От каква възраст реално са подходящи Baby TV и Bebe TV?

• 11 830
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
Гледа си Бейби ТВ  Peace И даже му е забавно - вяколко от филмчетата де, и всички песнички  Peace Радва се, пее, танцува  Joy Голям смях  Peace Честно казано предпочитам тази телевизия пред останалите детски - поне в нея няма никакво насилие  Peace
А пък да не му пускам телевизор в 21 век?!? Та аз изобщо не знам как бих оцеляла без компютър, телевизор, телефон и т.н., коео от кое по - вредни  Tired
Поне се старая докато мога да правя качествен подбор и да огранича щетите до минимум  Mr. Green

# 31
  • Кърджали
Дъщеря ми гледа Бейби ТВ,  и доста я харесва. Бърборанке, знаеш чме са на една възраст Simple Smile
Съвсем случайно бях видяла, че са я пуснали по кабелната ни телевизия, пуснах ия един - дав пъти и тя я хареса - песничките, някои филмчета.Случвало мисе е да я оставям за фон, Кати не седи непрекъснато залепена пред телевизора. Дори не обръща внимание, освен ако не чуе любима песен, или филмче. Не съм против телевизията, макар че понякога наистина ми идва да хвърля телевизора от някъде... Тя е маниак на тема реклами, никога не са и пускани специално да ги гледа,но от другата стая чува когато почнат. Други детски канали не и пускам, не са и иинтересни.
Сега по неприятни причини, ще сме няколко месеца при свикърите.Тук няма Бейби ТВ, телевизия почти не гледа, защото телевизора е при свекъра, а той е болен. От време на време и пускам Бейби Айнщайн филмчетата, те не са и толкова интересни и си играе на земята, тук таме поглежда за малко.
А и една причина за мен, да и пускам тези филмчета е че тук при свекърите тя е единственото дете в селото.Няма други деца, няма площадка,  където да я заведа и да си поиграе. Сама с нас, а възрастните сме ис и заети с работа по къщата и двора и детето си се занимава почти през цялото време само. Та във детското филмче и телевизията не виждам никаква злина.   

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 12:40 от Aлекcандрa

# 32
Малката ми щерка се убива да гледа "Забранена любов" - просто като се вторачи в телевизора и ни гък - ни мък докато не свърши сериала. Казвайте сега какво да правя и дали ще й се отрази това на психиката  Joy  Thinking

# 33
  • София
С тв не е хубаво да се прекалява, това е ясно на всички, няма какво да се разводнява излишно... Naughty
От каква възраст... по преценка на родителя. Синът ми "прогледа" от година и половина някъде.  Rolling Eyes Вече 3 г му е интересна Baby TV. Rolling Eyes

# 34
Питам се от каква възраст РЕАЛНО са ОК програмите на тези два бебешки канала. На сайта на BabyTV не пише точна възраст, само 'infants and toddlers' сиреч малки деца и бебета. На сайта на BebeTV пише 6-36 месеца. Но по моята лична логика каквато и да е ТВ не би следвало да е подходящо под примерно 1г?  newsm78 Все пак картините са доста ярки и на някои филмчета далеч не се сменят бавно.  newsm78 Вие какво мислите? Пускате ли тези или подобни канали на вашите бебета/малки дечица и по колко време? Те проявяват ли интерес примерно под 1,6г?

Моята дъщеря май за добро не им обръща почти никакво внимание и много рядко ги пускам. Дали е защото все пак все още е твърде малка за тях или просто такъв си й е характерът и нищо не може да я задържи на 1 място за 5 мин.?  Mr. Green
Да,бейби Тв и бебе Айнщайн са двете програми които гледаме редовно от 6 месечната й възраст та и до днес! опасността според мен идва от многото анимационни филм чета,които са по другите канали-Джетикс,Бумеранг и т.н. в които ситуацията не е съобразена с възрастта на детето и има доста насилие и нецензурен език. Иначе смятам,е запознаването с ТВ по подходящият начин и под супервизията на родителя са само от полза за детето ( средно по 1час и половина й се събират на няколко блока ).
П.П. Друга телевиъия не гледа( не изявява желание да гледа таква за възрастни ),а само поп музика ако има !

# 35
Моята дъщеря май за добро не им обръща почти никакво внимание и много рядко ги пускам. Дали е защото все пак все още е твърде малка за тях или просто такъв си й е характерът и нищо не може да я задържи на 1 място за 5 мин.?  Mr. Green
Синът ми беше същия, започна да се заглежда във филмчета след 2 год. и половина. Сестра му също не проявява интерес към момента.

А аз за пръв път чувам, че тези тв. са за толкова малки бебетаBlush

# 36
Дъщеря ми съвсем скоро ще направи 3 и Бейби ТВ й е горе-долу интересна. Вече се заглежда за по-дълго във филмчета с диалози, сюжет, 2-3 героя, но задължително на български. Ако са на друг език не й е интересно. Wink

# 37
Бейби ТВ се гледа и вкъщи.
Пускам го с образователна цел. Все още сме далеч от изговаряне на думи, различни от "баба, мама, тата" и "ъъъъъ" за посочване на предмети, но съм сигурна, че чутото се попива и рано или късно ще има ефект Simple Smile

Синът ми не седи сам без значение какво забавление има около него, така че дори да искам, не мога да ползвам телевизора за бавачка Simple Smile
Ако се подбира съдържанието и времето за гледане, мисля че влиянието на ТВ може да бъде само положително.

# 38
Не зная за каква възраст са подходящи, но аз благодарение на Baby tv гледам билингвист у дома.
.....
При нас въпросът никога не е стоял на основата- телевизия за залисване на детето.
Пускам в определени часове и седя до децата си, не ползвам телевизорът като бавачка.

И при нас е така. Само дето бебето е все още съвсем малко и още не говори. Баткото беше на 2,5 - 3г., когато започна да гледа (от тогава я имаме) и до сега (5г.) гледа с невероятно удоволствие. Това е и единствената телевизия, която познава.

# 39
Бебчо е на 7 месеца и днес за 2ри път гледа бейби тв, за да мога малко и аз да мирясам/ гледа даже и смешно му става на моменти.

# 40
Винаги съм била на мнение, че не е никак хубаво от толкова малки да се приучават на лоши навици като гледане на ТВ, НО за да нахраня моят разбойник задължително пускам BABY TV!!!Просто това е единствения начин!!!иначе се въртим мажем, разсипваме си яденето, катерим се по столчето за хранене........пускам му неговата си програма и се наяждаме мирно и тихо Simple Smile много са му интересни тези детски в който има снимани малки деца които си играят със животни, много се радва на децата и когато дават котетата и кучета и го попитам къде е котето и той отива и по казва на екрана коте, куче, кон  Simple Smile
Но естествено не прекалявам!!!
когато тв е пуснато на друг канал Никакво внимание, но почнат ли рекламите нищо не в състояние да го разсея Peace

# 41
Значи като гледам, общо взето, не сме единствени да не се заглеждаме дори в тези 2 канала.  Thinking Явно е въпрос на време при всяко дете.

Общи условия

Активация на акаунт