Есента листата разпиля, Юнчето е шило в торба! - Тема №8

• 22 226
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Мерси за съветите,момичета! И аз си мислих, че може би още не е готова, но вече е на почти 6 месеца....  newsm78 Ще изчакам седмица и ще видим.

# 661
Приветско!

Минавам много набързо - днес с малчо сме на бабиндом и на разходка Grinning Не знам кога ще остане време да пиша, та затова минавам на кратък отчет.
Относно имунизационния паспорт - на нас ни записват номера на ваксините при всяко поставяне и в картона и в паспорта. Peace

Вчера купихме "Дентокинд" - някой дава ли от него и какви наблюдения имате - помага ли? Още не съм му дала, но ще почна, защото венеца му отпред е заформил 2 издутинки ooooh! Мисля с мъъъничко водичка да му разтварям таблетката - вие как я давате?

# 662
Привет,

Оле, аз го разтварям в малко вода, но нещо не се разтвори бързо и добре, както е с Вигантолета. Еднократно засега и не мога да дам отзиви. Все още не виждам да са набъбнали, но от време на време е много крива и все иска да ме захапе.

Аз днес ще варя картофче и ще пробвам Мади. Дано да го понесе по- добре от моркова!!!

Хубав ден от нас, ще се включа пак, че чакам ранни гости..

# 663
И ние вчера ходихме на консултация. Сложиха ни втория пентаксим, симфлорикс нямаше. Добре го прие, нямам оплаквания. Но това, което мъничко ме притеснява е, че е много малък малчо - 6кг и 65см. Аз толкова го измерих у нас преди 1м Sad Знам, че всяко дете е различно, ама все пак .... Сега ми минават едни мисли през главата, дали да го захраня малко по-рано? Дали ще окаже някакво влияние това? (Ванюша, при вас промени ли се нещо в теглото на Гери след захранването?) Той суче по 7-8 пъти на ден, някой път и 9, яде и от двете гърди. Иначе си изглежда супер, толкова е енергичен, говори си, играе, не мога да се оплача, ама тез пусти килограми...

На нас също всеки път ни нанасят имунизациите в паспорта.

# 664
Здравейте и от нас   Simple Smile
Майче, според мен също малката още не е готова за захранване . Поизчакай още няколко дни  Peace
За имунизационния паспорт - на нас ни го дадоха още като ни изписваха от родилното, като бяха нанесени 2-те ваксини, които са му сложени . Сега всеки път го носим на консултация и записват ваксините като ни бият, а и мерките му записват на последната страничка . Но пък нямаме картон  Thinking
Днес може би и аз ще сляза към морската градина  Grinning

# 665
  • Europe
Момичета, нека, който има възможност да помогне на това детенце.

Боже колко мъка има по този свят, боже. Беше казал Йовков. Нека господ й даде много здраве и щастлив живот с мама и татко.

# 666
  • Пловдив
dion , мила, не се притеснявай за килограмите. Моята маймунка е 4 850 и 60 см на прегледа в понеделник. Не м се буди нощем за ядене, търси 1-2 пъти само бибката. За сведение- каката ми е била на нейната възраст 5 300 и 61 см, но вече беше захранена напълно със зеленчуково и местно пюре и хапваше на ден по цяло бурканче плодово. На годинкатае била 8 750 и 72 см.Сега си е добре - 20 кг и 123 см. Така че това си е до ген. Не се притеснявай хич, щом детенцето си е живо и енергично и не реве постоянно, явно храната се разгражда по- лесно   Peace  

Между другото - ходила съм и на пробно кърмене, и в този филм си вкарах    ooooh!   Качваше около 100-110 гр. Ама не защото повече няма кърма, а защото врътва главата и спира да яде. Прави всичко друго, но не и да суче- смее се, кокори се, наблдава наоколо и като я насочиш към гърдата не иска, а като стисна пуска си млекце.Ако случайно изпусне, докато не се е наяла, се размрънква.  Аз така си я разбирам, кога е нахранена   Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 17:33 от vany6a

# 667
  • Варна
Лично аз не съм виждала такъв картон и на мен не ми е даван. Педито вписва ваксините в една книга, отделно на компютъра си води всичко. Знае кога, какви лекарства му е изписала и кога са поставени ваксините.
На следващата консултация ще я попитам за тези картони.

