Празници,усмивки и игри - НОЕМВРИЙЧЕТО става на ТРИ!

• 41 278
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Честит рожден ден на Кари и Елица! Всичко най-хубаво им пожелавам на малките красавици и мнооого усмивки разбира се!

Таш честит момиченце и на твоята приятелка! Разбира се,че се забравя трудното,като имаш малко,сладко бебенце Heart Eyes Нищо не пишеш за Али или поне е малко Naughty Същото важи за Цецето,Елица и още...да не изброявам Naughty Hug
Лилчо мъчно ми стана за Васко,ха дано не е това,което си мислите Praynig

Имама малко работа,пак ще пиша Peace

# 286
  • Хасково
Честит рожден ден на малките красавици Ели и Кари! Много усмивки и подаръци! Да са винаги здрави и обичани!

Честит празник на мама Арабелка и мама Креми Hug

Няма да се включвам към обсъжданите от вас теми Embarassed, че май само Стела е все още в яслата Crazy Изпращам ви много  Heart Eyes и Hug и знам, че ще вземете правилното решение, каквото и да е то - Скреч, Зита, Ванилия Hug

Бързо оздравяване на болничките Praynig Hug, Лили, дано не е сериозно наистина, целувки Heart Eyes

Днес ще ходя да поръчвам тортата за градината, Стела иска същата като миналата година (гледахме снимки от втория РД) Crazy
Купих и тоалет Flutter мноооого се хареса. Запазихме места в детски клуб за следващата събота. Купихме подарък с тати Mr. Green. И май сме готови празниците Laughing да започнат!

Таш, честита ви Дарина! Heart Eyes Много харесвам името, имам братовчедка, която се казва така и е невероятна късметлийка и талант голям също. Пожелавам и да е така и при нея Peace

# 287
АРАБЕЛКА, как можах да забравя ноемврийчето с най-хубавото име  ooooh!
ДА Е ЗДРАВА, ВЕСЕЛА, ЗАСМЯНА И ЩАСТЛИВА ЕЛИЦА! ДА ВИ РАДВА И СЛУША МНОГО!   bouquet

Таш, всичко най-хубаво пожелавам на твоята дружка и на дъщеричката й  Heart Eyes Да й е здрава и спокойна малката Даринка  Hug

Лилчо, бързо оправяна на всички вкъщи.  Hug

# 288
  • София
Мерси, момичета, но не ме поздравявайте мен, просто споделих.Днес си е ден на Арабелка и Креми  Heart Eyes

Ванилия, аз също се радвам, че се появи  Hug /и те разбирам повече от Скреч  Joy Joy Joy/.А Дита много сладки "скорпионски" съветчета ти дава  Laughing.Аз съм ви казвала за сестра ми, че не можеше да забременее 7! години и ходи при камара лекари, гледачки и изследвания.Всички и казваха, че им няма нищо и на двамата, ама съвсем нищо.Та първото им дете стана в месеца, в който тя беше сигурна, че няма как да стане, а второто-с презерватив  Joy Joy Joy.Та май наистина всичко е в главата, дано се научим как да го контролираме   Crazy.Целувки на вас  Hug

Аз само се шегувам колко хард ми идват скорпионите на отнесения водолейски нрав, но Луната ми е в Скорпион и не ми е съвсем чужд този знак  Crazy.За жалост съм взела от него само някакви супер крайни качества, но да не навлизам в подробности / и без това Медхен сега пак ще ме обяви за луда  Mr. Green/

РосиHug /само те прегръщам, а не че съм открила как става номера  Mr. Green/

Сладурче, Али е същия като Иви  Heart Eyes.Тези дни като го взимах аз от детската, се затичва към мен, прегръща ме и казва "много съм плачкал за теб, мамо", а госпожата се смее, че не е така  Laughing.Случвало се понякога, но май преиграва пред мен  Mr. Green
Станал е много смешен с приказките и само фолософства и ръкомаха.Ние явно използваме много думата "просто", защото е започнал да я слага през изречение: "не бе, мамо, просто ми се спи" или "сега не съм чудовище, а просто Бен Тен" Joy Joy Joy

Юлче, да си жива и здрава, че ни каза за Том и Джери, голяма игра пада, с тях спи дори  Laughing

