София - кв. Надежда, Толстой, Триъгълника, Свобода (7)

• 82 065
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета!
Следя темата, макар че не съм активна. Впечатлиха ме снимките на новите детски площадки. Моля ви ако имате мнение за тях споделете го на блогът на кмета http://so-nadejda.com/blog/, че най-после да чуят за нашите нужди и проблеми. Само се хвалят, но ако те бяха поставени в подобни условия да гледат малки деца биха се засрамили.
С пожелания за по-добри придобивки!
Че какво им е на тези детски площадки? Или по-скоро кое му е за засрамването? ???????????

Радвам се, че се чувствате прекрасно! Заслужаваме си кочината в която живеем!
Ха честити площадки отговарящи на изискванията на Надедба 1 от 12.01.2009г.!

# 571
  • София
Katencetoo , най - накрая сколасах да отида при фризьорката която ми препоръча и съм доволна, много приятна и ведра и работи чудесно.Благодаря

# 572
  • София
Здравейте момичета!
Следя темата, макар че не съм активна. Впечатлиха ме снимките на новите детски площадки. Моля ви ако имате мнение за тях споделете го на блогът на кмета http://so-nadejda.com/blog/, че най-после да чуят за нашите нужди и проблеми. Само се хвалят, но ако те бяха поставени в подобни условия да гледат малки деца биха се засрамили.
Че какво им е на тези детски площадки? Или по-скоро кое му е за засрамването? ???????????

Не ми е много ясно защо се възмущаваш, т.е. обвиняваш общината,за кочината, която самите ние правим с чопленето на семки, хвърлянето на фасове, хартийки и т.н. Общината каквото и да направи, ако ние не си пазим, все тая. Ама как ли да се спре това повсеместно чоплене на семки и пушене около детските площадки...

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 16:24 от catty m

# 573

Здравейте момичета!

Да, благодаря, наистина се чуствам прекрасно. И ти ако живееш в кочина, то не мисли, че всички живеем в такава. Но щом казваш си я заслужаваш.
И да благодаря и на теб да са ти честити детските площадки, отговарящи на изискванията на Наредба 1 от 12,01,2009г.  А! И да не забравя. Да ти е честито и обновеното Ломско шосе!

Може би е подходящо за малки деца, защото вече 4-5 годишните и на горе се нуждаят от повече пространство. Не съм видяла да има някакви играчки вътре, така че се разчита само на аниматор, който трябва да се заяви. Клубчето функционира повече от година, но вече втория етаж (откритата тераса) ми се струва, че е неизползваем. Вероятно е подходащо за 5 до 6 деца, или за парти без родители, защото няма масто къде да се разположат маси за вички. А и не съм чула до сега някой да е празнувал там... А и не е от веригата "Мики Маус" - да не се подведе някой. За детски клуб е нужно както повече пространство, така и обзавеждане.
Да, наистина имаше малко играчки, батут. Аниматорката много ги забавляваше, наистина. Да не казвам, че за пръв път съм на РД, аниматор да забавлява така децата.

# 574
Здравейте!
Събирам желаещи бъдещи първокласници с изучаване на немски език, целодневно обучение, транспорт и много други екстри (всяка по желание).
Тъй като синът ми ще първолак догодина и му търся държавно училище с немски ез. ако се събере един клас, то в нашето може и да се отвори такава паралелка. Ако някой се интересува - може и на лични да разкажа повечко (каката ми е там, но е с английски)
Става дума за 98 НУ в кв. Илиенци

# 575
  • Някъде на път....
В "Надежда" има още един детски клуб - казва се "Веселие". Близо до 24-та поликлиника е. Работи само в събота и неделя , само за партита. Приятно местенце е!  Peace

# 576
Здравейте!
Събирам желаещи бъдещи първокласници с изучаване на немски език, целодневно обучение, транспорт и много други екстри (всяка по желание).
Тъй като синът ми ще първолак догодина и му търся държавно училище с немски ез. ако се събере един клас, то в нашето може и да се отвори такава паралелка. Ако някой се интересува - може и на лични да разкажа повечко (каката ми е там, но е с английски)
Много лоши неща съм чувала за там.

