Но да има  и   по- евтини  марки -  тандил,  формил,  дреко,  денк мит, спее,  рекс и  прочие.  Важното  е  потребителят  да има  избор и  сам   да предпочете  кое  да  вземе отколкото да  се  чуди кой от всичките  боклуци   да  вземе.  Изключваме Омо-то от официалния  внос.
за  Актилифт  /  те  май   го прекръстиха  мин  година/ съм  съгласна , но  последното проучване на  ариела  в  бг  от  началото на  2010 г  беше  , че  е  с 1  ензим.  Предполагам  ситуацията  е същата  и при Персила.
Уж   сме  в ЕС , ама  не съвсем.   Mr. GreenТова  което  ни  трябва  е силен  потребителски  съюз.  Докато  обществото узрее и това  стане ще  си купувам от вносните  препарати Wink

# 508
Омо- то от официалния внос ок ли е и в кои вериги го има?

# 509
Amazing_nice, не знам за кое проучване говориш. Румънският Ариел може да се провери много лесно, но трябва да се вземе 8-цифрен код от опаковката. Ще го направя в първия възможен случай. За нашия Персил, поне по изнесената информация от Хенкел, си е с 5 ензима, но само това му е приликата с немския.

Омо- то от официалния внос ок ли е и в кои вериги го има?

За мен това е може би най-добрият прах от официален внос в момента в България. Защо не другите двама лидери? Ариел съдържа фосфати, което директно му отнема тази титла. Персил се пени ужасно много, а най-добрият прах за автоматична пералня не се пени. Освен това, назад има доста мнения за ОМО. Ако искаш потърси, за да не се повтаряме.

Виждала съм го в Пикадили, Карфур и никъде другаде. По-евтин е в Карфур.

Общи условия

Активация на акаунт