# 289
Честит рожден ден на красавиците Елица и Карина! Да растат здрави и щастливи!

Благодаря ви за съветите, момичета! Hug
Рони от 1 час е сам в ДГ, не плака като го оставих, ще видим какво ще кажат госпожите после. В частната ДГ също на третия ден го оставих за половин ден и само тогава плака. После каза, че е голям и няма да плаче повече, а мама много го обича и ще дойде да го вземе. Всеки път това си повтаряше преди да го оставя и наистина не плачеше.
Аз съм на топли и студени вълни по повод на ДГ Laughing, днес пък ви се видя хубаво, в понеделник също, но вчера - не! В частната ми хареса само възпитателката, нищо друго, затова също не е идеален вариант. В държавната е по-просторно, светло и проветрено, заниманията са по-педагогически, всичко е по-организирано. В частната е все едно една майка гледа 7-8 деца, няма строг режим кога да пеят, кога да танцуват, кога да правят гимнастика, а на двора ги извеждаха рядко, въпреки че времето беше прекрасно.
Иначе в сегашната ни ДГ, дисциплината е като в казарма, както пише и Зита. Има безброй правила - с колички се играе само на килима, рисува се само на масата, коята е с гумена подложка, прибират си играчките, сервират си и си отсервират и т.н. А Рони е ужасно недисциплиниран, вчера не направи нито едно упражнение от показваните, играеше си собствена гимнастика, не се интересуваше от играта с въпроси на госпожата, изобщо тежко му. Всички работещи в групата - 4 човека, ме питаха разбира ли унгарски, защото диването отказва да им отговаря на въпросите. Вчера само с мен се съгласи да говори на унгарски в градината, но и това е напредък, сега като е сам ще проговори и на другите. При други обстоятелства много се ядосва като му говоря на унгарски, но в градината прие.

Сутрин от 8 до 13 мисля, че е просто идеалния вариант за социализация, ирги, усвояване на умения. Да ви споделя за моята приятелка на Тенерифе, чието дете на почти 3 години ходи на градина. Води я, когато поиска - в 10, в 8,  12. Взема  я също, когато поиска. Няма такова чудо - задължително спане. Има вариант да я гледат и през нощта! Има месечна такса и после такса за часовете престой. Детето се адаптира прекрасно. За почти месец не е боледувала изобщо. Wink
При нас в частната градина са такива опциите. Срещу символична сума даже го взимат и го връщат вкъщи.  Laughing
Аз обаче го оставях да спи, защото много се уморяваше. А когато не е искал да спи, са го оставяли да си рисува на една масичка или е помагал в разтребването и пускането на миялната. Иначе наистина ходенето до обяд си е достатъчно за социализацията.

Благодаря ви и за съветите за бебеправенето. Винаги си усещам кога ми е овулацията и колкото и да ми се спи я оползотворяваме, затова ми беше странно, че не се получава. Миналия месец по време на изследването на тръбите, лекарят каза, че има готов  фоликул, да действаме, обаче пак не стана. Истината е, че съм твърде уморена за второ дете и не умирам от желание за това. Съгласих само, защото Рони и Ангел много го искат, на мен лично и с едно ми е добре. Бих искала второ след 5 години, но тогава вече може да е късно. Laughing От друга страна, ако психологията беше толкова отговорна за случая, че ако не искаш бебе, то да не става, тогава нямаше да има нужда от противозачатъчни.
Аз съм ви казвала за сестра ми, че не можеше да забременее 7! години.
Аз по тази причина съм навита на инвитро, инсеминация или не знам какъв асистиран метод, че да е съвсем сигурно, че улучваме момента и да стане бързо, обаче Ангел не иска и да чуе.
Ще пробвам всичките ви съвети подред, пък да видим. Laughing

Медхен, в изпращането на психолог понякога има смисъл. Laughing През юни бях много ядосана на личната ми лекарка, че пак ме прати на такъв, без да е разнищила докрай проблема, обаче се оказа права. Много мразя когато имам проблем, изследванията ми да са идеални. ooooh! Тогава ме изпрати на психолог, заради честите посещения на 00 нощем. Оказа се, че е от притеснение, беше започнало точно в месеците, когато започнахме да спим на отворени прозорци, а живеем на партер и ме гони параноя някой да не влезе през прозореца докато спим. Затворихме прозорците и си сменихме местата в спалнята, за да съм по-далече от прозореца и проблема се реши. Laughing При нас наистина алергиите не са на мода. Joy

Лилчо, стискам палци за бързо оздравяване на Васко!