# 668
Явно всички педиатри процедират различно. На нас след всяка консултация ни дават един лист (тип като направление) и в него пише всичко: мерките й, какво прави (гука, хваща играчки, обръща се и т.н. в зависимост кой месец какво ново има), лекарствата (ако е взимала такива) и препоръки до следващата консултация

# 669
 Здравейте!
Пепси, и на нас ни дадоха картона още в родилно и от тогава си го носим да ни нанасят ваксините.
Мая, и според мен малката не е готова.
Дионче, щом малкия е жив и не е видимо гладен, явно ще си върви по фин.
Ние днес трябваше да ходим на консултация, но понеже няма синфлорикс /отново/ я отлагаме за другата седмица пък дано да пристигне.
И пред вече много належащо стои въпроса със захранването. Днес си синтезирах един файл от прочетеното в нета и го разпечатах да се дообразовам още малко и ще видим или в понеделник или пък на 23ти/когато навършва точно 6 месеца/ ще стартирам и аз.

И последно за заявя ще към 13,00 часа сме в морската, който е на линия да звънка.

Оле, ти не можеш ли да слезеш към морската?

# 670
Елиза,аз съм много доволна от Дентокинда.Както бях писала ,ние три денонощия не можахме да спим спокойно и все мрънкаше и ревеше.От както започнах да го давам ,детето се промени и е по-спокойно.Отделно мажа и венците с едно кремче от 17лв.Gengigel ,но от него не съм толкова доволна.
За имунизационния паспорт-на нас педито ни каза да си купим,но досега не ми го е искала ,а и аз все забравям да го давам,знам ,че вписва ваксините и теглото в компютър,но не и лекарствата .Имаме и картон,но и в него не пише много,а ми се ще да се отразява всичко, като при Майчето.
За килограмите-Андрей до 4м.наддаваше по кило и отгоре ,а последния месец само 200гр. Педито ме успокои,че е нормално.  Peace

# 671
  • Варна
Момичета, да поясня за нанасянето на имунизациите и данните от консултациите. Има инунизационен паспорт, който ни дадоха от родилния дом с нанесени ваксините от там. В него се нанасят всички ваксини поставени на детето през годините - вид и някакъв номер на ваксината. Има и амбулаторен картон - детски, който аз купих след като педито ми каза, от книжарницата. Там нанасят всеки път данните от консултацията - тегло, ръст и мерки, каква ваксина е  бита. Отделно сестрата нанася всички неща в една тяхна книга.  Peace В случая на нас ни ги нанесе в картона и книгата, но отказа паспорта.
А да не говорим, че като сравних мерките на гърдичките в картона от предния път(който беше почти преди 2 месеца) и сега - първия път са били с 1 см. повече! Възможно ли е според вас това и дали сестрата е объркала при меренето? Не е ли редно все пак като ги нанася да хвърли един поглед и да ги сравни с предните?!  Rolling Eyes Ще питам следващия път!

Дион, Паф и той е в тази категория. Вече писах за наддаването. Храня си го на поискване, не е неспокоен, жизнен е, пълни памперсите... Аз не се притеснявам. Надявам се да е с бърз метаболизъм и ген като татко си, че ме е страх да не наследи обратното от мен. Laughing

И ние ще сме в Морската след 12ч.  Hug

# 672
На годинката е била 8 750 и 72 см.Сега си е добре - 20 кг и 123 см. Така че това си е до ген. Не се притеснявай хич, щом детенцето си е живо и енергично и не реве постоянно, явно храната се разгражда по- лесно   Peace 

Леле майко  ooooh! Симона на 4 месеца и половина е 7.900 Shocked май отглеждам малко слонче  Mr. GreenНа мама бухтичката ,ама мн ми е сладка какви кървавички има по крачетата и ръчичките Laughing Laughing Laughing

# 673
Споко, Златна, преди 2 седмици измериха Иво е 62 см. и 7,700 кг., та ще правим стадо слончета  Mr. Green

# 674
На годинката е била 8 750 и 72 см.Сега си е добре - 20 кг и 123 см. Така че това си е до ген. Не се притеснявай хич, щом детенцето си е живо и енергично и не реве постоянно, явно храната се разгражда по- лесно   Peace  

Леле майко  ooooh! Симона на 4 месеца и половина е 7.900 Shocked май отглеждам малко слонче  Mr. GreenНа мама бухтичката ,ама мн ми е сладка какви кървавички има по крачетата и ръчичките Laughing Laughing Laughing

Joy Ха-ха Радвай се на бухтичката сега,че като проходи току виж е станала финна мацка и няма да има какво да щипкаш и папкаш.
Като казах ,,папкаш" се сетих за един лаф казан от родител:  
Като беше малък исках да те изям ,а като порасна съжалих,че не съм го направил.

Общи условия

Активация на акаунт