София - кв. Надежда, Толстой, Триъгълника, Свобода (7)

• 82 198
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • София
 Здравейте, момичета, аз съм от Толстой. Нахлувам във вашата тема, за да ви споделя нещо. От около месец около и в парка ни/ този под кръговото на Триъгълника/, не знам как се казва, зачестиха нападенията на кучета срещу всички нас, баби, деца, майки. Броят на кучетата също прогресивно нараства. Всяка разходка до там е свързана с голямо напрежение, а вече и вътре не можем да оставим децата си да играят на воля. Преди седмица бабата на едно от дечицата беше захапана, а вчера се е разиграл още по- голям ужас- моя приятелка с дете на 3 години, която е и бременна в 5 м. оставя детето си да си играе тревата, без да забележи, че там лежат 2 бездомни кучета. Всичко се случва за няколко секунди- детето си играе и в един момент едното куче се вдига и започва да ръмжи по него, включва се и другото, а след малко са вече 3. Моята приятелка вика на детето си да не тича и да не ходи към тях, защото него не го е страх и им се смеел. Тръгва и някакъв мъж към детенцето и точно когато едното куче му захапало тениската го изритал. А представете си тази бременна майка, която и се струва, че не само тениската е разкъсана, какво е изживяла  Cry.  Тези, които са били наблизо с домашните си кучета и които хранят точно там и точно тези помияри, дори не са реагирали  #Cussing out #2gunfire  Това са само скорошните случай, но те не са изолирани и единични, а са постоянни. Та, да си дойда на думата, утре сутринта от БТВ ще снимат в нашия парк и ние ще сме там в 7,30 сутринта, с надежда да осигурим едно по- сигурно място за игра на  нашите деца  Praynig
 Благодаря ви, че прочетохте дългия ми пост и ще се радвам да се присъединят хора, на който им пука за децата повече, отколкото за кучета   bouquet
 Искам само да добавя, че обичам животните, кучета, НО вече е прекалено... сигурността и здравето на семейството ми е НАД любовта към животните. Моля ви, не превръщайте поста ми в дискусия за животните и правата им, нека този път говорим само за семейства, ДЕЦАТА НИ. Те го заслужават   bouquet

От БТВ са се обадили на моята приятелка, че часът може да претърпи промени, по- късно ще го напиша, когато е 100 % сигурно  Peace Часът е 7,30

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 16:24 от eva_s

# 391
Влязох с едно нестандартно питане... Да има сред вас учител по немски, който би се разнообразил (срещу минимално заплащане) с някой друг урок в двежение (докато децата си играят)? Искам да понауча немски, но не ми е нито спешно, нито задължително. От друга старна нямам възможност да използвам традиционните варианти по липса на финансови, пък и в по-голяма степен времеви ресурси. Та си го представям да се срещаме периодично (колко често следва взаимно да определим), децата да играят (ако са на близка възраст още по-добре, но ако не са - ще търсим вариант подходящ за всички), а ние да провеждаме мини-урок. Представям си го повече като контролирана самоподготовка, но ако остане само на мен, ще си намеря извинение и няма да стигна до никъде. Също ако има знаещи немски, които искат да понаучат английски (все по-рядко срещана комбинация), можем да направим бартер (при подобни условия).

eva_s, и ние в този парк спяхме, проходихме, пък и сега често там се събираме с другарчетата. Днес, срещата ни ще е другаде и ще предам на всички наши мами за утресутришния репортаж. Лично на мен, обаче, 7:30 ми се струва непосилен час да сме в парка ( smile3524  Toilet newsm64  fight  ooooh!), но ако успеем , ще дойдем.

# 392
  • София
villyh, здравей, ние даже се познаваме  Hug
Да за всички е рано, но ... От нашето семейство ще отида само аз, от други ще дойдат само татковци и така  Peace