Хубав ден на всички! Hug Heart Eyes

Отивам да видя какво става в ДГ, да не би ме издирват вече с куче. Joy

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 11:44 от Ванилия Канелска

# 290
  • София
Ванилка, ето така те обичам  Hug  Heart Eyes
Ама как се хвана за изречението, че не е могла да забременее, а не за това, че второто им дете стана с презерватив, наистина   Joy Joy

Вижте това, на който му е удобно, не звучи лошо:
"4 арт занимания за деца в творчески център „Покажи ми”!
Само за 20лв, вместо за 48 лв!"

http://bg.kolektiva.net/sofia/extra/

# 291
  • от Луната
ЧРД на Кари и Ели! Да са живи и здрави и мама и тате да ги слушкат!

# 292
Взех си гарджето, не е плакало /по информация от 2 източника/, ял е картофи /по информация от три източника/. Очаквах да е опитал от ябълковата супа, но не би, по някаква незнайна причина е ял ненавижданите картофи. Беше много доволен, утре искал и да остане да спи /и аз така мисля Laughing/. Освен това всеки ден откакто е на градина яде по няколко вида плодове /пак чудо невиждано/. Наистина всички деца добре си хапваха, не лъжат лелките, като казват, че ядат. Grinning
Мен обаче вече ме тръшна градинския вирус, снощи не можах да спя от болки в гърлото. Рони държи фронта Praynig, дали от терапията с поляризационна светлина, дали от хомеопатичните имуностимулатори, не знам, само да видим до кога.

# 293
  • София
Благодарим ви за пожеланията    bouquet

Една бърза почерпка от нас (такава ни е и тортата де;)

Честит рожден ден и на Ели   newsm51

Честита бебка Дарина на Таш и дружката й  love001  newsm30

# 294
  • Варна
Честит Рожден Ден на Елица и Карина! Да растат здрави, щастливи и безгрижни!

Влади също с нежелание ходи на ДГ. В неговата група са 32 деца, с 1 преподавател!!! Ако няма казармена дисциплина, не виждам как биха се оправили с толкова деца, особено - съдейки по моя - все още като че ли не разбират какво се иска от тях, а по-скоро се водят по акъла на другите дечица. И тъй като за повечето неща, варианта да се научат и изпълняват е да си строг, предпочитам това да са те, а не аз. Вчера ме направиха на 2 стотинки, за това че не може да се съблича сам, че не може да пикае прав сам - т.е. да си държи чурч*** и т.н. За съжаление са прави, и знам че аз трябва да го свърша това. Опитвала съм какви ли не методи - обяснения, игри, молби, заплахи - не става. Вчера един час сме се разправяли заради едните гащи да си ги свали сам. Голямо изстъпление над детето беше, но пък днес като му се пикае, въпреки че продължава да вика че не може сам, се опитва да се събуе. Явно няколко дни ще трябва да има такава офанзива.  И без това ми е сополив и го спрях днес от градината, а може и утре, и е нон-стоп с мен, дори и на работа, ще играя "лошата" мама  Mr. Green

Ванилия, бях останала с впечатлението, че Рони е спрял да се буди нощем. Не се отчайвай за бебето, бъди доволна че става на твоето, пък видиш ли нещо може да те изненада  Wink За злоядите деца, нашите преподавателки си имат подход - слагали ги до ящни и така прояждали, което потвърждава моята теория за имитацията при децата  Grinning  Радвам се за вас, че Рони му е харесало на ДГ, въпреки казармените условия  Wink

Креми, много ви е хубава - шарена тортата   Simple Smile

Бързо оздравяване на болничките дечица  Heart Eyes

# 295
  • Хасково

За злоядите деца, нашите преподавателки си имат подход - слагали ги до ящни и така прояждали, което потвърждава моята теория за имитацията при децата 

Не знам, дано работи това при някои деца. За Стела не важи Tired Макар че аз я определям по-скоро като капризна в яденето, а не злояда. Има си любими храни и ако нещо не го яде, колкото и да се облизваш Mr. Green и да примираш от удоволствие при вкусването му, Стела няма да го опита НИКОГА Crazy

Ванилия, аз също мислех, че Рони спи спокойно вече или нещо друго те кара да ставаш Rolling Eyes Явно му се отразява добре ДГ, браво!