# 577
  • София
В Надежда няма клубче, което да е с голяма площ за игра на децата, но пък тази дама от Мики Маус прави отстъпка когато са повече деца. Днес ходих да говоря за рождения ден на щерката, хареса ми начина й на работа, колкото са повече децата, толкова по-малко пари се пада на дете. Нашите гости и без това вече са големички и ще разчитам на аниматор тази година.
Има едно клубче срещу 101 СОУ в новите блокове - хубаво е, ново е, но няма кой знае колко играчки пак и там също се разчита на аниматори, а отстъпки за голяма бройка няма.
Като мине рождения ден ще пиша как е било.

# 578
Здравейте!
Уау, какви по-точно? Аз лично съм изключително доволна, но зависи кой какво търси! Сподели, може пък да съм изпуснала нещо!
Нагърбила съм се да събирам тази група по немски, защото искам да учи синът ми там.
Дали става въпрос за същото училище?

# 579
Здравейте!
Уау, какви по-точно? Аз лично съм изключително доволна, но зависи кой какво търси! Сподели, може пък да съм изпуснала нещо!

Не е нужно иронизирането.
И- Да за същото училище става въпрос. И все пак като става въпрос за обучение на деца съм малко сприхава. И тъй като явно много държиш да разбереш ...
Първо винаги съм се чудела на моите познати защо си записват детето  в училище с такова разположение. При наличие на поне 2 гимназии наоколо. И то основно училище. Отговорите им бяха"Заради транспорта и занималнята". Е вече занимални до 4 клас има навсякъде. Осигурения транспорт. Е, след като един път детето не успя да отиде на училище, защото рейса не минал по улица А, а по улица Б. И след като майка му не знаеше в период на един час защо рейса с детето й го няма.../оказа се че е отпътувал към Люлин, въпреки, че майката не е упоменала това сутринта/ поне се упомни и не записа второто там.
На друга моя позната голямата й завърши там 4 клас и по препоръка на директорката замина да учи в Требич.  Едвам изкара 2 месеца там.

Второто също изкласи до 4 клас, като в края на втората учебна година, втория срок  дори не може да умножава с 3. Беше смешно как това дете даже е имало и отлични оценки, поне според всякаква логика в оценяването. А и другото интересно в това училище- тетрадките им, учебници седяха в училището. До къде са стигнали, какво са учили днес... Родителя не може да разбере, освен ако няма два комплекта с учебници. Вземаха си ги само в петък.
Като гледам в София, където е наплив на ученици от околните малки градчета и села какво лошо качество на обучение се предлага. Не искам и да си представям какво е качеството на обучение в малките градове. Защото там със зъби и нокти се борят за НЕзакриване на училищата.

Но ти след като си доволна, събери група по немски език. Явно вие ще сте първия такъв клас.