# 393
Прелетяхме с таксито и пак не обърнах внимание на името. Simple Smile
Гърба е към Република. Градината е от другата страна.
Сърцето е.  Grinning Днес и аз минах от там, за да огледам. Има и чадър там пльоснат в нищото.
Кериан е на средата на "Търговска". Има закрито помещение и градина. Не знам обаче в какво положение са играчките там.
На монети са въртелешките. Две години по ред правя рождения ден на детето там.
Чочи искат меню за възрастни и дете. Отделно прецених, че ако надуят и батута, само 100лв. ще ми отидат за престоя на децата там. За Чочи не знам, но Кериан не се затваря при рожденни дни. То и ние бяхме превзели половината градина и не ми пречеше, че имаше други. А и те не бяха много... с оглед на свободните места. Поне гостите ми, посещаващи за пръв път сладкарницата бяха доста очаровани. Поръчах си още при резервацията калцоне за родителите, а за децата пица. Като отидах бяха готови калцонетата, а пиците по-късно. Взимах и картофки, а всеки каквото си избере от масата за пиене. Кафетата на място си ги поръчваха. Заредих си масите преди идване на гостите с напитки-вода, сок, безалкохолни. И си беше ОК.
Нямхме ограничение в часове и задължителни менюта.
Аз съм много разочарована от Чочи  Rolling EyesСега бях да питам за РД на големия, ами много скъпо ми се видя.Искат на възрастен минимум консумация 10 лв., за дете-5 лв и още 5 за деския кът, който е пързалка, батут и къщичка и през това време си има и други посетители.В нашия случай 15 възрасти и около 8 деца не трябва да падаме под 230 лв сметка.Педпочитам Дъмбото в Надежда 5 или срещу още 100 лв Мики Маус, ама знам че децата ще ги гледат, обличат ги в костюми раззиграват сценки и т.н..бях се настроила за Чочи и наистина много се разочаровах то криза хората гледат да печелят ама чак път толкова.

# 394
  • София
 Поздравления за страхотната тема, много добре оформена и много полезна   bouquet
/че вчера бях доста емоционална и забравих/

# 395
  • София
gery_roz, явно са вдигнали цените. Миналата година моята щерка беше поканена на РД на нейна съученичка там. И майката каза, че ѝ е излязло доста евтино.

# 396
  • Някъде на път....
Поздравления за страхотната тема, много добре оформена и много полезна   bouquet
/че вчера бях доста емоционална и забравих/
Евче, какво стана днес в парка? Снимаха ли? Как мина репортажа? Разкажи, моля те!  Hug

# 397
# 398
  • Някъде на път....
Сега го гледах... То мен ме хвана страх, та какво остава за децата....  Tired

# 399
След този репортаж, реакция от страна на власти и кучкари не знам дали ще има, но със сигурност много майки ще пропускат нашия парк при разходките си. С което ще се освободи повече място за разхождане на кучета...  newsm12
Дано да греша, защото наистина е страшно положението на моменти.

# 400
Дори като дете не съм ходила в този парк. По принцип винаги е използван за разходка на домашни кучета. Още  преди името му беше  "Кучешкия парк". А вече 90% от площадките между блоковете в квартала са за кучета и наркомани. Естествено не казвам само нашия квартал. И в Хаджи Димитър е. Само, че пред блока ни в ХД поне нямаше наркомани и кучета, защото живеех до полицейско общежитие, а и е работнически квартал. Но пък там в градинката пред Европа все идваше едно момиче, нещо не беше наред с главата все водеше едни улични кучета с нея. И като влезна с тях в пясъчника и като викнах... А все й давах пари за кафе! Поне "попи" и спря да минава с тях, защото и спрях парите за кафе.  . Като ме видеше, че съм в градинката заобикаляше. После я черпех пак.  Joy baby_neutral
А за тук, в Надежда, градинката ни пред блока беше за пример преди години. Чисто, пейките оправени, боядисани... Както затворихме кафето пропадна всичко. Жив и здрав да е човека, който все още му се занимава с градинката отпред, та има цветя, а не бурени. Съжалявам, че записите от видеокамерата са ми на онези старите касети, които вече дори и лентата не тръгва, а и видео няма да ги пусна, поне снимки да направя. ДА видите какво беше . Имаше около 30-40 майки с деца. Един децки жлъч по цял ден. Само следобяд, като се прибираха беше тихо. Една игра, едни колела, катерят се, падат. Колко деца ми отраснаха пред очите. Най-големите сега са 9 клас. Ех, спомени. ПРелест. И имаше една стара мома живееше над кафенето, все ходеше да пише против мен в общината жалби. Били й пречели децата. Били викали. На кого пречат деца. Накрая не издържах и ударих ключа. Хем спря работата, хем тя... Вечер обаче никой не й пречеше. Точно бяха почнали да се събират наркоманчета. като викнах и по нея, ядосах се сложих ключа. Наскоро я питах дали й харесва сега градинката- Буренях, счупени бутилки...Сега  живеят и поне 4 кучета, които нападат, и поне 15 котки. Познайте защо. защото тук точно им се носи храната от една луда живееща остреща.

А отделно са и онези младежи, които вечер пият бири, водки, трошат бутилки... Няма такава държава... През три блока има една градинка, направи я общината. Кукла! Но БЕШЕ. Сега е кочина! Пясък разпилян на всякъде. Мръсотия... И хората сме гадни. Аз ако съм кмет едва ли бих се навила да направя градинка, ей така някъде си. Бих я дала на някой, който поне се обвърже с чистотата и модернизирането й. Естествено да има и човека кафене, за да изкарва и да може да има стимул да го оправя.
Както бяхме ние преди. Баща ми оправяше оградата. Оправяха пейките. Купуваше си материал сам. Чистехме ние. Пазехме, карахме се на децата да не чупят. Пазехме. А сега... Никой нищо не зачита. Градинката пред старата община, срещу Св. Дух харесва ли ви? Мен не. Кочина.

