Отговори
# 675
  • ГОре на черешата...
Слънчо, не, не се, аз баткото доскоро го дооправях, ти за дребните питаш. Малки са още!
Ние пък в градината нямаме подобни проблеми - или сме случили на лели, незнам - бършат добре децата, редовно ги мият с топла вода и сапун /заварвала съм, не е за пред мен/ от кръста надолу ако случайно се изпуснат, преобуват, преобличат, особено малките в първа група.
Доволна съм и от храната - сухоежбина няма изобщо - всичко е топло сготвено, готвачката е страхотна - постоянно им прави разни кексове, палачинки, захаринки, овесени курабийки, щрудели, тиквеници -  и това, за над 100 деца. В 10 ч сутрин задължително има пресен плод или нектар.
Ей, сега се сетих - ето ви линк за сайта на нашата градина - нейде в Група Мечо Пух ще видите и моят професор Laughing... http://bodrisme.com/

Аз тотално зацепих по въпроса с подаръците - не мога да избера и това е.
Ама като магарето категорично настоява за лунен пясък пък майка му още по категорично отказва - така ще е Crossing Arms.

# 676
...
Ей, сега се сетих - ето ви линк за сайта на нашата градина - нейде в Група Мечо Пух ще видите и моят професор Laughing... http://bodrisme.com/

Аз тотално зацепих по въпроса с подаръците - не мога да избера и това е.
Ама като магарето категорично настоява за лунен пясък пък майка му още по категорично отказва - така ще е Crossing Arms.
Голям мъж станал твоя професор  Heart Eyes
За подаръците - и аз запецнах  newsm78 Идея си нямам даже какво да бъде ... /тя си прави каквото иска с компа, как да и купя кукла и тя да и е интересна?!?! /
mari_eta, медената коледна къщичка как я съхраняваш? Като меденките ли? Украсена с глазурата?

# 677
  • ГОре на черешата...
Лъвичке, тя понеже не се яде - слагам я в хола, само за украса.
После, за съжаление, отива в кофата, че и кучето ще си  счупи зъбите с нея Laughing.

# 678
Пак съм тук  Mr. Green
Ами така е, като ми съберат много почивни дни и ...издивявам  Crazy
Бобче - излизай с приятели /доколкото е възможно/, гледай интересни филми, въобще радвай се и на малките неща...няма да се даваш на депресията Hug Ние сме с теб и те обичаме  Heart Eyes А за студентските години, няма какво да говорим, аз завърших 2001 и все още си "вървя" като студентка  Mr. Green
Слънчо - винаги има лелки с децата, когато ходят в тоалетната  Peace
Подаръците - на дядо Коледа е поръчано: - Кака - кукла с дрехи и гардероб Емка - писта с колички /малко мъжко подаръче, но ще видим...такова си иска детето Whistling/
Мариета[/color] - хубаво дете и това си е  Hug ...ти как си? Мина ли  Sick

# 679
  • ГОре на черешата...
Лъвичке, Вася, благодаря Hug!
Абе уж мина, ама още ме боли стомах като хапна нещо и не ям, за по-лесно...пък мърморех на децата, че не ядат ooooh!...

# 680
  • В светлината на слънцето
Слънчо, Сашо се бърше, ама то е едно бърсане... ooooh! Иначе в градината бършат и мият задължително.
Мариетка, ле-ле какъв голям мъж си имаш вече. Hug
Ей, добре че пусна линк на градината ви, та да се сетя и аз да потърся на нашата. Ами... имало. Е, на четвъртата година в тази градина научих и нещо ново за нея. Mr. Green
Та ето го линка на нашата градина, но снимките са малко старички. Сега изглежда доста по-добре, тоест има много добро озеленяване (правено е от някаква фирма) и ново оборудване на всички детски площадки.
http://www.mechopuh.info/index.html

# 681
  • Germany
Баткото до миналата година - сега на 8г. ме викаше да го бърша, от тази година лятото си започна сам и вече няма проблеми - справя се добре и аз съм спокойна и той чист  Peace Симон изобщо нямам и намерение скоро да го оставя, още са малки да разберат колко е опасно ако попадне ако в устата и какви са последствията  Peace
Иначе за детските градини и богатите държави мога да напиша книга. За да бъда по-кратка  Crazy богатите държави имат много добър маркетинг и реклама и поддържат една фаца за външни хора, на която всеки се възхищава, обаче като живееш 5г. и разбираш, колко лъскавото е кухо и изгнило отвътре. Не ме разбирайте погрешно - тук има много хубави неща, много неща, за които Бг само може да мечтае човек да се случат, но има и много гадни  Rolling Eyes ама много! И от моите наблюдения - гледането, отглеждането на деца в богатите държави не им е най-силната черта  Crossing Arms   Twisted Evil особено пък детските градини  Twisted Evil
И да се похваля - от 4.01 сме в нова градина - старата на баткото  Laughing Laughing И аз не сменям градината от хубаво  Tired
  bouquet

# 682
  • Stavanger,Norway/ Varna
http://www.minskole.no/MinBarnehage/solbakken/pilot.nsf/VReadArt … mp;u=Sommerfuglen
Ето малко снимки и от групата на Йована, ама нещо моята госпожица не са я снимали  Rolling Eyes

Относно бърсането, аз пак си имах разсправии с тях. Когато махнахме памперса, първите два пъти си прибирах детето с изцапани гащички. Личеше си, че е акала и не са я бърсали. Издивях. Дръпнах лекция за опасността от инфекция и че не е хигиенично и не му се създават навици на детето и повече проблеми нямах. Иначе в къщи съм я научила, като ака, да ме вика и аз я мия. Навън ако се случи, също подмивам, винаги в детските тоалетни има чешма.
От тази година, забелязвам, че сама си го е установила, но в градината не ака  Rolling Eyes Изчаква си да дойде в къщи и тогава си върши голямата нужда. Нямам против  Peace

# 683
Здравейтееееее!!!!!

Не съм писала от "100 годни", но от време на време ви чета, че поне горе-долу да съм в час с наборчетата  Hug Hug Hug

Виждам, че много от дечицата са станали каки и батковци  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Много се радвам за всички и същевременно се натъжавам, защото осъзнавам колко много време е минало от първите трепети, когато точно бяхме разбрали, че сме бременни и се запознавахме в темата  Hug Hug Hug

Калинката е добре, ходи на детска градина в София. Малко повече боледува и започнаха да ми минават мисли дали да не я спра и догодина да започне пак, но все още имам надежда, че ще изгради някакъв имунитет и няма да хваща всички болести. Каката ни е в първи клас и трепетите и терзанията там са големи  Party Установявам, че съм забравила много неща от училище и сега уча заедн с нея  Crazy Но, ък после за Калина ще съм отличничка  Flutter

За Коледните подаръци,  и аз още съм в чуденка, защото желанията й се менят всеки ден. Другата седмица със сигурност трябва да взема нещо поне за градината, защото искат до 15 декември да сме занесли подаръците.

# 684
Мами, градините са много хубави, поне на снимките. Не очаквах толкова добре обордвани детски заведения, евала !

Слънчо, нито един от синковците ми не знае да се бърше. Да, сериозно  Laughing Но вината е моя, предпочитам аз да се занимавам с тази работа, вместо да си мажат по пръстите. И сега като си свършат работата викат "мамо, акито излезе", и аз тичам, да не стане лошо  Laughing

Бобче, четох в интернета, че Норвегия е държавата, в която се живее най-добре, в смисъл гражданинът е средно най-щастлив  Grinning

Ади, четох един от старите ти постове относно предимствата на детската градина и напълно съм съгласна с всичко, което си писала. И аз мисля, че от болести не можем, а и не бива толкоз да ги пазим, иначе ще са вечно кекави. А когато има бебче обикновено започва да боледува рано, заради по-голямото дете, но към тригодишна възраст болестите се разреждат значително. Имам предвид Антон, който започна да редува ангини и отити от тримесечна възраст и тази есен, за първви път си се пребори сам с настинките и не се е налагало да го водим на лекар.