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 22:25 от Корина

# 580
Няма иронизиране!!!
Аз съм много взискателна към избора на училище!!! В Нови Искър има поне 2 или 3 училища, които според мен НЕ стават. Затова търся в СТОЛИЦАТА Grinning
САМО ПОД СЕКРЕТ да кажа, че моето семейство е от СТОЛИЦАТА и живеем в Нови Искър от 3 години: купихме си къща, имаме си дворче, слязохме по-близко до земята и природата - по-здравословно е Wink. Ние сме downshifters. Така решихме!
1. Училището не е основно, а начално (1-4 клас). Ученето в малко училище, малък колектив, сплотени от директора до чистачката и охраната, познават поименно всяко дете и неговите ИНДИВИДУАЛНОСТИ, липса на по-големи деца, които и в най-елитните у-ща често създават не малко проблеми на мъничетата, липса на лош пример от каки и батковци, пушещи в задния двор ... (не че няма да го видят и това, но поне на по-зряла възраст и не всеки ден, което би означавало, че е нормално и ненаказуемо)... Т.е. фактът, че училището не е някоя голяма гимназия с много ученици е по-скоро ПЛЮС, отколкото недостатък. Децата са спокойни и сигурни, родителите - също, плуват в свои води, с почти връстници.
2, За транспорта: изключително удобство (ако търсим такова). Всяко училище, което осигурява транспорт МОЖЕ ДА СЕ "ПОХВАЛИ" с подобни на описаната от теб случка, та дори и по-страшни. Така, че и доводът ти за транспорта е неоснователен. Същото и по-лошо може да случи и в градския транспорт (не малко деца пътуват с него и то в начален етап).
3, Виж за у-щето в Требич - нищо не мога да кажа - не съм го проучвала. Там предимството е едно - осигуряват целодневно обучение до 7-ми клас, което за някой може да е много важно!
4, Това, че детето не може да умножава с 3 НЕ Е ПРОБЛЕМ НА УЧИЛИЩЕТО. Винаги съм смятала, че ако родителят не си поеме грижите за детето още от 1-ви клас, не следи развитието му, не му помага (за да не навлизам в подробности - помага кой както го разбира) ако не работи с него - то и в най-СОФИЙСКОТО у-ще може да не може да смята с 3 и до 8-ми клас. Изводът - и тук не си права! Ако детето не може да смята, проблемът е в родителите.
5, За оценяването. Аз също имах съмнение в тази посока, защото някакси ставаме по-близки всички там и си викам - дали не я надценяват. Ние сме в почти приятелски отношения ... Ами взех мерки: има Софийски и национални състезания по математика, по бъл. ез. , по английски, ... по всички предмети и започнах да я записвам (дъщеря ми) тояно с цел да си сверя часовника. Детето си е отличничка и в училище и на тези състезания (а там не оценяват госпожите от у-щето нали? Освен това щателно преглеждам всяка тетрадка и самостоятелна работа и виждам, че и 6-цата си е 6-ца и 4-та си е 4-ка (имаме вече една 4-ка и мнооого страдаме. Не са едно и две училищата, където оценки се пишат не обективно. Системата за оценяване е тестова, така, че грешки не може да има. Виждала съм и 6-ци с 5 правописни грешки на диктовка в ЕЛИТНИ училища. Тук отново - еми не си права
6, Да, чантите седят в у-ще и не ги мъкнат всеки ден в двете посоки. ова е абсолютно излишно при ЦЕЛОДНЕВНАТА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ, която се различава СЪЩЕСТВЕНО от учене до обяд и занималня сле обяд. Това са две различни неща, сравняване между които не може да има. Ако все пак се притеснявате какво е правило детето днес - ми попитайте го!  Много е просто. През уикенда спокойно можете да прелистите напред учебниците и да се "подготвите" за следващата седмица. Това е и времето, през което можете да рабзберете какво са учили през текущата. Следователно - родителят не само, че може да разбере, а при желание дори разбира по-рано какво ще учат през следващата седмица. Не е изобщо трудно или невъзможно.  За мен по-хувавото е, че няма домашни, които в общия случай се пишат след 18,00ч. всеки ден по другите училища и че всичко се научава още в училище. Не че няма работа и през уикенда и че не се занимаваме да преговаряме, да затвърждаваме - но основното вече е НАУЧЕНО. Никой не ги оставя да си тръгнат без да са си научили това, което трябва. Това е буквално. Ако все пак детето се окаже по-трудно - тогава тетрадкта и чебика се изпраща през седмицата за работа вкъщи.

# 581
Сега хубавите неща - ама утре, че вече е късно, а още не съм изгладила униформата.
Лека нощ!

# 582
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Katencetoo , най - накрая сколасах да отида при фризьорката която ми препоръча и съм доволна, много приятна и ведра и работи чудесно.Благодаря

Радвам се, че ти е харесала как работи  Hug

# 583

Нали тази от пета час? Искам и аз тел на лични. Simple Smile

# 584
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица

Нали тази от пета час? Искам и аз тел на лични. Simple Smile

Да, пратих ти тел-а й  Hug

Общи условия

Активация на акаунт