За Чочи- това не го чувам за пръв път. Още миналата година една приятелка беше питала. За Рд на моето дете трябваше по тези сметки да платя поне 400 лв. Само за менютата и батута. А торта, а допълненията към менютата.... Поне с още 100 лв щеше да скочи сумата.
А на мястото, което вече казах, че избрах си изкарахме страхотно и то за по-малко от 300лв. А остана храна, напитки. Но не това е най.важното. Наистина гостите ни останаха очаровани.
п.с.То се получи един пост... Който има нерви да го прочете целия е ГЕРОЙ.  Joy

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 23:52 от Корина

# 401
  • Някъде на път....
...............п.с.То се получи един пост... Който има нерви да го прочете целия е ГЕРОЙ.  Joy

Ха - герой съм, прочетох поста ти! Всяка дума в него е вярна!  Peace
Снощи викахме полиция, защото едни младежи също пиеха бири и се "люлееха" на люлките в Северния парк, в частта, която се вижда от нашия блок... Обръщаха кошчетата, ритаха люлките, пейките.... грозна картинка....  Sad

# 402
и дойде ли??

ние също сме викали,но ни казаха ,че не могли сега с това да се занимават,но ставаше въпрос за двора на 102-ро.

# 403
  • Някъде на път....
Ами да, дойдоха.... Обаче казаха 2-3 приказки на младежите и си тръгнаха полицаите.... Обаче младежите си останаха.... Така че - все едно - нищо!!!
Поне да ги бяха накарали да си тръгнат....  Sad

# 404
Корина, много жалко за всички.  
Една приятелка скоро ми разказа нещо, което ме потресе, но това е, тук в София, всеки се прави велик , а и това че не се познаваме, както е в малкия град прави хората по- свободни в поведение и обноски.
Та приятелката ми разказа за градинката  зад църквата. При отглеждането на големия й син, постояно били там, редовно чистели, защото тогава не се подържало от общината и една вечер възрастни хора, живеещи в близкия блок били там и играели карти или табла..Тя ги познавала по физиономии, единия даже бил адвокат, то.е счита се възпитан човек, но на пейката с картите плювал семки на поразия. Жената отишла при него и най- възпитано му се извинила предварително и  го помолил, ако може да си събира боклука в чашка и ли торбичка, че там играят децата им и те чистят  и метат всеки ден за да им е чистичко.
Въпросния господин се обърнал и казал.Ей, дрисло( извинете за грозната дума, но я цитирам) аз когато съм мел тука ти си била неродена...или нещо подобно, но облъщението ме втрещи, още повече, че момичето най- спокойно и възпитано го помолила...Оттогава и тя плюва и не чисти...

Винаги в количката нося празни пликчета за боклука, слагам там и го нося вкъщи или ако се сетя хвърлям и в контейнер. Рядко ям семки навън, а вкъщи въобще, но  така ли трябва да се "възнаграждават" такива хора за старанието си. Е, затова и не пазят и тези, които са възпитани.

Аз ежедневно се карам на едно момченце, което явно си има любимци сред уличните кучета и винаги вървят с него. Като влезе на детската площадка, кучетата и те сядат там. А са песове по- големи и тежки от мен.
Няколко пъти го заплашвам с полиция и се омита, но незнам докога ще действа метода.
Един ден 3 госпожици, видимо съм 15-16 год се бяха накачолили на пързалката там, после и на люлките. кискаха се, викаха, грозна работа. Накрая едната люлка се скъса, не  издържах тогава и и направих забележка. Познай колко се притесни момичето, продължиха да си се хилят, а аз треперех от ярост!!!!

Редовно деца, които са малки, то си личи, но дебели и тежат колкото мен поне (48 кг в момента ) се катерят и те по малки пързалки. Ами не им е там мястото. Скоро едно такова мишелинче счупи една о т стъбличките на пързалката....на забележката ми отново никой нищо не направи!
На днешната младеж не им пука, не се притесняват от забележки от непознати, правят си каквото си искат.
Разбирам хората, които вече им е писнало и си затварят очите пред такива, но аз смятам, че докато това е така ще  имаме мръсни , счупени градинки пълни с кучета и боклуци.

Най- лошото е, че татковците в градинките си траят и не правят нищо, а ние майките само се караме на ляво и на дясно и после обираме някоя м..на, пак с извинение!!!!

Трябва контрол от полиция и това е май, незнам иначе как нещо ще остане читаво!
Дълго се получи , но бесня  пред това поведение на хората в квартала!

Общи условия

Активация на акаунт