Вале, Стела също е много зле в обличане/събличане... И казваш да настояваме, да заплашвам дори Thinking, явно няма да ни се размине и на нас мъмренето като иде в градината Tired

# 296
  • София
Еййй, колко ми беше приятно да ви чета!

Честит рожден ден на Ели и Кари! Много щастливо детство им желая!  Hug  Честит празник на техните семейства!

Катюшкей, аз нямам оплаквания от учителките. Не ми харесва едната, но не се оплаквам, защото другата ми е изключително приятна и компенсира  Laughing Зита казваше, че техните госпожи не полагат никакви усилия да помогнат за социализирането.
Лилчо, бързо възстановяване на васко!  Hug
Роси, много приятно си го описала това с помагането  Heart Eyes Но пак си мисля, че ако той не ще да бъде част от групата(по принцип, а той все пак се държи като част от нея, макар да си поставя граници), едва ли насилването да стана част от тях ще е от полза. И децата, които стоят заедно по цял ден, те също не се държат едно с друго по-различно.
Зита, Коце се справя по-добре в завеждането детето на градина. Може би и при вас ще е от полза таткото да я води.
Медхен, разбирам го това със заемането на място, но се чудя да отпускам ли изобщо съвестта си и да бъда отговорна към другите, след като масово явление в нашата градина е да ходят деца на неработещи родители(говорила съм с родители на деца от нашата група). Даже комшийското дете ходи замо когато то пожелае. В другото време се редуват двамата му родители и двете баби. Понякога със седмици не ходи. Едно дете го взимат, за да играе навън, вместо да спи, докато е хубаво времето. Не че подкрепям мисленето "Щом Пешо прави така, значи и аз може", но в този случай точно така постъпвам. Ще освободя място, но или ще направя огромна услуга или ще влезе друго дете, като Митко.
Таш,  "много страшно беше, забравя се, мамка му"  hahaha
Ванилия, беше ми много приятно да те чета!
Валенсия, при нас не се карат, даже забележка не праят за неможенето на нещо  Thinking . Даже не знам как пишкат, като тоалетните са по-високи от чатала на Митко.
Дидига, беше писала, че ти е много неприятно, че учителите държат ръцете на деца, които могат да рисуват, а аз казах, че мисля същото за храненето. Оказа се, че до сега са хранели Митко като бебе  doh . Разбрах го, като ми се похвалиха вчера, че решили да го оставят да се храни сам и той се справил добре  Tired . А аз се чудех защо няколко пъти той отказва да яде вкъщи и вика :"Не сам, ти ми давай"  Close

Днес исках Коце да каже на госпожите да пробват Митко, но той каза, че като го оставял, Митко го гледал с поглед тип "Тате, пак ли ме прецакваш?" и иска първо да почне да ходи с радост в градината, а след това да спи там. И става така, както на мен ми изнася  Simple Smile . Гузно ми е заради заетото място, но не мисля да отсъпвам. И цял ден да е там, мястото няма да е по-свободно. Без работа съм но мястото сме го заели. От там нататък дали ще е половин или един ден, това не топли изпусналите. Пък ще се надяваме да започне да спи там, без да го мисля кога и как.

П.п. Самоо да можеше и по-спокойно да ми стане, като съм го измислила вече, но не би  Rolling Eyes . Брей тая съвест...
П.п. 2 И Митко не може да се облича/съблича(блузите. Всичко от кръста надолу съблича, но не може да облиача  Rolling Eyes ). Разчитам да се понаучи на нещо г радината, защото аз даже не знам как да му покажа. По начинаа, по който аз се събличам, той даже не може да хване дрехата(с кръстосани ръце) и не знам как го правят малките деца.

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 16:24 от skrech

# 297
И аз съм на мнение че без дисциплина не става, но за някои неща ми се струва прекалено да се настоява.
Например на обяд имат първо и второ, нали така? Ами моето дете никога не е яло по две яденета и не държа да го прави ако не иска, а едната г-жа е адски настоятелна и докато не си изяде всичко не я оставя. Достатъчно е да изяде едното ядене, което си хареса и готово. Пък и спят след това, ако и стане тежко как да заспи детето?
Просто още ми е ново и ги обмислям нещата... сигурно и вие сте ги мислили преди време  Flutter

Таш, нищо не казваш за Али и градината  Crossing Arms  Laughing

Лилчо, как сте, има ли развитие? Какво реши за изследванията, нали искаха кръв от вена или бъркам?

