Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е подходящата възраст за гледане на BabyTV и BebeTV?
Какви са мненията относно гледането на телевизия от малки деца?
Какви са препоръките за използване на телевизията от малки деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е подходящата възраст за гледане на BabyTV и BebeTV?
-
Какви са мненията относно гледането на телевизия от малки деца?
Мненията варират. Някои родители смятат, че телевизията може да бъде образователна за децата, като им помага да научат нови думи и езици. Други обаче изразяват опасения относно потенциалното й въздействие върху тях. От съществено значение е родителите да следят внимателно медийната консумация на децата си и да насърчават балансиран подход.
-
Какви са препоръките за използване на телевизията от малки деца?
Препоръките включват избор на образователни и подходящи за възрастта програми, ограничаване на времето пред екрана, активно участие на родителите по време на гледане и наблюдение за реакциите и интересите на децата. Важно е да се подчертае, че телевизията не трябва да замества други форми на забавление и обучение.
-
Какви са примерите за положителни и отрицателни преживявания с гледането на телевизия на ранна възраст?
Все пак картините са доста ярки и на някои филмчета далеч не се сменят бавно.

харесва му, има си две любими филмчета и само тях гледа с отворена уста. общо му се събират 20-на минути гледане на ден. за съжаление от съвсем малък силно се интригува от ТВ, голям зор ще е да ограничавам празното зяпане като поотрасне

Ако няма въобще кой да ми помага не виждам лошо в това след определена възраст да я оставям за известно време докато аз си свърша нещо. Но в никакъв случай поне до 1г. и с часове. Картинката през последните дни каква беше: времето беше отврат - а цяла зима това ни чака. Дори до кухнята не можех да я взема с мен от пориища и вятър. Тя пък прелива от енергия, хем заради възрастта си, хем от характера си. С майка ми
Съответно си представяте колко това е турдно, особено за майка с болен кръст и баба с болен гръб (това сериозно!). И за това ми се иска понякога ей така да седнем двечките пред BabyTV 15 мин да полежим/поседим заедно на леглото.
, но това е само за няколко минути. Телевизорът в нас се слуша, не се гледа