# 685
Гера Hug Много се радвам да те "видя".Пусни снимки на госпожиците! Heart Eyes
И аз като Гера само чета от време на време ,до писане все не се стига.Минах си аз "профилактично" през една черна дупка - дано наистина да съм излязла вече от нея. Седатив е моя помощник в борбата с лошите мисли.
Честит Празник на Васето! bouquet Както съм ти писала в Скайпа : Бъди дива като студентка и мъдра като професор! perko
Аз леко се блазня догодина да запиша магистратура "Логопедия" ,но до есента може и да ми мине мерака. Crazy
Лулу ,как е синузита?Мен също ме трови това ooooh! Взех си Цинабсин ,дано ми помогне!Това ,което ти пиеш какво е ,та трябва натрупване?
За избърсването - в групата на Лъчо има една мадама ,която лятото (била е на 3 и половина тогава) ,както си играеха навън на площадката се качи горе да ака без придружител ,след което се избърса ,изми ръцете и слезе отново да играе!Аз бях ей така Shocked Явно има деца ,които се развиват по-бързо!Лъчо не е сред тях. Mr. Green
Хубава вечер! Heart Eyes

# 686
Кроки - страхотно пожелание!!!! Мерси  Hug
Гера - добре дошла   bouquet

# 687
  • В светлината на слънцето
Гера, радвам се да те видя отново сред нас. И искаме снимкиииии.... Hug
Кроки,  Hug не им се давай на дупките.  Hug За синузита на мен вече май почти нищо не ми действа (само бой и лоши закани помагат Mr. Green). Проблемът е, че е хроничен и няма оправия. Цинабсинът хич не ми действа, все едно бонбонки вземам. Този ГелоМиртол е немски, не е скъп, но понеже основата му е растителна (не е дори масова хомеопатия) действа по-бавно. Та затова си трябва натрупване. Основата му е растението мирта. Използва се за лечение на остри и хронични синуити и бронхити. Тъкмо като за мен. За деца не става. Тоест става, но над 10 години. Вече го пия втори ден и да ти кажа отоците около носа спаднаха. Е, масльонката още капе, ама се усеща, че е по-леко положението. Дава се без лекарска рецепта и на упътването доста читаво си е обяснено как да се пие при остри форми и как профилактично. Всъщност като оправиш положението не трябва да го спираш, а е добре да продължиш да го вземаш профилактично за определен период.
За сайтовете на градините като се заговорихме днес и хоп, вечерта изненада. До всеки родител писмо с бележка и питане дали сме съгласни или не децата да бъдат снимани и снимките качени в сайта на градината с цел обновяване. Брей, страшна телепатия... Mr. Green
Ние тази събота-неделя ще купуваме елхата, че нещо търпението взе да се изчерпва.  Mr. Green Бройнали сме си едни много кокетни елхички. И сега ме гонят едни мисли дали след празниците да не пробваме да оставим дръвчето на една от терасите (те са си големички доста и има място много) за догодина или да го отнесем на селската къща и да го садим там. Че нещо в София трудно се хващат. Thinking Ама има време дотогава. Както се казва това ще го решаваме чааак догодина. Mr. Green   

# 688
Здравейте, не съм чела  Tired.
Моля, който може да помогне, болна съм и ми трябват бабини рецепти за гърло, сливиците ми са много подути.
С купена извара става ли този компрес-дето се вари мляко и лимон и се цеди.
Казаха ми да си сложа парчета солена сланина на компрес, ама мацката която ми каза сега роди и не става да я притиснявам в болницата  Flutter.
Колко парацетамола мога да пия?

Благодаря на всеки, който се отзове, личната изписа АБ, ако до утре не се оправя  Confused и всичко това от едно 2 часово стоене пред кабинета на педи, в което време нито една майка не счете за нужно да ми направи място да седна  Rolling Eyes!

# 689
  • ГОре на черешата...
Елисе, освен парацетамол - всякаква хомеопатия - Тантум Верде мисля, че също можеш, спреят е вълшебен при гърлобол.
Друго - горещо/колкото можеш да пиеш/ прясно мляко с разтворена сода за хляб вътре - на половин ч.ч. половин ч.л. сода - гадно е, но страшно помага.
Резен лимон, също посипан със сода за хляб - ръсни и захар за разкош - дъвчеш и гълташ - обира всякакви гадости по гърлото и сливиците.
Почвай веднага Инфлуцид - а да пресече каквото има.
Ако се сетя още - пак ще пиша.
Бързо да ти минава Peace Hug!

Общи условия

Активация на акаунт