Гале, ами ти си ме поуспокои в понеделник да ти кажа  Hug

Ванилия, много се радвам за Рони, а и за теб разбира се Simple Smile Дано да продължи безпроблемно  Praynig

Скреч, при нас пък както казах дисциплината е най-важна, т.е. още от първия ден детето се поправя ако не говори на вие на г-жата, яде се абсолютно самостоятелно (това ми харесва), събличат/обличат се самички, само при зор се помага, до тоалетната даже не ги водят, седят мирно на столчетата докато не им се каже свободно, въпреки че отдавна са си изяли всичко(и това го виждам при едната г-жа, нали взимам Андреа първа и все така ги заварвам душиците)... абе, яка дисциплина, няма 6,5... Малко ми идва в повече, ми това са 3-годишни деца в крайна сметка.

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 16:46 от zitabg

# 298
  • Варна

За злоядите деца, нашите преподавателки си имат подход - слагали ги до ящни и така прояждали, което потвърждава моята теория за имитацията при децата  

Не знам, дано работи това при някои деца. За Стела не важи Tired Макар че аз я определям по-скоро като капризна в яденето, а не злояда. Има си любими храни и ако нещо не го яде, колкото и да се облизваш Mr. Green и да примираш от удоволствие при вкусването му, Стела няма да го опита НИКОГА Crazy

Ами това е по тяхно твърдение, Влади 5 дни е ходил на ясла, и нямам все още лични наблюдения  Grinning
А в къщи е така, както ти описваш, но на градината е друго - само за супата ми споменаха че ядял, а в къщи не куся  Thinking

Вале, Стела също е много зле в обличане/събличане... И казваш да настояваме, да заплашвам дори Thinking, явно няма да ни се размине и на нас мъмренето като иде в градината Tired

В ДГ, искат ги научени, да умеят сами да се обслужват. При племенницата, това бяха условия за прием, още от яслата. А ти се опитай първо на игра да го обърнеш, обяснения, после обещания, сръдни, накрая заплахи  Grinning

Скреч, за обличането са по-либерални, държат на събличането  Wink  За останалото - естествено, че вие си решавате. За протокола - и аз съм на мнението на Цецето, Медхен и повечето  майчета. Пъки  с това разтегляне във времето, рискувате дъъъълго да отнасяте този поглед на прецакващи. Влади повече от година ходи НЕрадостен и с НЕжелание на тези заведения.  Peace

zitabg имай в предвид, че първото и второто, като количество 99% са доооста по-малки от яденето което ти ще дадеш. Струва ми се, че дори от детската кухня порциите бяха по-големи. Така че, според мен има защо да настояват да се изяждат яденетата. Поне аз си патя, от моето либерално отношение към "яж, когато си гладен и колкото искаш"

# 299
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КРАСАВИЦИТЕ КАРИ И ЕЛИ!ПОЖЕЛАВАМ ИМ ЗДРАВЕ И МНОГО ВЕСЕЛИ МИГОВЕ!
Hug

Слушам откъси от новия албум на Майкъл и летя, хора, летя!!!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Симоната взе да се съвзема, днес не е имала Т и настроението й е на шест. В Търново няма такива полудневни забавачки, иначе автоматично я записвам там и освобождавам място. Wink Всъщност Мона се адаптира добре в градината, плаче сутрин, но през деня е спокойна, поспива си макар и не много, госпожите са й страхотни, доволна съм. Болестите ме притесняват. Confused И вече не знам с какво да я подсилвам. Давах й есберитокс - нулев ефект. Почнах имунобор кидс, което пак е ехинация - нищо. На 10тата капсула коластра направи последното заболяване. Tired Частната педиатърка изписа хомеопатия за подсилване по схема, ще й ги давам, дано помогне!

Зита, Симона имаше проблем с храненето в градината. Веднъж повърнала и явно се е стресирала и ходеше на градината с уговорката - обаче няма да ям. Crazy Помолих госпожите изобщо да не я насилват, казах им, че за мен не е проблем, ако не е обядвала, нищо няма да й стане. Така си прояде постепенно, хапва си мъничко, но не е без хич. Говори и ти с госпожата. Simple Smile

Аз пък днес се открих с моята приятелка от детството и съм много развълнувана. Не се бяхме чували близо 10 години и все едно последно сме били заедно вчера! Страхотно! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт